Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - BITTNET si-a propus o cifra de afaceri de 157 milioane de lei in 2021
BITTNET si-a propus o cifra de afaceri de 157 milioane de lei in 2021
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 01 Mar 2021 12:32
Bittnet (BNET), un grup de companii de IT, listat pe Piata Principala a Bursei de Valori Bucuresti, a raportat venituri consolidate de 108,6 milioane de lei in 2020 si un profit operational de 4,3 milioane lei, o crestere de 400% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Rezultatul net consolidat al Grupului a crescut cu aproape 2,7 milioane lei, Bittnet inchizand astfel anul cu profit net.
„Asa cum podurile sunt supuse unor teste extreme de rezistenta inainte de inaugurare, asa a fost si anul 2020 pentru Bittnet Group - o suma de teste de rezistenta. Ma bucur ca am trecut cu bine aceste teste iar Grupul nostru este acum mai solid financiar si operational, si pregatit pentru un nou ciclu de crestere accelerata, adaptat la noua realitate de business, la noile provocari si oportunitati de piata locale dar si internationale Intr-un an provocator, am reusit sa ne imbunatatim toti indicatorii, revenind pe profit. In 2020, am generat afaceri de 140 milioane de lei, dar blocajele internationale cauzate de pandemia de COVID-19, precum si alegerile din decembrie din tara noastra au generat intarzieri in finalizarea proiectelor castigate. Insa, ne asteptam ca aceste intarzieri sa aiba un efect suplimentar pozitiv asupra rezultatelor noastre din 2021”, a declarat Mihai Logofatu, CEO si cofondator Bittnet Group.
Intr-un an in care majoritatea companiilor au fost sever afectate sau au inregistrat scaderi semnificative ale cifrei de afaceri, Grupul Bittnet a realizat un cashflow operational de peste 8 milioane lei, care, combinat cu accesul la piata de capital, a permis efectuarea de investitii in dezvoltarea Grupului. In consecinta, in 2020 Bittnet Group a realizat noi investitii in valoare de peste 10 milioane lei in Equatorial Gaming, The eLearning Company si Softbinator.
In contextul unei contractii economice nationale de 3,9% in 2020, Divizia de Tehnologie a Bittnet Group, care include Dendrio si Elian, a inregistrat venituri de 96,6 milioane de lei, o crestere de peste 11%. Marja bruta a crescut cu 33%, iar divizia a incheiat anul 2020 cu o crestere de peste 4 milioane lei a profitului operational, ajungand la 2,5 milioane lei. Activitatea Diviziei de Educatie, reprezentata de Bittnet Training si Equatorial, a fost afectata de reducerile sau inghetarea bugetului pentru training. Prin urmare, veniturile au scazut cu 6% fata de 2019. Cu toate acestea, Grupul a incheiat anul cu un profit operational de 4.3 milioane lei si aproximativ 25 milioane de lei in numerar, cu aproape 20% mai mult decat in anul precedent.
Capitalizarea de piata a BNET s-a apreciat cu 22% in cursul anului 2020, ajungand la 159 milioane de lei. Pe tot parcursul anului 2020, aproximativ 40% din free-float-ul Bittnet a fost tranzactionat activ de catre investitori. In 2020, Bursa de Valori Bucuresti a inclus actiunile BNET in indicii BET-XT, BET-XT-TR, BET-BK si BETPlus. Incepand cu 22 martie 2021, actiunile BNET vor fi, de asemenea, incluse in doi indici globali: FTSE Global Micro-Cap si FTSE Total-Cap.
"Intr-un an dificil in care indicele BET-XT a inregistrat un declin de 4%, actionarii Bittnet au inregistrat o rentabilitate de 22%, fara a lua in considerare randamentul suplimentar inregistrat de investitorii care au participat la majorarea de capital din martie anul trecut. Avem un plan clar pentru 2021 in ceea ce priveste activitatea noastra pe piata de capital - urmeaza o oferta publica de actiuni preferentiale Bittnet, care ne va permite sa eliminam costurile de finantare si sa crestem semnificativ marja de profit, fara a dilua drepturile de vot ale actionarilor existenti. Pe langa recenta noastra includere in indicii FTSE, vedem anul 2021 ca pe un an de transformare a prezentei noastre pe piata de capital din Romania", a declarat Cristian Logofatu, cofondator Bittnet Group.
In 2020, Bittnet a lansat cateva proiecte strategice care au beneficiat de contextul global al pandemiei de COVID-19, cum ar fi initiativele Work from Home si Business Continuity ale Dendrio, precum si proiectele DevOps Artisans si CTRL+N ale Bittnet Training. Se estimeaza ca investitiile efectuate in pe parcursul anului 2020 vor continua sa aduca rezultate in 2021.
Potrivit bugetului preliminar pentru anul 2021, Bittnet isi propune o cifra de afaceri consolidata de 157 milioane de lei si un profit brut de 12,8 milioane lei. Aceste estimari includ rezultatele generate de companiile care s-au alaturat grupului in 2020. Incepand cu 2021, Divizia de Educatie a Grupului Bittnet este formata din Bittnet Training, Equatorial Gaming, the eLearning Company iar Divizia de Tehnologie are in componenta Dendrio Solutions, Elian Solutions si Softbinator Technologies.
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
noark
CONCEPT STRUCTURE
CDS
leviatan
quadratum
rigips
siniat
concelex
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
EDIT-Structural
Ubitech
ness project
viarom
strabag nivel 1
MAKITA
Acvatot 2019

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander