Agenda Constructiilor
Vineri, 22 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - ALMER PROIECT vizeaza consolidarea activitatii, printr-o abordare precauta
ALMER PROIECT vizeaza consolidarea activitatii, printr-o abordare precauta
Arhitectura & Proiectare Publicat de Ovidiu Stefanescu 30 Aug 2024 06:20
Almer Proiect, companie romaneasca de proiectare in constructii, cu sediul central in Craiova, a incheiat anul 2023 cu o cifra de afaceri de 2,4 milioane de lei, valoare pe care directorul general al societatii, Cristian Merisanu, estimeaza ca o va inregistra si la finalul acestui an. In primul semestru din 2024, compania a consemnat vanzari de 1,73 milioane de lei, dar acestea reprezinta o continuare a lucrarilor din 2023, cu o incetinire a ritmului de lucru prognozata catre finalul anului in curs. "In principiu, evolutiile sunt constante si asigura o incarcare suficienta pentru personalul actual", spune Cristian Merisanu. 
Compania, fondata in 2015, ofera o paleta extinsa servicii de proiectare, consultanta si management de proiect, acoperind, de asemenea, o gama larga de domenii, respectiv infrastructura rutiera, de mediu - apa si canal, imbunatatiri funciare si lucrari de constructii civile. 

- Cum a evoluat activitatea companiei in prima jumatate a acestui an si ce estimari aveti pentru urmatoarele 6 luni si in perspectiva (2025-2030)?
- Activitatea in prima jumatate a acestui a continuat normal, avand in vedere numarul mare de proiecte cu termene foarte stranse, ca urmare in special a alegerilor locale, cand fiecare beneficiar a dorit sa inceapa lucrarile cu o intensitate foarte mare in preajma scrutinului, intensitatea fiind la un nivel similar celui din anul trecut. Pentru urmatoarea perioada, luam in calcul o contractare a cererii, cauzata in principal de faptul ca orientarea este catre proiecte de infrastructura majora, respectiv autostrazi, spitale regionale alte tipuri de investitii care implica societatile de profil de dimensiuni mai mari. In consecinta, estimam o scadere de 15%-20%.
In aceasta perioada, am finalizat proiecte pentru infrastructura de imbunatatiri funciare - irigatii si finalizam ultimele proiecte pe Programul National "Anghel Saligny". Totodata, avem in lucru cateva proiecte pentru infrastructura de apa si canalizare. Acestea sunt finalizate in proportie de 80%, au avut termene de executie scurte, dar printr-un imens efort am reusit sa le finalizam onorabil.

- Cum vedeti evolutia investitiilor in infrastructura in 2024 si cum credeti ca se va dezvolta acest sector pe termen scurt si mediu?
- Vor creste foarte mult investitiile in infrastructura mare in 2024, iar acest sector se va dezvolta puternic pe termen scurt si mediu. Insa aceasta dezvoltare nu va fi utila daca va puncta doar ca impresie si daca nu va fi completata cu o dezvoltare economica a partii private, cu o crestere demografica si o sporire a calitatii invatamantului si sanatatii. Dificultatile bugetare si inflatia rezulta dintr-o ineficienta gestionare a resurselor. Este imposibil ca la nivelul actual de fonduri europene disponibile, imprumuturi la cele mai inalte cote si cresteri de taxe, deficitul bugetar al Romaniei sa se adanceasca. Finantarile europene sunt suficiente, dar sunt prost gestionate si sunt alocate fara analize reale, care sa contribuie la rezolvarea problemelor de dezvoltare ale tarii. Mai mult, impunerea de restrictii nejustificate si cresterea gradului de fiscalizare determina o majorare nefireasca a costurilor investitiilor.
In ceea ce priveste strict infrastructura, impedimentele care ar putea frana absorbtia fondurilor si dezvoltarea proiectelor este slaba capacitate administrativa a statului, ghidurile de finantare destul de complexe, cerinte excesive in documentatii, lipsa de personal de specialitate, de personal muncitor si slaba gestionare a proiectelor.

- Care sunt principalele provocari pe care le intampinati in activitate, in prezent, in domeniul in care activati?
- Principalele provocari cu care ne confruntam in activitate sunt constituite de deficitul de resursa umana, de slaba calificare a acesteia, de mentalitati, de colaborarea dificila cu institutiile statului si rigiditatea acestora in rezolvarea diverselor probleme. Procedurile de aprobare sunt destul de stufoase, iar peste toate aceste se suprapun lipsa de informare, deficitul de standardizare a cerintelor de avizare din partea emitentilor de avize.

- Ce investitii si planuri de dezvoltare aveti stabilite pe termen scurt si mediu?
- Pe termen scurt si mediu, nu am formulat planuri de dezvoltare, avand in vedere climatul nefavorabil afacerilor. Contextul economic este destul de imprevizibil, fiind caracterizat printr-o crestere a costurilor, generate de impunerea de noi taxe, costurile cu forta de munca (eliminarea facilitatilor fiscale acordate companiilor de constructii). Ne asteptam, asadar, la o scadere puternica a investitiilor in domeniul constructiilor. In ceea ce ne priveste, dorim doar o consolidare a afacerii la nivelul actual, iar obiectivul respectiv va fi atins printr-o abordare precauta si asumarea a cat mai putinor riscuri.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTETotalEnergiesRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
ELECTROGRUP
theda mar
rigips
ERBASU CONSTRUCT
SSAB
DRS
AED
MAKITA
konsent
BogArt
leviatan
viarom
ness project
noark
VEGO
SIGM
Arduro
Ubitech
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
concelex
strabag nivel 1
EDIT-Structural
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<