Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Antreprenori & Dezvoltatori - FENE GRUP SA: Compania si-a pastrat profitabilitatea pe parcursul lui 2010
FENE GRUP SA: Compania si-a pastrat profitabilitatea pe parcursul lui 2010
Antreprenori & Dezvoltatori 14 Ian 2011 09:19
Fene Grup, din Iasi, a reusit ca in 2010 sa-si pastreze profitabilitatea, chiar in conditiile diminuarii cifrei de afaceri. “Piata constructiilor s-a confruntat cu un puternic declin, mai pronuntat chiar decat in 2009. Proiectele finantate din fonduri publice au fost indreptate, in special, spre efectuarea exclusiva a unor lucrari de reparatii, iar investitorii privati au abordat obiective noi, insa valoarea investitiilor a fost mult mai redusa. Un alt factor major ce a influentat scaderea drastica a lucrarilor de constructii a fost constituit de neacordarea de credite pentru investitii, in aceste conditii foarte multi beneficiari fiind obligati sa amane lucrarile sau chiar sa renunte la proiecte. Pentru compania noastra, in calitate de antreprenor general, anul 2010 a insemnat pastrarea profitabilitatii - chiar in conditiile unei scaderi a cifrei de afaceri fata de 2009 - si participarea la cateva proiecte de anvergura, ai caror beneficiari sunt firme private”, a declarat Bogdan Damian, director general adjunct al Fene Grup SA.
In prezent, societatea este antreprenor general al obiectivului Palas D5, lucrare complexa ce include constructia in municipiu a unui hotel de patru stele, cu parcare subterana si spatii comerciale. Hotelul va avea un regim de inaltime de 12 etaje. Lucrarea a fost inceputa in 2010 si va continua si pe parcursul lui 2011. Un alt proiect aflat in portofoliul firmei este reprezentat de constructia centrului de agrement Royal, ce are ca beneficiar tot un investitor privat - Gemada Serv. Proiectul este finantat din fonduri europene si se deruleaza si anul viitor. Totodata, societatea executa lucrari de reabilitare, modernizare si dotare la Grupul Scolar I. Holban Iasi. “Investitiile reprezinta o componenta importanta a planului managerial pentru viitor. Ne indreptam eforturile spre noi investitii, pentru care vom utiliza fonduri proprii, insa vom accesa si programe europene. Investitia in forta de munca se va concretiza in abordarea unor programe de perfectionare profesionala si specializare la care vor participa angajatii nostri. Este foarte important sa avem lucratori calificati, pentru a raspunde cu maximum de eficienta cerintelor beneficiarilor”, a precizat Bogdan Damian. Pentru anul 2011, oficialii companiei si-au propus o crestere a cifrei de afaceri, in conditiile derularii unor proiecte mari de constructii.
***
Grupul de companii Fene a fost infiintat in 1991, realizand obiective ce vizeaza: constructii civile / industriale, spatii comerciale si birouri. De asemenea, s-a implicat in: productia de tamplarie din lemn triplustratificat, cercetare si proiectare in constructii, consultanta de marketing etc. Fene Grup are capacitatea de a asigura antrepriza generala pentru proiecte de investitii de mare anvergura, lucrand dupa proiectele proprii ale clientului sau dupa cele elaborate de expertii firmei. Pentru informatii suplimentare, www.fene.ro
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
CDS
theda mar
Ubitech
concelex
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
noark
quadratum
leviatan
viarom
MAKITA
ness project
siniat

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
econet
top 500
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander