Agenda Constructiilor
Duminica, 29 Martie 2020
 
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - TRANSILVANIA CONSTRUCTII preconizeaza o evolutie optima a afacerilor
TRANSILVANIA CONSTRUCTII preconizeaza o evolutie optima a afacerilor
Antreprenori & Dezvoltatori Publicat de Adrian Agachi 31 Mai 2013 09:04
Nivelul scazut al investitiilor si al cererii, precum si competitia acerba au caracterizat piata constructiilor si in cursul precedentelor 12 luni, in opinia managerilor companiei de antreprenoriat Transilvania Constructii. In pofida conditiilor dificile ale pietei si a perspectivelor deloc incurajatoare, firma si-a propus o crestere usoara a cifrei de afaceri pentru anul in curs, conform datelor furnizate in raportul de activitate dedicat exercitiului financiar anterior. Astfel, in 2012, societatea a consemnat o scadere a cifrei de afaceri, pana la 35,52 milioane de lei, in comparatie cu cele 43,86 milioane de lei inregistrate la finalul lui 2011. Cu toate ca oficialii companiei estimau pentru anul trecut o valoare net superioara a acestui indicator, de aproximativ 54,66 milioane de lei, situatia dificila a segmentului de activitate de constructii-montaj, pentru care s-a raportat un volum al lucrarilor mult sub asteptari (ce au insumat venituri de 8,08 milioane de lei, fata de cele 27,45 milioane de lei preconizate la inceput), a dus la o revizuire drastica a previziunii initiale.
 
Continua implementarea programului de investitii
In pofida rezultatelor negative, antreprenorul de constructii din Cluj-Napoca si-a continuat programul de investitii, valoarea totala a acestora situandu-se la 13,76 milioane de lei, dintre care 9,25 milioane de lei au fost utilizate pentru activitatea de constructii. Aceasta a constat in modernizarea depozitelor si executia unui centru de acest tip in cadrul Parcului Logistic Transilvania, cu o suprafata de circa 1850 mp, precum si in receptionarea unui numar de 22 de apartamente din cadrul celui mai important proiect finalizat anul trecut de societate, respectiv Dorobantilor Residence. In ceea ce priveste lucrarile importante ale diviziei de constructii-montaj, desfasurate in exercitiul financiar precedent, printre acestea s-au aflat: executia corpului de cladire a arhivei pentru Camera Notarilor Publici din Cluj si a sediului pentru Scoala Generala nr. 2 din Rasnov, precum si finalizarea extinderii si modernizarii complexului hotelier Pietroasa, din Buzau - primul proiect finalizat in afara localitatii Cluj-Napoca in ultimii ani. Principalii competitori ai societatii pe segmentul de constructii-montaj sunt: ACI Cluj, Napoca SA, TCI Contractorul General si TIM SA. Pentru anul in curs, conducerea societatii isi propune o crestere usoara a cifrei de afaceri, pana la nivelul de 37,73 milioane lei, dintre care 10,81 milioane de lei vor fi atribuite activitatii de constructii-montaj.
 
Crestere a cifrei de afaceri in primul trimestru al acestui an
Previziunile societatii pentru anul in curs sunt confirmate de rezultatele financiare inregistrate in intervalul ianuarie-martie 2013. Astfel, societatea Transilvania Constructii a consemnat o cifra de afaceri de 7,26 milioane de lei, net superioara celei raportate in primele trei luni din 2012, cand s-au inregistrat venituri de 5,37 milioane de lei. Rezultatele pozitive se datoreaza in special inchirierii de spatii in Parcul Logistic Transilvania si comercializarii apartamentelor din Dorobantilor Residence. In pofida succesului inregistrat de companie pe aceste segmente de activitate, derularea lucrarilor de constructii-montaj a consemnat o scadere drastica, pana la 1,24 milioane de lei, comparativ cu cele 2,15 milioane de lei raportate in perioada similara a anului precedent, aceasta fiind datorata in special conditiilor meteo nefavorabile din primul trimestru si scaderii cererii specifice de altfel pietei de constructii la nivel national. Pentru informatii suplimentare, www.transilvaniaconstructii.ro.
 
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADALLBIMCOVID-19TeraSteel
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
EURO-Constructii 2020
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere