Agenda Constructiilor
Luni, 22 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - CDS detine un portofoliu complex de proiecte, esentiale pentru intreaga societate
CDS detine un portofoliu complex de proiecte, esentiale pentru intreaga societate
Arhitectura & Proiectare Publicat de Elena Icleanu 28 Mai 2024 06:25
Concrete & Design Solutions (CDS) si-a consolidat, in 2023 si in prima parte a anului 2024, capacitatea de a gestiona proiecte complexe, importante, in domenii precum infrastructura aeroportuara, educationala si de sanatate, regenerare urbana si rezidentiala. Nivelul de performanta al echipei a fost validat si prin faptul ca o mare parte din proiectele elaborate se afla deja in etapa de executie sau au fost finalizate, ceea ce a oferit specialistilor din cadrul companiei oportunitatea atat de a-si dovedi capacitatea de lucru, cat si de a integra noi tehnologii si viziuni creative. In linii mari, activitatile CDS au continuat sa se extinda la nivel national, cu o paleta larga de beneficiari generand mentinerea, pentru al doilea an consecutiv, pe primul loc in topul companiilor de proiectare si arhitectura realizat de o companie locala de cercetare a pietei. Printre obiectivele companiei pentru perioada urmatoare se afla dezvoltarea constanta a portofoliului de proiecte, integrarea in permanenta a celor mai noi tehnologii in lucru - concomitent cu pregatirea profesionala a echipei, precum si consolidarea si extinderea utilizarii tehnologiei BIM si a inteligentei artificiale.
 
Portofoliul CDS cuprinde proiecte complexe in domenii esentiale pentru administratia publica, sectorul privat si societate, cum ar fi modernizarea infrastructurii aeroportuare, educationale si de sanatate, precum si regenerarea urbana si rezidentiala. Echipa, formata din manageri de proiect, arhitecti si ingineri specializati in proiectare structurala si de instalatii, ofera solutii complete si inovatoare, integrand standardele de constructie de ultima generatie, inclusiv tehnologii viitoare, modelarea informatiilor despre cladiri si inteligenta artificiala.
"Succesul nostru se reflecta in pozitia de lider pe piata romaneasca a proiectarii, cu o cifra de afaceri anuala de peste 15 milioane de euro. Furnizam servicii complete de proiectare arhitecturala, structurala si de design, utilizand cele mai recente tehnologii si practici, avand in vedere si protectia mediului si standardele europene. Proiectele noastre vizeaza imbunatatirea calitatii vietii, siguranta si rezistenta cladirilor, fluidizarea traficului si dezvoltarea economica, contribuind la crearea de noi oportunitati de ocupare a fortei de munca", a precizat Alexandru Fulga, proprietarul CDS.
 
Gradinita nr. 245 Bucuresti
 
Proiecte aeroportuare majore cresc valoarea portofoliului CDS
Printre proiectele care contribuie la cresterea notorietatii companiei Concrete & Design Solutions in acest moment se afla cateva investitii aeroportuare majore, esentiale pentru dezvoltarea infrastructurii de profil din Romania. Unul dintre acestea este Terminalul Plecari Curse Externe (TPCE) din Aeroportul International "Traian Vuia" din Timisoara, gestionat de CDS si inaugurat recent, in contextul intrarii Romaniei in Spatiul Schengen aerian. Proiectul, realizat in colaborare cu partenerii Concelex, Concelex Engineering si Metroul SA, a avut ca obiectiv principal furnizarea de servicii aeroportuare si infrastructura adecvata.
"Aeroportul Traian Vuia, unul dintre cele mai mari din Romania, deservind o zona cu peste doua milioane de locuitori, este crucial pentru conectivitatea regionala. Importanta proiectului este accentuata de semnificatia sa simbolica si istorica, data de aderarea Romaniei la Schengen. Aceasta realizare reprezinta o sursa de satisfactie profesionala si personala pentru echipa CDS, care isi asuma responsabilitatea de a contribui la dezvoltarea viitoare a Romaniei prin inovatie si tehnologie avansata", a precizat reprezentantul CDS.
Un alt proiect aeroportuar major proiectat de companie, ce vizeaza constructia noului terminal de pasageri la Aeroportul International Maramures, gestionat de CDS si implementat de Concelex si Concelex Engineering, incepe sa prinda contur. Aceasta investitie extinde aerogara existenta si o pregateste pentru certificarea ca aeroport international.
Potrivit proiectantilor, din punct de vedere arhitectural, volumul este accentuat prin doua elemente dominante, inspirate din portile maramuresene, pozitionate pe fatade in zona acceselor - in zona accesului pentru plecari, precum si in cea dinspre pista, pentru sosiri. Finalizarea proiectului va revigora turismul national si international din zona Baia Mare si Maramures, contribuind la modernizarea infrastructurii si dezvoltarea turismului. Proiectul este finantat de bugetul de stat, fonduri europene si surse proprii de finantare, avand o valoare totala de aproximativ 162 milioane de lei (inclusiv TVA).
CDS proiecteaza, totodata, si noul aeroport ce va fi dezvoltat in zona de sud a Capitalei. "In curand, vom fi in masura sa prezentam studiul de oportunitate din cadrul studiului de prefezabilitate pentru viitorul aeroport din sudul Bucurestiului, realizat in colaborare cu partenerii nostri, care au o expertiza recunoscuta la nivel international privind proiectarea infrastructurii aeroportuare. Astfel, vom putea seta parametrii principali privind capacitatea aeroportului, lungimea pistei, suprafata terminalului de pasageri si cargo, suprafata de teren necesara pentru dezvoltarea proiectului. Valorificarea potentialului de dezvoltare a Capitalei Romaniei depinde de implementarea unor astfel de proiecte majore, care deschid catre investitori si societate noi viziuni strategice, recuperand din decalajele economice acumulate intre zona de Nord si cea de Sud", a explicat Alexandru Fulga.

Departamentul de Sanatatea Mamei si Copilului, Constanta 
 
Planseu nou peste Piata Unirii si noi pasaje - repere urbane ale Capitalei
Prin semnarea contractului de proiectare si executie intre Constructii Erbasu SA, Bog'Art si Concrete & Design Solutions, CDS a demarat proiectul de consolidare si reabilitare a planseului peste raul Dambovita in zona Pietei Unirii din Bucuresti. Proiectul, in valoare de aproximativ 150 de milioane de euro, este finantat prin Programul National de Investitii "Anghel Saligny" si este coordonat de Primaria Sectorului 4. Proiectarea, ce se va desfasura in acest an, implica colaborarea cu Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti si va viza remedierea deficientelor structurale ale planseului. Lucrarile vor include inlocuirea structurii existente cu una noua, avand ca obiective asigurarea sigurantei, imbunatatirea aspectului urban si dezvoltarea economica a zonei, oferind noi oportunitati de ocupare a fortei de munca si facilitand deplasarile rapide in oras.
Tot in zona infrastructurii rutiere, CDS a demarat proiectul tehnic de executie pentru construirea pasajului rutier de la intersectia strazilor Ion Iriceanu si Turnu Magurele, precum si studiul de fezabilitate pentru construirea pasajului rutier de la intersectia dintre Soseaua Oltenitei si Soseaua Vitan Barzesti si Strada Ion Iriceanu, ce vor continua demersul creativ inceput cu Pasajul Europa Unita, prin crearea unor repere urbane la nivelul Capitalei.
 
Aeroportul International Maramures
 
Contributie importanta la dezvoltarea infrastructurii spitalicesti
In domeniul sanitar, CDS lucreaza la proiectul tehnic pentru construirea Maternitatii Sfantul Ioan, care a fost demarat dupa emiterea ordinului de incepere pentru elaborarea serviciilor de proiectare, in ianuarie 2024. In colaborare cu partenerii din cadrul contractului de proiectare si executie, Concrete & Design Solutions va contribui la crearea unei maternitati la cele mai moderne standarde, in Sectorul 4 al Capitalei. Maternitatea va avea 166 de paturi, inclusiv facilitati pentru obstetrica-ginecologie, neonatologie si ATI, precum si blocuri operatorii si de nastere. Proiectul va completa structurile existente ale Spitalului Clinic de Urgenta "Sfantul Ioan" cu un design spectaculos, prioritizand eficienta energetica si respectarea standardelor medicale.
Pentru constructia noului corp al Departamentului de Sanatatea Mamei si Copilului din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta "Sf. Apostol Andrei", din Constanta, CDS a demarat lucrul la proiectul tehnic. Noul corp va avea o capacitate de 350 de paturi, inclusiv pentru ATI, si va servi aproximativ 194.325 de persoane/an. Proiectul vizeaza construirea unei cladiri conforme standardului NZEB+ si implementarea unui sistem informatic spitalicesc integrat. Investitia va implica relocarea a cinci sectii din cadrul spitalului, inclusiv blocuri operatorii si unitati de primiri urgente, precum si amenajarea a 110 locuri de parcare.
Echipa CDS lucreaza si la proiectul tehnic pentru noua cladire a Instituitului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" - Centru de diagnostic, tratament si cercetare a tuberculozei. Centrul va fi construit pe terenul unde se aflau cladirile vechi "Zerlendi" ale Institutului, care sunt in stare avansata de degradare si vor fi dezafectate in urmatoarele 3 luni, pentru a face loc noului spital. Finantarea integrala a constructiei, in valoare de aproximativ 72 milioane de euro, va fi asigurata prin PNRR. Noua unitate va avea 115 paturi, inclusiv 19 pentru terapie intensiva, 3 sali de operatie si laboratoare de cercetare si analize. Proiectul va include si functiuni precum ambulatoriu, laboratoare medicale si compartiment de primire urgente.
In privinta infrastructurii educationale, CDS a receptionat deja o cresa din judetul Mehedinti si se pregateste pentru finalizarea alteia, in Sectorul 2 al Capitalei. Intre timp, compania lucreaza la proiectarea a peste 30 de unitati de invatamant (constructii noi si existente).

Aeroport Timisoara
 
Proiectele de regenerare urbana completeaza un portofoliu variat
Regenerarea urbana este un domeniu prioritar pentru Concrete & Design Solutions, pentru ca valorifica doua calitati esentiale pe care echipa de proiectanti le are - solutii tehnice optime, abordate creativ, pentru a genera o formula estetica pe masura unei capitale europene.
"Suntem implicati activ in proiecte de regenerare urbana, mai ales in Capitala, unde viziunea noastra transforma zone precum Piata Eroii Revolutiei, strazi principale si intersectii din Sectorul 4, din care iese in evidenta conceptul de iluminat pentru podul Europa Unita, cladiri simbol precum sediul ASE - cladirea Mihai Eminescu, modernizata si reabilitata. Pentru ca spatiile verzi sunt esentiale pentru a asigura calitatea vietii intr-o metropola precum Bucurestiul, proiectul nostru a transformat Parcul Tudor Arghezi, executat si finalizat in acest an, intr-o oaza de verdeata, in care copiii au locuri de joaca si terenuri de sport, iar spatiul de agrement include o fantana arteziana spectaculoasa", a explicat Alexandru Fulga.
La fel de spectaculoasa este si solutia aleasa de proiectanti CDS pentru fatada patinoarului din Sectorul 4 si amenajarea exterioara din zona.
"Am reusit sa contribuim, prin proiectele noastre, la imbunatatirea calitatii vietii pentru mai bine de jumatate de milion de romani, care locuiesc in cele aproape 4.000 de imobile a caror reabilitare termica am proiectat-o. In total, sunt aproximativ 250.000 de apartamente, din care anul anul trecut am finalizat, pentru municipiul Bucuresti, Buzau, Miercurea Ciuc, Craiova si Sfantu Gheorghe, 300 de obiective. Anul acesta lucram deja la proiectarea reabilitarii termice pentru alte 100 de imobile, iar experienta acumulata ne permite sa oferim solutii durabile, eficiente si rapide", a precizat reprezentantul CDS.
***
Echipa CDS acorda o atentie speciala proiectelor din segmentul cladirilor publice care, prin natura acestora - categorie si clasa de importanta -, implica conditii deosebite privind respectarea cerintelor esentiale, asa cum sunt definite acestea in Legea 10. Pe langa exigentele speciale pe care majoritatea cladirilor din portofoliu CDS o impun, la care se adauga si criteriile privind eficienta energetica si protejarea mediului inconjurator, provocarea companiei este de a integra in bugetul proiectelor si solutii inovative privind arhitectura si designul, fara a se limita doar la acestea.
"Imbinam simplitatea solutiilor propuse cu creativitatea, astfel incat fiecare proiect sa poata deveni un simbol pentru identitatea comunitatii, fie ca ne raportam la stadioane, la spitale, scoli, pasaje, poduri sau aeroporturi", a subliniat Alexandru Fulga.
 
hiltiABONARE REVISTESISECAMALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
konsent
strabag nivel 1
Ubitech
MAKITA
CDS
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
noark
theda mar
Arduro
rigips
leviatan
SIGM
CONCEPT STRUCTURE
concelex
ness project
SSAB
BogArt
Acvatot 2019
siniat
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander