Agenda Constructiilor
Luni, 26 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - INOVATIA din sectorul constructiilor prefabricate este un motor important de crestere
INOVATIA din sectorul constructiilor prefabricate este un motor important de crestere
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Cosmin Dincu 24 Oct 2019 07:57
Inovatia in sectorul constructiilor reprezinta un factor important pentru adaptarea la mega-trendurile actuale, precum digitalizarea, lanturile valorice intr-o lume globalizata si accelerarea urbanizarii, reducand in acelasi timp impactul industriei constructiilor asupra mediului. Prefabricarea pe scara larga a anumitor sisteme, componente si materiale de constructii este, in acest context, un exemplu promitator pentru stimularea renovarii (reabilitarii termice) profunde, prin cresterea gradului de colaborare intre participanti si prin cererea agregata, dupa cum se arata intr-un raport intitulat „Reabilitarea termica profunda, prin folosirea de componente prefabricate”, elaborat de BPIE la comanda Agentiei Germane de Mediu (Umweltbundesamt), in cadrul unui proiect finantat cu fonduri federale.
Industria europeana a constructiilor se confrunta cu diverse probleme, pe fondul unor transformari economice semnificative, modelate de mega-trenduri cum ar fi urbanizarea accelerata, adoptarea de noi tehnologii, mai ales din sfera digitalizarii, globalizarea lanturilor valorice si sustenabilitatea. In acelasi timp, un impact major asupra economiei europene il exercita provocarea de a indeplini obiectivul ambitios de atenuare a impactului asupra mediului, stabilit prin Acordul de la Paris, de a mentine rata medie de incalzire globala cu mult sub 1,5° C. O problema fundamentala pentru industria constructiilor este data de modul in care poate sa transforme aceste provocari intr-o oportunitate de succes economic si leadership global, constientizand in acelasi timp impactul asupra mediului.
In acest sens, inovatia este un factor motor-cheie pentru economia europeana si ofera oportunitati de a accelera adaptarea la noile mega-trenduri in sectorul constructiilor. Solutiile de renovare profunda, la scara industriala, cu prefabricate, vor contribui semnificativ la accelerarea ritmului de reabilitare termica profunda a cladirilor, pentru cresterea performantei energetice si confortului, in cadrul intregului lant valoric al constructiilor. Lucrarile extinse de imbunatatire a consumului energetic al cladirilor, care cresc substantial eficienta acestora si reduc cheltuielile cu energia in mod semnificativ (cu minimum 75% fata de nivelul initial al unui imobil nereabilitat) au un rol esential in asigurarea succesului economic si pot contribui la atingerea obiectivelor stabilite in Acordul de la Paris.
In raport se mai arata ca, pe langa toate acestea, majorarea substantiala a cererii de solutii de renovare profunda (inclusiv pentru elemente prefabricate) se impune ca o necesitate obiectiva, pentru a reduce costurile aferente productiei acestora. Fabricarea anumitor componente de constructii in unitati industriale, la scara mare, are costuri relativ ridicate. In timp ce unele solutii pot fi aplicate atat proiectelor de renovare, cat si cladirilor noi, este necesara o anumita strategie productiva, pentru ca modelul de afaceri sa devina viabil. In cadrul raportului se evidentiaza patru proiecte diferite, la care s-au utilizat prefabricate, in cadrul programului european Horizon 2020. Pentru a descarca studiul complet, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
elmas_1octCOVID-19ALLBIMAUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
rigips
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
CELCO 2020
hilti
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
AICPS_30
econet
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere