Agenda Constructiilor
Joi, 21 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - Piata imobiliara in 2024: dominata de interesul pentru natura si sustenabilitate
Piata imobiliara in 2024: dominata de interesul pentru natura si sustenabilitate
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de AG&F 20 Feb 2024 13:29
Un studiu recent, comandat de Be Igloo PR printre vizitatorii ansamblurilor din portofoliul agentiei, releva o situatie noua: 85% dintre familiile de varsta medie vor sa cumpere o locuinta eco friendly, dar doar 29% dintre cei 300 chestionati ar fi dispusi sa plateasca mai mult pentru a-si recupera investitia prin costuri mici la intretinere. Desi situatia este noua si neasteptata pentru piata din Romania, s-a dovedit ca, in final, ca adevaratele criterii de achizitie raman pretul locuintei si zona in care este construita.  (Loredana Albu, fondator Be Igloo PR)
Criza energetica din iarna lui 2022 a reorientat atentia publicului catre protectia mediului inconjurator si a condus la o cerere mai mare pentru locuintele care au o izolare termica eficienta. 
“Oamenii vor ca locuintele sa fie proiectate astfel incat sa influenteze cat mai putin mediului inconjurator, sa fie independente energetic si sa aiba costuri mici la intretinere, asadar cauta locuinte eficiente energetic si care dispun de o ventilare cu recuperare si au consum redus.”(Veaceslav  Vlas – CEO Ecovillas Company)

Bucurestiul sta pe o comoara. Cum pot rezolva pompele geotermale  problemele cu termoficarea?
Nordul Bucurestiul si judetul Ilfov limitrof stau pe o comoara geotermala. Apele termale din nordul Capitalei sunt cunoscute inca din anii ’80, cand au avut loc primele forari, dar prea putini investitori si-au aratat interesul pentru comoara din adancuri. Resursa ar putea constitui solutia la problemele Bucurestiului cu termoficarea. 
Dezvoltatorul imobiliar Ecovillas este un pionier care valorifica geotermia, implementand un sistem de captare a energiei pamantului din sol pentru a incalzi,  raci si pentru a asigura apa calda in proiectele rezidentiale din nordul Capitalei in beneficiul viitorilor rezidenti. In proiectul pe care il dezvolta acum in Pipera, dezvoltatorul a forat la aproximativ 80 de metri liniari in pamant, unde au fost amplasate doua sonde care capteaza energia necesara pentru o singura casa. Ecovillas este printre putinii dezvoltatori si primul care implementeaza pompe de caldura sol apa in ansamblurile pe care le dezvolta, acesta fiind sistemul cu cel mai bun randament dintre sistemele asemanatoare.
Mai mult decat atat, imobilele din proiectul Epique home sunt dotate cu un sistem de recuperare de caldura cu rol de aerisire a casei, fara a deschide geamurile, aducand aer proaspat fara a pierde energie. 
Casele dezvoltate de Ecovillas au un coeficient de performanta energetica ridicat, pastrand caldura la interior, fara punti termice, astfel reducandu-se costurile cu incalzirea, racirea si apa calda pentru o casa. 
De exemplu, la o casa de 130 mp utili, cu patru membri, simularile de consum arata un cost mediu lunar de 500 de lei pentru incalzire, racire, apa calda menajera si ventilare. 
Mai mult, utilizarea caldurii geotermice nu polueaza sub nicio forma. Solutia este o lectie pentru autoritati si factorii de decizie din Primaria Capitalei care ar putea accesa fonduri UE pentru a rezolva problema termoficarii intr-un viitor, fie el si indepartat. Islanda foloseste cu succes caldura geotermala de decenii si este cel mai bun exemplu de buna practica in acest sens.

 
Locuintele eco-friendly, trendul anului 2024
Cresterea urbanizarii si a densitatii populatiei a transformat in mod iremediabil tendintele imobiliare globale. Urbanizarea continua a dus la o cerere tot mai mare de locuinte in marile orase, iar Romania s-a aliat perfect acestei tendinte. In paralel cu explozia urbanistica si rezidentiala a crescut si interesul pentru mediul inconjurator. Expertii imobiliari au constatat o schimbare in preferintele clientilor si anume un interes crescut pentru natura inconjuratoare si pentru eficienta energetica, provenita din grija pentru mediul inconjurator si din dorinta de a economisi bani. Astfel, interesul pentru locuinte ecologice si sustenabile este o tendinta valabila si chiar in creste in 2024.  Oamenii constientizeaza ca o locuinta eficienta energetica e mai scumpa, dar stiu si ca platind acum mai mult vor fi scutiti de eforturi financiare in viitor. 
"O casa eco-friendly nu polueaza, foloseste tehnologii verzi, este eficienta energetic. Si aici vorbim despre cel mai important aspect, credem ca acest lucru ii face pe romani sa cumpere o casa eco-friendly: au parte un consum redus, ceea ce se traduce prin costuri mai mici pentru asigurarea incalzirii, apei calde si racirii in locuinta. Noi construim din 2014 case cu tehnologii verzi in Romania, case cu pompe de caldura geotermala, si in toti acesti ani, am observat un interes de la an la an mai mare pentru casele noastre. Genul acesta de locuinte reprezinta viitorul. Oamenii vor cauta sa economiseasca consumul si sa se bucure de confort” (Veaceslav  Vlas – CEO Ecovillas Company).

 
Casele eficiente energetic, o investitie in viitor
Cine sunt clientii romani care sunt in cautarea unor locuinte eficiente energetic si prietenoase cu mediul?
 "In primul rand, clientul care cumpara genul acesta de locuinte, este un client foarte educat, cu studii superioare, care are varsta intre 30 si 50 de ani. Vorbim, in general de familii tinere, care au copii si privesc achizitia unei case ca o investitie de viitor axata pe eficienta si sustenabilitate”, declara Veaceslav  Vlas – CEO Ecovillas Company. 
"Observam clienti mult mai informati ca in anii trecuti, foarte atenti la felul in care se construieste, cauta calitatea, dar se uita si la facilitatile oferite de un proiect rezidential. De asemenea, observam ca sunt mai indreptati spre a negocia pretul proprietatii si isi personalizeaza mai mult termenii din contract pentru a diminua eventuale riscuri”, adauga CEO-ul Ecovillas Company. 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TotalEnergiesABONARE REVISTESISECAMhiltiALLBIMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
MAKITA
BogArt
noark
theda mar
CDS
strabag nivel 1
SSAB
Ubitech
quadratum
Arduro
DRS
rigips
EDIT-Structural
SIGM
ERBASU CONSTRUCT
konsent
ness project
concelex
VEGO
ELECTROGRUP
viarom
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<