Agenda Constructiilor
Luni, 27 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - GRAPHEIN atrage o investitie minoritara din partea Cascada Investments
GRAPHEIN atrage o investitie minoritara din partea Cascada Investments
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 20 Ian 2023 13:38
Compania antreprenoriala Graphein, business de topografie si scanare 3D pentru proiecte de cladiri si infrastructura publica, anunta atragerea unei investitii strategice minoritare din partea Cascada Investments, manager de solutii financiare pentru companii. Finantarea va sustine cresterea organica si dezvoltarea Graphein prin achizitii pe piata autohtona si continuarea procesului de integrare a serviciilor digitale.
Investitia vine in contextul cresterii cu 140% a cifrei de afaceri in 2022 si va contribui la dezvoltarea departamentului cercetare si dezvoltare (R&D) al Graphein, dezvoltarea filialelor proprii si a retelei de parteneriate, astfel incat compania sa ajunga la o acoperire nationala si sa inceapa extinderea internationala in mai multe tari europene.
“Ne-am dorit sa atragem alaturi de noi parteneri financiari si strategici cu experienta relevanta la nivel local si international. Accesul la capital, know-how-ul strategic si expertiza operationala reprezinta principalele motive pentru care am decis sa atragem o investitie pentru cresterea companiei. In plus, parteneriatul cu Cascada Investments va conduce la accelerarea cresterii companiei si va conduce la dezvoltarea echipei de management pe diviziile operationale. De asemenea, ne dorim sa devenim lideri in implementarea de solutii Autodesk Construction Cloud pe piata din Romania, si sa fim recunoscuti ca integratori ai BIM in industria in care activam”, a declarat Eugen Ursu, CEO si co-fondator al companiei.
“Suntem convinsi ca Graphein va deveni lider al digitalizarii in constructii si infrastructura si va contribui la siguranta constructiilor in Europa. Suntem incantati ca prin aceasta tranzactie devenim partenerii unei echipe ambitioase de fondatori, manageri si experti in inginerie, constructii si digitalizare. Colaborarea noastra va facilita dezvoltarea continua pe piata locala si extinderea pe pietele internationale in contextul in care vedem o crestere a adoptiei noilor tehnologii in constructii si infrastructura”, a declarat Brian Starr, Managing Partner Cascada Investments, care se alatura board-ului companiei Graphein.
Graphein, companie antreprenoriala fondata de Eugen Ursu si Andrei Sueran, se afla in proces de extindere a afacerii la nivel national si a ajuns la sase francize pe piata locala. In acest context, firmele din sectorul de constructii din Romania pot utiliza tot mai mult noile tehnologii, cum ar fi VR , AR si AI, care sa le ajute la reducerea costurilor si timpilor in procesul de construire.
 
VideoConfAC-iulhiltiALLBIMTERAPLASTman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
theda mar
BMI_Icopal
Ubitech
leviatan
leviatan
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
CDS
ERBASU CONSTRUCT
BALTIC
CELCO 2020
MAKITA
Acvatot 2019
FRONTALE
viarom

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023