Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - BITSOFTWARE: Digitalizarea influenteaza in mod direct productivitatea santierelor
BITSOFTWARE: Digitalizarea influenteaza in mod direct productivitatea santierelor
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 26 Sep 2023 12:32
Ecosistemul solutiilor pentru constructii se indreapta catre platforme software integrate care servesc mai bine nevoilor clientilor. Conform companiei de consultanta McKinsey, digitalizarea in domeniul constructiilor poate aduce o crestere a productivitatii de aproximativ 15% si o reducere a costurilor de 6%. In functie de gradul de digitalizare si de cultura organizationala a fiecarei companii, procentul poate fi, uneori, semnificativ mai mare.
Comparativ cu alte industrii, Industria constructiilor a ramas mai in urma in ceea ce priveste adoptarea digitalizarii, a proceselor si tehnologiilor inovative. Un efect negativ al acestui comportament de consum al tehnologiei in industrie este de legat de diminuarea productivitatii care, impreuna cu lipsa fortei de munca, creste impactul pe care il resimte piata. Cel mai la indemana exemplu in acest sens este faptul ca planificarea proiectelor din birou ramane necoordonata cu ceea ce se intampla pe santiere si este adesea realizata pe hartie fara a avea o trasabilitate clara, procesul logistic este si el de multe ori rudimentar si inadecvat, timeline-urile sunt transmise verbal si bugetele nu sunt tinute intotdeauna sub control.
Cu toate acestea, in ultimii doi ani si, cu precadere, in ultimele luni apetitul companiilor din constructii pentru solutiile de digitalizare a crescut considerabil. In ceea ce ne priveste, numarul de solicitari de oferta pentru solutia SocrateERP pentru constructii a inregistrat o crestere cu 57% in prima jumatate a anului 2023 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Un aport important l-au avut, cu siguranta, si fondurile nerambursabile puse la dispozitia companiilor interesate sa-si digitalizeze activitatea de catre Uniunea Europeana.
SocrateERP, solutie software de ultima generatie, in cloud, dezvoltata si implementata in zeci de companii de constructii de catre specialistii BITSoftware, va ajuta sa maximizati profitabilitatea lucrarilor, sa planificati resursele si bugetul, sa urmariti lucrarile de constructii in timp real si sa luati decizii rapide cu ajutorul rapoartelor.
SocrateERP este solutia care sustine activitatea si digitalizarea companiilor de constructii prin:
- Suport in aprovizionare prin controlul calitatii si al nivelului stocurilor, precum si prin planificarea achizitiilor
- Controlul santierelor prin introducerea si consultarea in timp real al informatiilor privitoare la consumuri, receptii, pontaje si utilaje.
- Aplicatie mobila de introducere a pontajului direct de pe santier, cu ajutorul careia puteti urmari si gestiona forta de munca direct de pe telefon sau tableta.
- Gestiunea lucrarilor de constructii prin monitorizarea si controlul derularii lucrarilor de constructii pe proiecte, faze si subfaze.
- Urmarirea echipamentelor si utilajelor prin planificarea si monitorizarea acestora pe lucrari.
- Urmarirea profitabilitatii in timp real prin gestionarea veniturilor, a costurilor si bugetelor pe o singura platforma.
Unul din cele mai importante beneficii pe care-l aduce SocrateERP este imbunatatirea proceselor de decizie, tocmai datorita accesului la informatii exacte si centralizate. Raportarea in timp real este critica pentru succesul constructorilor. SocrateERP va permite sa urmariti cu usurinta rapoartele in timp real pe consumuri, gradul de utilizare a resurselor, oferindu-va posibilitatea de a face o planificare mult mai buna a resurselor si de a calcula profitabilitatea proiectelor de constructie. Capacitatea de raportare a SocrateERP va permite sa fiti mai bine informati si sa luati decizii mult mai rapid.
Cu SocrateERP cumparati timp. Timp pentru analize, timp pentru imbunatatire, timp pentru reactii prompte la schimbarile pietei si la cerintele beneficiarilor. Accesul la informatie este foarte rapid, ceea ce inseamna productivitate imbunatatita, eficienta si, in cele din urma, o companie profitabila.
Descarcati de aici ebook-ul gratuit “Transformarea digitala, raspuns la provocarile actuale din sectorul de constructii din Romania” si descoperiti cum vor reinventa solutiile digitale managementul santierelor.
 
*** Articol de Alina Rafoi, Marketing and Communications Specialist la BITSoftware.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGABONARE REVISTESISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
Acvatot 2019
Ubitech
strabag nivel 1
EDIT-Structural
MAKITA
rigips
ERBASU CONSTRUCT
CDS
viarom
siniat
concelex
theda mar
quadratum
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
konsent
noark

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
top 500
econet
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander