Arctic Stream: Cursuri pentru configurarea si securizarea retelelor de date |
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 10 Iul 2023 11:29 |
Arctic Stream, integrator de infrastructura si securitate IT si emitent listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolul AST, organizeaza, in 2023, cursuri profesionale pentru configurarea si securizarea retelelor de date. Cursurile se adreseaza atat celor aflati la un nivel introductiv, pentru intelegerea unor notiuni de baza in securitatea cibernetica, cat si specialistilor cu experienta, care doresc o pregatire intensiva pentru obtinerea unor certificari Cisco Systems.
De-a lungul anului 2022, echipa Arctic Stream a desfasurat webinarii dedicate securizarii si segmentarii retelelor industriale, in urma carora peste trei sferturi dintre participanti - de la companii din industrii precum cea alimentara, utilitati (electricitate si gaze), echipamente electronice si productie industriala - au declarat ca au nevoie de traininguri dedicate solutiilor de configurare si securizare a retelelor de date.
Astfel, unul dintre cursuri, „Designul si bunele practici in abordarea si implementarea solutiilor de securitate cibernetica”, parcurge elementele fundamentale ale securitatii cibernetice, explicand concepte precum Centrul de Operatiuni de Securitate (SOC), Lantul de Atac Cibernetic, Zero Trust si multe altele, obiectivul fiind familiarizarea cursantilor cu cele mai bune practici de design in securitate si tehnici de investigatie intr-un training hands-on, cu informatii valabile indiferent de furnizorii de solutii (de tip „vendor agnostic”).
Pentru administratorii de retea si specialistii in securitate cibernetica este disponibil cursul „Cisco Firepower - instalarea, configurarea si optimizarea platformei”. Acest curs include metodologia, practica de instalare, configurare si troubleshooting al platformei Cisco Firepower, folosind Cisco Firepower Management Center.
Un nou curs, dedicat arhitecturii de securizare si segmentare a retelelor industriale, este in pregatire pentru a doua jumatate a anului 2023.
„Gradul de constientizare fata de riscurile aduse de atacurile cibernetice a crescut, in ultimii ani, iar Arctic Stream vine in intampinarea acestui interes ridicat printr-o serie de cursuri care imbina, deopotriva, partea teoretica si experienta practica directa, simuland situatii reale pe care cursantii le vor intalni in activitatea lor zilnica. Pornind de la cursuri care se adreseaza celor care au un nivel elementar de cunoastere a retelelor informatice, avem si unele pentru specialisti aflati la un nivel avansat, care doresc sa isi completeze pregatirea si chiar sa obtina o certificare Cisco”, a declarat Ioana Manea, Chief Innovation Officer, Arctic Stream.
Un curs de pregatire pentru obtinerea certificarii Cisco Certified Network Associate (CCNA R&S) este „CCNA Bootcamp”, organizate pentru un numar minim de 7 cursanti. Dupa 5 zile de pregatire intensiva, cursantii pot obtine una dintre cele mai cautate certificari in IT pe plan global, cu recunoastere internationala si aplicabilitate imediata pe piata muncii.
„Pregatirea unor angajati in configurarea si securizarea retelelor de date devine o nevoie stringenta pentru toate companiile, din orice domeniu de activitate, dar mai ales pentru cele care opereaza infrastructuri critice. Odata ce business-ul si vizibilitatea Arctic Stream au sporit, pe piata integratorilor de solutii IT, consideram ca putem impartasi din experienta acumulata si celor interesati sa invete despre configurarea si operarea platformelor Cisco. Indiferent cat de mult si de rapid se diversifica vectorii de atac, nici solutiile si tehnologiile de securitate nu stau pe loc, iar o buna cunoastere a acestora va permite unei companii sa raspunda adecvat la provocarile de securitate cibernetica”, a adaugat Daniel Teodorescu, Chief Technology Officer, Arctic Stream.
In activitatea sa, echipa Arctic Stream a constatat o lipsa acuta de specialisti IT, in ansamblul pietei de profil. Compania isi propune sa aduca o solutie de remediere a acestui deficit de personal, contribuind la calificarea si specializarea unor profesionisti in retelistica si cybersecurity.
Cursurile Arctic Stream au o durata de 3-5 zile si se desfasoara, periodic, de-a lungul anului 2023, sau la cerere. Fiecare curs include pe langa partea teoretica, o testare practica a cunostintelor, cat mai aplicat („hands-on”) si aspecte legate de rezolvarea unor probleme frecvente („troubleshooting”). In afara cursurilor de cybersecurity, portofoliul de cursuri oferite include si alte tehnologii - wireless, datacenter, Software Defined WAN.
|