Agenda Constructiilor
Duminica, 22 Decembrie 2024
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - LSG: Triplare a cifrei de afaceri in primele opt luni ale acestui an
LSG: Triplare a cifrei de afaceri in primele opt luni ale acestui an
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Ovidiu Stefanescu 27 Sep 2024 06:25
LSG Building Solutions Romania, subsidiara locala a LSG Group, cu sediul central in Austria si activa in executia de lucrari in domeniul instalatiilor electrice, de automatizare si mecanice pentru clientii industriali si comerciali, a realizat o cifra de afaceri de 16 milioane de euro, in 2023. Pentru primele opt luni ale acestui an, businessul LSG in Romania a ajuns la 8 milioane de euro, aproape triplu fata de nivelul de 3 milioane de euro consemnat in perioada corespunzatoare din 2023. Gerhard Lipkovich, Managing Partner al LSG Group, spune ca evolutia foarte buna s-a datorat mai ales proiectelor de energie regenerabila si a sistemelor de stocare pe baza de baterii.
LSG Group Austria este activ din anul 1997, iar din 2012 a fost restructurat in actuala forma organizationala. In prezent, compania este un partener competent, consolidandu-si pozitia competitiva odata cu sporirea provocarilor ridicate de domeniului sistemelor de instalatii integrate pentru cladiri. In ultimii ani, grupul si-a concentrat atentia spre domeniul energiilor regenerabile, prin implicarea tot mai accentuata in proiecte de parcuri eoliene si fotovoltaice.
 
- Cum a evoluat activitatea din domeniul executiei de instalatii electrice in 2023 si cum credeti ca se va dezvolta aceasta in perioada urmatoare?
- In 2023, activitatea din domeniul executiei de instalatii electrice a evoluat semnificativ, pentru a se adapta la noile tehnologii si cerinte de mediu. In acelasi timp, operatiunile au fost influentate de mai multi factori, cum ar fi: cresterea cererii de piata in zona de energie regenerabila, impunerea de reglementari noi in zona de eficienta energetica, mobilitate electrica etc. Prin deblocarea fondurilor europene si prin sprijinul Guvernului pentru tranzitia spre sursele regenerabile, dar si datorita cerintelor de modernizare si retehnologizare formulate de multe ramuri din industria Romaniei, se poate anticipa ca domeniul instalatiilor electrice va continua sa aiba o evolutie semnificativa in urmatorii ani. 
 
 
- La ce proiecte majore lucrati, in prezent, si pentru ce perioada de timp asigura front de lucru?
- Avem un portofoliu variat de proiecte de instalatii la care lucram, in mai multe tari europene. Dintre acestea, mentionez ansamblul rezidential Vienna Park Side Residence, situat in Bucuresti, pe Drumul Binelui nr. 56, din zona Metalurgiei. Este un ansamblu rezidential format din 3 blocuri de locuinte, cu peste 600 de apartamente. Tot in Romania, lucram la proiectul Glyptodon, din comuna Sanandrei (judetul Timis), echipat cu o instalatie mixta formata dintr-o centrala fotovoltaica cu o putere de 56 MWp si un sistem de stocare cu o putere de 36 MW, o statie electrica de inalta tensiune de 110 kV si o linie electrica subterana de 110 kV, cu o lungime de aproximativ 7 km. In tara vecina Romaniei, Ungaria, lucram la proiectul Senyo, ce cuprinde un sistem de stocare cu baterii, cu o putere de 20 MW.
Unele dintre proiectele pe care le realizam au termenul de finalizare stabilit la inceputul anului 2025, insa pentru definitivarea ansamblului Vienna Park Side Residence preconizam o durata de executie de aproximativ doi ani si jumatate. 
 
 
- Care sunt cei mai mari furnizori de echipamente cu care lucrati si cele mai noi tehnologii pe care le utilizati pe santiere?
- Furnizorii de echipamente cu care colaboram sunt in functie de profilul proiectului. Pentru zona de constructii civile, unii dintre cei mai importanti parteneri sunt Legrand, Power Electric, Schrack, Prismyan si Philips, in vreme ce pentru domeniul de energie regenerabila si BESS cei mai importanti producatori sunt Siemens, Trina, Risen, Huawei, SMA si Hithium.
 
- Ce investitii si obiective aveti, in continuare? Vizati extinderea si in alte sectoare de activitate?
- Pentru dezvoltarea companiei si pentru a asigura o crestere constanta, avem in vedere mai multe directii pe care actionam. In primul rand, este vorba despre pregatirea continua a angajatilor, prin crearea unor programe de formare profesionala, participarea la workshopuri si evenimente de profil. In al doilea rand, avem in plan investitii in aplicatii software avansate, care ne permit sa gestionam mult mai bine proiectele, oferindu-ne multiple beneficii, incepand cu monitorizarea cat mai precisa a diferitelor stadii ale acestora si terminand cu emiterea de rapoarte si analize avansate. Apoi, mai avem in plan sa alocam fonduri pentru achizitia de utilaje si echipamente performante, care sa aduca un plus de valoare calitatii serviciilor pe care le asiguram. In fine, ne propunem dezvoltarea unei strategii de marketing digital prin intermediul platformelor online, pentru a ajunge la clienti noi si a ne consolida relatiile cu cei existenti. 
Ne-am dorit, de asemenea, sa ne extindem domeniul de activitate si in zona instalatiilor electrice de medie si inalta tensiune, motiv pentru care in ianuarie 2023 compania a obtinut autorizatiile necesare pentru desfasurarea acestor activitati. Ca urmare, in 2024 am reusit sa semnam primul contract pentru proiectarea si executia unei statii electrice de 110 kV respectiv a unei LES (Low Energy Station) de 110 kV de aproximativ 7 km pentru proiectul Glyptodon.
 
 
- Care sunt dificultatile si provocarile pe care le intampinati in lucru?
- Dificultatile pe care le intampinam variaza in functie de zona in care ne desfasuram proiectele. Pentru domeniul energiei regenerabile, conditiile de munca reprezinta o provocare foarte mare, prin prisma faptului ca activitatea este dependenta in cea mai parte de clima si mediu.
Dificultatile comune, aici incluzand instalatiile electrice pentru constructii civile si energie regenerabile, sunt cauzate, in principal, de lipsa fortei de munca specializate. Tocmai din acest motiv, companiile incearca sa-si pastreze cat mai mult angajatii, oferindu-le, pe langa salarii motivante, si alte beneficii suplimentare, cum ar fi bonusuri financiare dupa finalizarea proiectelor, conditii de munca mai bune, flexibilitate in ceea ce priveste programul de lucru. 
 
 
- Cum au evoluat preturile de executie ale lucrarilor de instalatii electrice pana acum si cum estimati ca vor fluctua acestea in perioada urmatoare?
- Evolutia preturilor a fost influentata de factorii geopolitici din ultimii ani, respectiv de inflatia ridicata. Nu putem face o evaluare concreta a evolutiei preturilor pentru perioada urmatoare, dar putem afirma ca acestea sunt influentate de instabilitatea pietelor de materii prime si de dezvoltarea economica globala. Un exemplu concret este reprezentat de cererile ridicate pentru echipamentele importante din domeniul energiei regenerabile, care au dus la o crestere continua a preturilor acestora.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMTotalEnergieshiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
DRS
Arduro
theda mar
AED
CDS
SIGM
EDIT-Structural
quadratum
strabag nivel 1
leviatan
ELECTROGRUP
Ubitech
GEWISS
EURO BUILD
ERBASU CONSTRUCT
VEGO
SSAB
CONCEPT STRUCTURE
MAKITA
rigips
BogArt
Acvatot 2019
concelex
noark

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<