Agenda Constructiilor
Vineri, 24 Septembrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - Lansare procedura de licitatie pentru realizare terminal cargo la Aerorportul Oradea
Lansare procedura de licitatie pentru realizare terminal cargo la Aerorportul Oradea
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 26 Iul 2021 07:39
A fost lansata procedura de licitatie deschisa pentru realizarea terminalului cargo de la Aerorportul Oradea.
Potrivit caietului de sarcini, obiectivul de investitii TERMINAL CARGO va include urmatoarele: cladiri (hangar, depozit; vor ocupa maxim 60% din suprafata totala a terenului), platforma de acces, rulare si garare a aeronavelor, acces auto, platforma de garare aferenta terminalului si gard de imprejumire a obiectivului de investitii.
Investitorul va mai realiza, pe propria cheltuiala, o cale de rulare a aeronavelor la sol, menita sa asigure legatura dintre pista de decolare/aterizare a aeronavelor din incinta Aeroportului Oradea si platforma de garare a aeronavelor aferenta terminalului cargo.
Conditiile minime obligatorii prevazute in caietul de sarcini pentru operatorii economici interesati prevad ca suma minima investita sa fie 25 euro/mp (raportat suprafata totala), iar gradul de ocupare a terenului cu platforme de garare si constructii cu acoperis sa fie cuprins intre 40 si 60%.
Perioada de depunere a ofertelor este cuprinsa intre 23 iulie si 12 august. Anuntul cu privire la organizarea procedurii de licitatie deschisa pentru constituirea unui drept de superficie asupra terenului poate fi consultat pe site-ul instittutiei, www.cjbihor.ro, in sectiunea Informatii publice/ Anunturi.
Va reamintim ca in sedinta ordinara din 30 iulie, Consiliul Judetean Bihor a aprobat, in vederea realizarii acestui proiect, un acord de parteneriat intre Consiliul Judetean Bihor, Primarua Municipiului Oradea, Agentia de Dezvoltare Locala Oradea (ADLO) si Aeroportul Oradea.
Consiliul Judetean Bihor va pune la dispozitia unui partener privat terenul de 14,38 hectare pentru construirea terminalului si va organiza procedura de licitatie, in timp ce Primaria Oradea va acorda facilitati fiscale pentru stimularea investitiilor. Aeroportul Oradea isi asuma sa racordeze amplasamentul printr-o cale de rulare la pista de aterizare si decolare, iar ADLO va oferi acces la drumurile publice si ultilitatile Parcului Industrial Eurobusiness II.
„Dupa perioada de depunere a documentatiei, urmeaza etapa de evaluare a ofertelor, astfel incat la finalul lunii septembrie sa avem un castigator. Terminalul cargo va fi construit pe un teren de 14 ha, situat intre Aeroportul Oradea si Parcul Industrial II. Investitorul care va fi selectat va realiza cai de rulare a aeronavelor ce vor aduce marfurile, platforme pentru parcarea si descarcarea avioanelor, spatii de depozitare si alte dotari specifice. Pana in 2023 terminalul ar trebui sa devina operational”, a precizat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.
 
VideoConfAC-iulAUTODESKTERAPLASTALLBIMgamma_2021
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Ubitech
strabag nivel 1
cv water 2021
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
hilti
Acvatot 2019
rigips
hidroplasto
leviatan

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
bienala
ef-de-n
AHK 2018
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere