Agenda Constructiilor
Joi, 21 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ARGGO: Obiectiv de intensificare a prezentei pe plan international
ARGGO: Obiectiv de intensificare a prezentei pe plan international
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Ovidiu Stefanescu 01 Nov 2024 06:20
Tehnologiile noi sprijina in mod clar procesul de digitalizare, insa ele reprezinta doar o parte din solutia completa. Pentru o maturitate digitala reala, este nevoie sa existe o abordare holistica autentica, sa includa colectarea si structurarea corecta a datelor, interoperabilitatea intre diverse departamente si sisteme, precum si o analiza adecvata a informatiilor, spune Alexandru Tanasa, Digital Business Advisor in cadrul Arggo, companie de consultanta si dezvoltare de aplicatii software pentru afaceri. "Fara o baza solida, adoptarea tehnologiilor avansate poate duce la dificultati in scalarea unui business si chiar la necesitatea de reconstructie, solicitand costuri considerabile. Atat timp cat aceste demersuri au ca fundament transformarea reala a modului actual de lucru, si aici ne referim la procesele interne, dar si a modului in care oamenii interactioneaza cu ele, avem cele mai bune premise de a implementa cu succes orice tehnologie, fie ca vorbim de sisteme complete ERP, SCM sau CRM, precum si inteligenta artificiala", precizeaza Alexandru Tanasa.
Solutiile promovate de Arggo imbina Dynamics 365, Timeqode, Microsoft 365, Azure si Business Intelligence cu experienta celor peste 100 de specialisti proprii in managementul afacerilor si consultanta. Portofoliul Arggo include mai mult de 300 de clienti, la care se adauga peste 4.000 de utilizatori cloud. In cele ce urmeaza, specialistul se refera la trendurile pietei si la strategiile de dezvoltare ale Arggo pe piata din Romania. 
 
- Care sunt cele mai importante companii din domeniul constructiilor, ce utilizeaza solutiile pe care le comercializati si pentru ce versiuni au optat?
- Portofoliul nostru include mai multe companii din sectorul constructiilor, insa cel mai important aspect este ca acestea au recunoscut necesitatea monitorizarii atente a proiectelor, a resurselor si optimizarii costurilor. Aceste masuri devin obligatorii pentru a mentine profitabilitatea si minimizarea de erori. Un exemplu de companie cu care lucram este Viarom, care a investit in tehnologie pentru a participa la proiecte majore de infrastructura. Experienta anilor ne-a aratat faptul ca fiecare organizatie are un mod unic de a-si desfasura activitatea, astfel incat este foarte important ca fiecare companie, in baza competentelor interne, a capabilitatilor organizatorice, dar si a culturii sa identifice platformele potrivite care sa le puna in valoarea cat mai eficient avantajele competitive.
 
- Ce solutii aveti pentru digitalizarea companiilor din domeniul constructiilor si cu ce dificultati va confruntati in accesarea acestui domeniu?
- Inainte de implementarea oricarei solutii software, oferim clientilor nostri o analiza de business pentru a stabili punctul de plecare si obiectivele urmarite. Tehnologiile Microsoft, fundamentate pe ani de experienta, furnizeaza arhitecturi de sistem testate in numeroase implementari.
In sectorul constructiilor, sistemele ERP si CRM joaca un rol important in gestionarea eficienta a proiectelor. Acestea faciliteaza urmarirea detaliata a costurilor, profitabilitatii si resurselor utilizate, de la etapa de ofertare, pana la finalizarea executiei. Aplicatia noastra Timeqode Construction Sites aduce avantaje suplimentare, permitand administrarea simultana a multiple santiere, monitorizarea in timp real a comenzilor si consumurilor, precum si urmarirea activitatii angajatilor pe diverse proiecte.
O provocare frecventa in domeniu este dorinta de digitalizare accelerata, fara a lua in considerare pe deplin impactul asupra personalului sau necesitatea unei strategii digitale bine structurate. Este important sa alocam timp suficient pentru adoptarea eficienta a acestor solutii, evaluand rezultatele in raport cu obiectivele specifice ale afacerii.
 
- Ce investitii/ obiective aveti in vedere in 2024-2025? (dezvoltare, promovare, consolidare etc.) si in perspectiva?
- Pentru 2025, ne propunem sa intensificam prezenta noastra pe plan international. Platforma noastra, Timeqode, reprezinta o oportunitate excelenta de a exporta tehnologie catre alte piete europene, ceea ce va aduce beneficii semnificative companiei Arggo. In paralel, vom imbogati aplicatia Construction Sites cu functionalitati avansate, complementare celor existente, cum ar fi gestionarea prezentei angajatilor pe proiecte, sistemul de comenzi de materiale intre santier si depozit, precum si raportarea activitatilor din teren. Oportunitatea pe care o vedem acum in sectorul de constructii este aceea ca intr-o companie putem implementa, cu ajutorul tehnologiei, fluxul complet de la faza initiala de proiectare, studiu de fezabilitate, ofertare, contractare, executie si monitorizare continua. In foarte multe situatii si discutii am identificat o fractura intre aceste faze, ele fiind tratate independent, cu efecte directe in profitabilitatea pe termen mediu a unei companii de constructii. Invitam companiile de constructii active in domeniul executiei sa experimenteze aplicatia noastra si sa ne impartaseasca opiniile lor. Feedback-ul lor va fi de mare folos in dezvoltarea unor functii noi, adaptate nevoilor specifice ale industriei, care sa optimizeze si mai mult procesele de lucru.
 
- Care sunt cele mai noi solutii si servicii lansate pe piata, pentru companii? Aveti in plan noi lansari in 2024-2025?
- Ne pozitionam ca furnizor complet de solutii software, acoperind intreaga gama de nevoi digitale ale companiilor. Pentru industria constructiilor, oferim instrumente si aplicatii care acopera intregul flux operational: de la prospectare si ofertare, pana la executie in teren si mentenanta post-executie. Solutiile noastre sunt scalabile, adresand atat nevoile la nivel de management, cat si cele ale personalului din santier.
Sistemul ERP Business Central de la Microsoft este acum accesibil si pentru IMM-uri in format SaaS (Software as a Service). Aceasta varianta permite utilizarea de pe orice dispozitiv cu conexiune la internet si ofera integrare nativa din suita Office (Microsoft 365) precum Excel, Word si Outlook. In plus, include capacitati avansate de inteligenta artificiala prin functia Copilot. Datorita experientei si resurselor noastre, putem integra solutiile Arggo cu sistemele existente ale clientilor. Mai mult, dezvoltam functionalitati suplimentare pentru a raspunde cerintelor specifice, creand astfel un ecosistem digital unitar si complet.
 
- Cu ce dificultati va confruntati in activitatea curenta? Ati observat o scadere a initiativelor si proiectelor de digitalizare a companiilor, in contextul inflationist actual? 
- In Romania, sectoarele privat si public inregistreaza un decalaj in adoptarea sistemelor informatice si a aplicatiilor digitale. Observam o reticenta bazata predominant pe perceptia costurilor ridicate, care deseori descurajeaza solicitarea unei oferte. Beneficiile tehnologiei in cresterea eficientei si productivitatii zilnice par sa nu fie inca pe deplin recunoscute.
Acest decalaj tehnologic poate fi insa privit ca o oportunitate valoroasa. Ne ofera sansa de a invata din experientele tarilor mai avansate din perspectiva economica si digitala. Putem prelua cele mai eficiente practici, evitand in acelasi timp erorile intalnite de altii. Aceasta strategie ar putea conduce la un proces de implementare mai rapid si mai eficient.
Prin aceasta abordare, avem posibilitatea de a transforma aparentele dezavantaje in catalizatori pentru un progres accelerat. Astfel, putem nu doar sa recuperam diferenta, ci chiar sa excelam in anumite aspecte fata de tarile cu o istorie mai indelungata in domeniul digitalizarii.
In cursul anului 2024, am observat mai multa precautie in demararea proiectelor de transformare ale organizatiei fie din motive sau urgente operationale, fie din cauza impredictibilitatii mediului fiscal volatil. Implementarile de e-Factura, SAF-T si e-Transport, unde noi ca furnizor avem aplicatii deja construite si pot fi folosite chiar de maine in cazul celor care inca nu au identificat varianta optima, au avut si acestea un rol in decalarea proiectelor strategice.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMhiltiTotalEnergiesRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
concelex
Ubitech
Acvatot 2019
DRS
BogArt
SIGM
CDS
ERBASU CONSTRUCT
rigips
EDIT-Structural
quadratum
viarom
Arduro
ELECTROGRUP
MAKITA
SSAB
strabag nivel 1
noark
konsent
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
VEGO
leviatan

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<