Agenda Constructiilor
Miercuri, 03 Iunie 2020
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - MASTERBUILD: Recomandari privind munca pe santiere, in contextul pandemiei
MASTERBUILD: Recomandari privind munca pe santiere, in contextul pandemiei
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Elena Icleanu 12 Mar 2020 15:30
In aceasta perioada, din cauza anvergurii pandemiei virusului COVID-19, santierele de constructii sunt unele dintre locatiile care pot genera aglomerari de persoane, in cazul carora nu se poate aplica masura lucrului de la distanta (“work from home”) si care trebuie sa adopte masuri suplimentare de protectie si preventie. In acest context, Masterbuild, antreprenor general si de specialitate in constructii, a elaborat o procedura de masuri urgente de adoptat pentru santierele de constructii proprii, pe care le recomanda tuturor lucratorilor pe santiere le din toata tara.
 
• Spalati-va mainile de multe ori, cu apa si sapun, cel putin 20 de secunde. Toate santierele de constructii trebuie sa asigure cel putin o zona in santier in care lucratorii pot respecta aceasta recomandare. De asemenea, recomandam montarea de dispensere cu dezinfectant atat in zona organizarii de santier, cat si in santier, pentru a fi usor accesibile intregului personal.
In situatia in care nu exista apa si sapun la santiere, recomandam fiecarui lucrator in constructii sa foloseasca un dezinfectant pentru maini pe baza de alcool de 60%.
 
• Evitati contactul cu persoane care sunt suspecte de infectii respiratorii acute. Mentineti distanta de cel putin un metru, conform recomandarilor autoritatilor, intre dumneavoastra si alte persoane, in special cand acestea tusesc, stranuta sau au febra, deoarece picaturile de saliva pot transmite virusul de la o distanta apropiata. In situatia in care pe santierul pe care lucrati exista persoane cu simptome, sunati imediat la 112 si anuntati conducerea santierului. 
 
• Nu va atingeti ochii, nasul si gura daca nu aveti mainile igienizate. Pentru activitatea in constructii, este esentiala asigurarea igienizarii frecvente a mainilor. Asigurati-va ca inclusiv manusile de protectie pentru munca in constructii sunt dezinfectate.
 
• Acoperiti-va gura si nasul daca stranutati sau tusiti. Evitati apropierea de alte persoane, tusiti cu gura acoperita sau intr-un servetel de unica folosinta, purtati masca de protectie si spalati mainile. Daca in momentul in care tusiti va acoperiti gura cu mainile, puteti contamina obiecte sau persoane cu care veniti in contact. In cazul in care orice lucrator are simptome de gripa sau infectie respiratorie acuta, acesta va fi scos din santier si trimis pentru investigatii. 
 
• Curatati toate suprafetele din incintele cu expunere catre un numar mai mare de persoane (containerele de depozitare, containerele cu locuri de luat masa, containerele tip birou etc.) cu dezinfectanti pe baza de clor sau alcool.
 
• Afisati in locuri vizibile pe santierele de constructii si in zonele de lucru regulile de preventie emise de autoritatile competente.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMC4E FORUMCOVID-19TeraSteelACAD
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere