Agenda Constructiilor
Luni, 26 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - RE/MAX trece la sistemul de reprezentare exclusiva 100% in cadrul intregii retele
RE/MAX trece la sistemul de reprezentare exclusiva 100% in cadrul intregii retele
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Stelian DINCA 13 Iul 2023 11:08
RE/MAX Romania, parte a liderului mondial in real-estate si franciza numarul 1 la nivel global pe acest segment, implementeaza, incepand cu luna iulie 2023, o politica de reprezentare exclusiva fie a cumparatorului, fie a vanzatorului, in cadrul intregii retele, de peste 750 de membri. Prin acest sistem standardizat, care sta la baza unei piete imobiliare reglementate si mature, clientul reprezentat are certitudinea ca agentul se dedica in totalitate doar intereselor sale, oferindu-i servicii dedicate de promovare, marketing si negociere. Pe de alta parte, fiind unic reprezentant al clientului, consultantul imobiliar isi va primi remuneratia odata ce tranzactia este finalizata cu succes, iar clientul multumit ii poate aduce noi recomandari.
„Sistemul de reprezentare exclusiva este o practica generala in alte zone ale lumii, iar succesul si performantele impresionante in tranzactionare demonstraza ca este cel mai potrivit mod de lucru pentru oferirea de servicii exceptionale clientilor, cat si in vederea dezvoltarii unor cariere de profesionisti pentru agentii imobiliari. Un exemplu ar fi America de Nord, unde rata de tranzactionare prin agenti imobiliari depaseste 90% din volumul pietei, iar la nivel european, din cele 38 de tari in care compania este prezenta, mai mult de jumatate au adoptat deja politica de reprezentare 100% exclusiva. In Portugalia, o piata imobiliara matura, la cei 10 milioane de locuitori sunt 10.000 de agenti RE/MAX, care lucreaza doar in reprezentare exclusiva”, precizeaza Razvan Cuc, presedintele RE/MAX Romania.
Potrivit reprezentantilor RE/MAX, beneficiile pentru client sunt multiple.
In cazul reprezentarii clientilor VANZATORI, consultantul imobiliar va oferi absolut toate informatiile ce tin de piata imobiliara, va raporta periodic clientului actiunile intreprinse, statusul proprietatii in procesul de promovare, evolutia cu privire la calificarea potentialilor cumparatori si a ofertelor, apoi va negocia cele mai bune conditii in interesul vanzatorului, pentru a inchide tranzactia in cel mai scurt timp posibil si in cele mai bune conditii din piata.
In cazul reprezentarii clientilor CUMPARATORI, agentul va rafina in detaliu nevoile clientului sau, facand apoi cautari specifice in piata libera, astfel incat in final sa propuna cumparatorului pe care il reprezinta cele mai relevante proprietati, potrivite nevoilor sale. Apoi, agentul va participa la ofertarea pentru achizitie si negociere in interesul cumparatorului pe care il reprezinta, pentru a obtine cea mai buna achizitie pentru clientul sau.
Agentii RE/MAX Romania au beneficiat de o perioada de training specific, dedicat serviciilor de reprezentare exclusiva, obiectivul principal fiind cresterea portofoliului de proprietati listate exclusiv in reteaua RE/MAX, prin promovarea acestui tip de servicii in piata si prezentarea avantajelor catre clienti. Totodata, sistemele de marketing pentru proprietatile listate sunt special concepute pentru promovarea proprietatilor exclusive, pe toate canalele posibile la nivel national, cat si pe canalele RE/MAX in toata reteaua, din 110 tari pe glob. Mai mult, sistemul tehnologic este construit si setat pentru serviciul de reprezentare exclusiva, cu activitati specifice pentru agent, iar un departament special de Quality din cadrul RE/MAX Romania verifica derularea contractelor in conformitate.
Pe termen lung, RE/MAX Romania preconizeaza o reorientare a pietei locale spre sistemul de reprezentare exclusiva, odata ce clientii vor intelege beneficiile acestui tip de reglementare. De asemenea, compania se asteapta ca unii agenti sau agentii independente din piata sa se alature retelei de francize RE/MAX, pentru a putea lucra eficient in reprezentare exclusiva si pentru a beneficia de avantajele colaborarii in retea.
 
 
ABONARE REVISTEALLBIMhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
top 500
quadratum
CDS
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
top 500
viarom
strabag nivel 1
FRONTALE
top 500
noark
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
rigips
Acvatot 2019
concelex
theda mar

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu