Agenda Constructiilor
Luni, 26 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Arhitectura & Proiectare - TBL va actualiza PUG al municipiului Miercurea Ciuc, inclusiv integrarea in GIS
TBL va actualiza PUG al municipiului Miercurea Ciuc, inclusiv integrarea in GIS
Arhitectura & Proiectare Publicat de Stelian DINCA 29 Aug 2023 11:38
Municipiul Miercurea-Ciuc a semnat contractul de servicii referitor la actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului resedinta de judet. Conform acordului, in decurs de 2 ani, compania Total Business Land SRL din Alba Iulia trebuie sa actualizeze documentatia orientativa pentru dezvoltarea urbana, inclusiv integrarea in sistemul de informatii geografice (GIS).
Modificarile sociale, administrative si economice din ultimii zece ani fac necesara actualizarea planului urbanistic general (PUG) al municipiului al Municipiului Miercurea-Ciuc. PUG-ul stabileste directiile de dezvoltare pe termen mediu si lung, rutele coridoarelor de transport, zonele declarate vulnerabile, utilizarea terenurilor si constructiile in aceste zone. Acest document orientativ si strategic este important deoarece contureaza dezvoltarea coerenta a orasului pentru urmatorii 10 ani.
„Cerem rectificarea prevederilor controversate din PUG-ul anterior. Aceste prevederi au alungat mii de tineri in satele vecine, au facut imposibila dezvoltarea industriala, au complicat transportul urban” – a afirmat primarul Korodi Attila cu ocazia semnarii contractului in cadrul conferintei de presa.
Detaliile contractului au fost prezentate de viceprimarul Bors Béla. Dupa cum a explicat, in decembrie anul trecut am semnat un contract de finantare cu Ministerul Dezvoltarii de 14,35 milioane de lei, iar una dintre componentele acestuia este actualizarea PUG-ului (in afara de elaborarea altor 8 PUZ-uri).
„Achizitia publica a fost lansata in luna mai, iar astazi semnam contractul de servicii in valoare de 1,015 milioane de lei. Firma de proiectare din Alba Iulia are obligatia de a realiza contractul in patru etape: elaborarea studiilor de fundamentare, actualizarea si avizarea documentatiei PUG, si in final, integrarea sa in sistemul GIS” – a declarat viceprimarul.
Firma din Alba Iulia este deja cunoscuta in Miercurea-Ciuc: a mai intocmit planurile de urbanism pentru zona industriala vest si Lunca Mare. Astazi a fost semnat si ordinul de incepere, astfel ca lucrarile pot sa inceapa.
 
RAWLPLUGABONARE REVISTEhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 179 (Noiembrie-Decembrie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
top 500
Ubitech
top 500
rigips
quadratum
noark
FRONTALE
concelex
MAKITA
CDS
top 500
Acvatot 2019
viarom
theda mar

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu