Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - BITTNET preia 74% dintr-o companie de consultanta in securitate informationala
BITTNET preia 74% dintr-o companie de consultanta in securitate informationala
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 14 Dec 2021 13:05
Bittnet, un grup de companii IT listate pe Piata Principala a Bursei de Valori Bucuresti, anunta semnarea unei noi tranzactii in sectorul securitatii cibernetice prin achizitionarea unei participatii majoritare, de 74% in cadrul Global Resolution Experts (GRX), companie specializata in furnizarea de consultanta in domeniul securitatii informationale.
„Aceasta tranzactie marcheaza o noua etapa majora de dezvoltare a grupului nostru, deoarece odata cu aceasta tranzactie se naste o noua divizie in cadrul Bittnet Group, cea de securitate cibernetica. Expertiza din cadrul Dendrio, alaturi de investitiile in ISEC din luna august a acestui an si cea de acum in GRX formeaza cea mai extinsa echipa de servicii profesionale in sectorul securitatii cibernetice, cu peste 30 de specialisti care detin peste 100 de certificari in acest domeniu. In 2021, cele trei entitati – Dendrio, ISEC si GRX au impreuna venituri de peste 20 milioane de lei provenite din hardware, software si servicii profesionale in securitate informationala. Avand in vedere si investitia noastra in Computer Learning Center, lider de piata in domeniul furnizarii de servicii de instruire in securitate cibernetica, estimam ca din punctul de vedere al afacerii si portofoliului de servicii, Bittnet Group este lider de piata in Romania in sectorul securitatii cibernetice. Prin urmare, in 2022, avem in plan lansarea unui nou brand dedicat acestui sector si cu care ne propunem sa fim prezenti in Europa in urmatorii cinci ani,” a declarat Mihai Logofatu, CEO Bittnet Group.
GRX a fost fondata in anul 2015 de antreprenorii romani, Cristian Sandescu si Mihnea Calin, cu misiunea de a oferi servicii profesionale si personalizate in domeniul securitatii cibernetice catre clienti mari din Romania si Uniunea Europeana. In acest timp, compania a ajuns la un numar de 20 de experti recunoscuti international in piata de securitate, oferind servicii de audit si consultanta atat catre industriile traditionale de banking, insurance, sector public, dar si catre startup-uri, datorita expertizei in tehnologiile de ultima generatie si a practicilor DevSecOps. Ca urmare a semnarii tranzactiei, Bittnet Group va detine 74% din GRX, in timp ce restul actiunilor vor fi detinute de catre fondatorii companiei.
„Investitia facuta de catre grupul Bittnet in GRX consolideaza eforturile noastre din ultimii ani si ne permite inceperea unei etape de expansiune accelerata in urmatorii ani la nivel European, facand posibila scalarea competentelor noastre catre un numar din ce in ce mai mare de potentiali clienti, precum si atragerea resurselor umane si de capital necesare sustinerii acestei cresteri”, a declarat Cristian Sandescu, cofondator GRX.
In 2022, Bittnet Group va lansa o entitate noua formata din companiile ISEC si GRX pentru domeniul securitatii cibernetice si va continua sa investeasca in dezvoltarea portofoliului de servicii si expertiza acestei noi companii. Totodata, grupul isi propune ca in cel de-al doilea semestru al anului sa listeze noua entitate pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti. In acest sens, in primele trei luni din 2022, Bittnet Group va forma un Comitet Consultativ al noului brand, care va avea misiunea sa sprijine conducerea in atingerea obiectivelor de business pentru perioada 2022-2026.
Noua entitate va furniza servicii in care detine expertiza tehnica, precum audit de conformitate IT pentru diverse standarde, precum Autoritatea de Supraveghere Financiara, Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei, Banca Nationala a Romaniei sau Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica - CERT-RO, servicii de teste de penetrare pentru aplicatii web si infrastructura IT pentru clienti din Romania si Uniunea Europeana si servicii de proiectare, implementare si mentenanta pentru sisteme de management IT si securitate informationala. Totodata, compania, datorita specializarilor din cadrul echipelor va oferi servicii de proiectare a controalelor si a sistemelor de securitate IT ce urmeaza a fi implementate, servicii de proiectare arhitectura solutii tehnice de infrastructura IT privind integrarea sistemelor informatice financiare in Cloud Public si servicii de proiectare arhitectura solutii tehnice de infrastructura IT pentru implementarea sistemelor informatice in sectorul IT, dar fara participarea la implementarea respectivelor solutii catre beneficiarii finali.
Achizitia GRX si planurile de dezvoltare a noului brand din cadrul Bittnet Group au la baza potentialul semnificativ de crestere al sectorului securitatii cibernetice. Conform diverselor analize publicate, atacurile cibernetice si criminalitatea informatica sunt in prezent printre cele mai mari amenintari la nivel global. In Europa, in ultimii ani, aceste atacuri au devenit tot mai dese si mai complexe si vor continua sa creasca in viitor. Sectoare critice, precum transporturile, energia, sanatatea si finantele isi desfasoara activitatea din ce in ce mai mult pe baza tehnologiilor digitale si vor avea nevoie de solutii de securitate cibernetica care sa le protejeze cand se vor lovi de astfel de situatii. De asemenea, la nivelul UE vor fi realizate investitii de 1,6 miliarde de euro prin programul Europa digitala pentru perioada 2021-2027 in proiecte de securitate cibernetica pentru administratii publice, companii si persoane fizice. Avand in vedere toti acesti factori, Bittnet Group se asteapta ca solicitarile in acest domeniu sa creasca intr-un ritm alert in urmatorii ani.
 
ALLBIMman and machinehiltiVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
IN CURAND, editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
BALTIC
CDS
rigips
MAKITA
strabag nivel 1
leviatan
viarom
Ubitech
theda mar
FRONTALE
Acvatot 2019
noark
grundfos

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AICPS_30
BA 2023
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica