Agenda Constructiilor
Vineri, 27 Decembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - BIM, instrument vital in reducerea amprentei de carbon in sectorul constructiilor
BIM, instrument vital in reducerea amprentei de carbon in sectorul constructiilor
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Cosmin Dincu 31 Ian 2020 06:41
In cadrul unei vaste analize a expertilor implicati in proiectul Buildup, sustinut de Comisia Europeana, despre rolul BIM in sectorul constructiilor, se arata ca, fiind o tehnologie durabila de sustinere a energiei, BIM reprezinta un instrument vital pentru reducerea amprentei de carbon in sectorul constructiilor.
BIM este astfel coloana vertebrala a noului mod „informat” de lucru in sectorul constructiilor, declansat si vizat de digitalizare, precum si capabil de a gestiona „continutul energetic complet” al constructiei. Acesta este impactul BIM pe care Comisia Europeana l-a sprijinit si promovat si pentru care CE a dezvoltat mai multe politici si initiative care vizeaza promovarea digitalizarii in sectorul constructiilor. Acestea includ, printre altele, strategia pentru competitivitatea durabila a sectorului constructiilor si a intreprinderilor sale (2012), grupul de activitati BIM al UE si viitoarea platforma de constructie digitala a UE.
„Utilizand capacitatea sectorului constructiilor, multe tari pot reduce ratele de emisii din punct de vedere al costurilor si pot realiza economii de energie de peste 30%”, conform Programului Natiunilor Unite pentru Mediu, pe care CE si-l insuseste ca principiu.
Digitalizarea si utilizarea BIM in sectorul constructiilor se afla inca la inceput, in unele regiuni ale Europei. Calatoria digitala folosind BIM va genera utilizari si progrese in cunoasterea ampla a datelor, folosirea acestora si a rezultatelor obtinute, prin implementarea de competente energetice sustenabile.
Acum este momentul pentru implementarea digitalizarii in sectorul constructiilor, pentru a reduce proactiv si eficient amprenta de carbon si impactul asupra mediului al constructiilor! BIM furnizeaza datele pentru consumul de energie al unei cladiri. Aceste date pot fi apoi utilizate ca informatii pentru a lua decizii in cunostinta de cauza cu privire la modul de gestionare optima a intregului ciclu energetic al unei cladiri, se mai arata in raportul Buildup.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMTotalEnergieshilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
VEGO
Ubitech
EURO BUILD
GEWISS
SIGM
leviatan
DRS
ELECTROGRUP
MAKITA
BogArt
ERBASU CONSTRUCT
EDIT-Structural
CDS
quadratum
konsent
concelex
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
theda mar
rigips
noark
SSAB
AED
Acvatot 2019
Arduro

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<