Agenda Constructiilor
Joi, 20 Iunie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - SOLETANCHE BACHY la trei decenii de activitate pe piata locala a constructiilor
SOLETANCHE BACHY la trei decenii de activitate pe piata locala a constructiilor
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Ovidiu Stefanescu 15 Dec 2022 06:20
In prima decada a lunii noiembrie a.c., compania SBR Soletanche Bachy Fundatii - unul dintre cei mai importanti specialisti in domeniul fundatiilor activi pe piata din Romania in ultimele decenii - a sarbatorit 30 de ani de activitate in tara noastra. In cadrul festivitatii organizate la Aria TNB, din Bucuresti, au participat atat oficiali ai organizatiei locale, cat si inalti reprezentanti ai grupului francez, carora li s-au alaturat numerosi parteneri pe care SBR ii are pe piata din Romania. Alocutiunea directorului general al companiei, Lóránd Sata, a inclus o trecere succinta in revista a istoricului celor trei decenii de activitate, care au fost marcate de o dezvoltare puternica a operatiunilor pe plan local. De asemenea, in fata invitatilor au luat cuvantul inalti oficiali ai grupului Soletanche Freyssinet din care face parte Soletanche Bachy, printre care Christophe Dauchy - presedinte Soletanche Bachy, Jean Francois Mosser - director cercetare-dezvoltare, Stephane Abry - director executiv, Laurent Lefebvre - director regional Europa Centrala si de Est.
 
 
De la un simplu telex la tehnologii de ultima generatie
SBR Soletanche Bachy Fundatii este un veritabil pionier in acest domeniu special al constructiilor, compania reusind sa se afirme puternic dupa 1990. Conducerea societatii a rememorat cu nostalgie momentele in care, in 1991, se trimiteau din Romania 3 telexuri catre firme cu experienta in domeniul fundatiilor speciale. Era vorba despre Soletanche, Benoto si Bachy. La scurt timp de la solicitare un singur raspuns a venit, fiind primit de la Bachy. In urma acestuia, un an mai tarziu, a luat fiinta Bachy Condax SA (din actionariatul careia faceau parte Bachy UK, Else Spa si SIF Groutbor cu cate 5%, respectiv Bachy cu 35% si Condax cu 50%). La momentul acela, a fost luata decizia de a aduce in Romania toate cunostintele stiintifice si tehnologiile de care dispunea la vremea respectiva multinationala franceza.
Lider in geotehnica si fundatii speciale, dupa o infuzie puternica de resurse
Cu o echipa restransa si resurse limitate, prima lucrare a fost contractata in 1995, constand in executia unui put de apa cu adancimea de 48 m si diametrul de 600 mm, amplasat in comuna Sanmartin, din judetul Harghita. Odata cu evolutia sectorului de constructii din anii '90, compania a marcat tot mai multe realizari, dintre acestea putand fi mentionate: pilon GSM (cartierul Militari, Bucuresti/coloane Benoto D1080), Clinica de Chirurgie (Bucuresti/micropiloti D300), DN15 (Sighisoara - Targu Mures/micro piloti D180) etc. De asemenea, in aceeasi perioada au fost puse bazele primelor colaborari cu celelalte filiale ale grupului (Solhydro - Slovacia, HBM - Ungaria si Bessac - Franta), care s-au concretizat prin efectuarea unor lucrari la Petrobrazi (ecran etans), Cladirea STS, Bucuresti (piloti Starsol) si Cluj-Napoca (puturi de lansare tunelier Transilvania). In urma fuzionarii pe plan international a fimelor Soletanche si Bachy, care a avut loc in 1997, filiala din Romania a devenit Soletanche Bachy Romania SA (SBR). Incepand cu 2005, aceasta a beneficiat de un impuls de reorganizare si resurse asigurat de HBM Ungaria, cu scopul de a beneficia de revigorarea domeniului constructiilor din Romania. Dupa criza financiara din 2009, firma a reusit sa se repozitioneze cu succes in domeniile geotehnicii si fundatiilor speciale, devenind unul dintre cei mai importanti competitori pe aceste segmente de activitate.
 
 
Peste 400 de proiecte si o cifra de afaceri de 200 milioane de euro 
La 30 de ani de la fondarea sa, filiala SBR a ajuns in prezent la o echipa formata din 120 de specialisti ce au facut posibila realizarea unei cifre de afaceri de 200 milioane de euro. "Pentru multi dintre expertii care fac parte din aceasta structura, firma in care activeaza inseamna, totodata, locul unde s-au format ca muncitori, ca operatori de utilaje, ca ingineri, dar mai reprezinta totodata si cea de-a doua casa, in care se confrunta cu provocarile profesionale zilnice. Putem afirma ca noi asiguram fundatia sigura pe care se sprijina unele dintre cele mai importante proiecte ale mediului construit local. «Build on us», mottoul nostru, inseamna fundatii speciale sigure din punct de vedere tehnic, al expertizei si al domeniului in care activam. Dar mai inseamna si altceva, extrem de important pentru noi: increderea partenerilor si sentimentul ca ceilalti se pot baza pe noi. Ne bucuram astazi sa spunem ca, de 30 de ani, construim cu succes fundatia pe care se sprijina unele dintre cele mai importante proiecte din Romania". Toate aceste performante au fost posibile deoarece compania acorda o mare atentie echilibrului dintre eficienta si sustenabilitate, precum si sigurantei in executie. Societatea SBR Fundatii este cointeresata de succesul proiectelor in care se implica, fiind orientata spre calitate si inovatie si comportandu-se ca un veritabil partener pentru toti clientii sai. 
 
 
Recunoastere oficiala a contributiei managerilor SBR de-a lungul timpului 
"Aceste valori ne-au adus unde suntem astazi, si anume o companie performanta, o echipa agila, ce promoveaza solutii care aduc plus valoare. Putem afirma ca suntem profesionisti care tind mereu spre evolutie si excelenta. Povestea SBR30 continua si suntem convinsi ca ne rezerva foarte multe varfuri noi de atins in anii care urmeaza", a mai subliniat directorul general al companiei. Prezenta la eveniment, Prof. Univ. Emerit Dr. Ing. Sanda Manea, presedinte de onoare al Societatii Romane de Geotehnica si Fundatii (SRGF) a felicitat compania pentru realizarile sale din ultimii 30 de ani, remarcand, de asemenea, contributia importanta a SBR Soletanche Bachy Fundatii ca membru colectiv al SRGF cat si cea personala pe care Lóránd Sata o are in calitatea sa de Vicepresedinte al SRGF. In finalul ceremoniei, au fost acordate premii si plachete de onoare tuturor specialistilor care, de-a lungul anilor, au ocupat functii de conducere in cadrul companiei si au contribuit la realizarea unor proiecte de mare importanta pe o varietate extinsa de segmente. Printre acestia s-au numarat Grigoriu Tudor - cel mai vechi angajat al SBR, ce activeaza in cadrul firmei din anul 2000, Roberto Cristian Lucaciu - director general SBR in perioada 2009 - 2017, István Stötzer - director general SBR in 2009, György Kausay - director general delegat SBR intre 2006 si 2008, Gyula Madar - administrator SBR intre 2005 si 2009 si Mihail Lungescu, director general SBR in 1992 - 2005. Lóránd Sata si-a exprimat in mod direct aprecierea pentru aportul pe care expertii respectivi l-au avut la dezvoltarea activitatii companiei, declaradu-si cu aceasta ocazie increderea ca operatiunile desfasurate pe plan national se vor consolida si mai mult in perioada care va urma. 
 
 
***
SBR Soletanche Bachy este o subsidiara a Soletanche Freyssinet, fiind specializata in dezvoltarea de solutii pe segmentul fundatiilor speciale. Activitatea companiei este complexa si include activitati geotehnice, fundatii speciale, lucrari subterane, de imbunatatire a solului etc. Grupul are peste 10.000 de angajati si realizeaza anual mai mult de 4.000 de proiecte, beneficiind de o gama extinsa de tehnologii si echipamente, precum si de o experienta tehnica dezvoltata in cei aproape 100 de ani de activitate. Performanta operationala si pasiunea cu care expertii Soletanche Bachy abordeaza fiecare proiect in parte s-a rasfrant si asupra echipei din Romania, care a reusit sa se impuna pe piata locala ca un veritabil deschizator de drumuri, ce dispune de capacitatea de a asigura cele mai bune solutii pentru cele mai complexe probleme.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
konsent
leviatan
CDS
concelex
theda mar
noark
ness project
EDIT-Structural
Acvatot 2019
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
viarom
siniat
rigips
MAKITA
BogArt
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander