Agenda Constructiilor
Marti, 27 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - MASTERBUILD: Recomandari privind munca pe santiere, in contextul pandemiei
MASTERBUILD: Recomandari privind munca pe santiere, in contextul pandemiei
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 12 Mar 2020 14:30
In aceasta perioada, din cauza anvergurii pandemiei virusului COVID-19, santierele de constructii sunt unele dintre locatiile care pot genera aglomerari de persoane, in cazul carora nu se poate aplica masura lucrului de la distanta (“work from home”) si care trebuie sa adopte masuri suplimentare de protectie si preventie. In acest context, Masterbuild, antreprenor general si de specialitate in constructii, a elaborat o procedura de masuri urgente de adoptat pentru santierele de constructii proprii, pe care le recomanda tuturor lucratorilor pe santiere le din toata tara.
 
• Spalati-va mainile de multe ori, cu apa si sapun, cel putin 20 de secunde. Toate santierele de constructii trebuie sa asigure cel putin o zona in santier in care lucratorii pot respecta aceasta recomandare. De asemenea, recomandam montarea de dispensere cu dezinfectant atat in zona organizarii de santier, cat si in santier, pentru a fi usor accesibile intregului personal.
In situatia in care nu exista apa si sapun la santiere, recomandam fiecarui lucrator in constructii sa foloseasca un dezinfectant pentru maini pe baza de alcool de 60%.
 
• Evitati contactul cu persoane care sunt suspecte de infectii respiratorii acute. Mentineti distanta de cel putin un metru, conform recomandarilor autoritatilor, intre dumneavoastra si alte persoane, in special cand acestea tusesc, stranuta sau au febra, deoarece picaturile de saliva pot transmite virusul de la o distanta apropiata. In situatia in care pe santierul pe care lucrati exista persoane cu simptome, sunati imediat la 112 si anuntati conducerea santierului. 
 
• Nu va atingeti ochii, nasul si gura daca nu aveti mainile igienizate. Pentru activitatea in constructii, este esentiala asigurarea igienizarii frecvente a mainilor. Asigurati-va ca inclusiv manusile de protectie pentru munca in constructii sunt dezinfectate.
 
• Acoperiti-va gura si nasul daca stranutati sau tusiti. Evitati apropierea de alte persoane, tusiti cu gura acoperita sau intr-un servetel de unica folosinta, purtati masca de protectie si spalati mainile. Daca in momentul in care tusiti va acoperiti gura cu mainile, puteti contamina obiecte sau persoane cu care veniti in contact. In cazul in care orice lucrator are simptome de gripa sau infectie respiratorie acuta, acesta va fi scos din santier si trimis pentru investigatii. 
 
• Curatati toate suprafetele din incintele cu expunere catre un numar mai mare de persoane (containerele de depozitare, containerele cu locuri de luat masa, containerele tip birou etc.) cu dezinfectanti pe baza de clor sau alcool.
 
• Afisati in locuri vizibile pe santierele de constructii si in zonele de lucru regulile de preventie emise de autoritatile competente.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
CDS
Ubitech
theda mar
rigips
quadratum
viarom
top 500
strabag nivel 1
MAKITA
Acvatot 2019
top 500
leviatan
noark
CONCEPT STRUCTURE
FRONTALE
concelex
top 500

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu