Agenda Constructiilor
Miercuri, 28 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Consiliul Concurentei analizeaza barierele in calea digitalizarii IMM-urilor
Consiliul Concurentei analizeaza barierele in calea digitalizarii IMM-urilor
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 28 Nov 2023 12:24
Consiliul Concurentei a demarat o analiza pentru a identifica posibile bariere in calea digitalizarii care afecteaza libera concurenta a intreprinderilor mici si mijlocii (IMM).
"Scopul nostru este sa imbunatatim mediul de afaceri prin stimularea concurentei si, in acelasi timp sa ne aliniem la strategiile Comisiei Europene si ale Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica. In acest sens, vom colabora cu toti actorii interesati de imbunatatirile generate de transformarea digitala si care isi doresc businessuri reziliente in fata provocarilor”, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.
Astfel, autoritatea de concurenta va identifica barierele care impiedica digitalizarea IMMurilor si, implicit, afecteaza cresterea competitivitatii acestora in raport cu marile companii, in contextul in care IMM-urile concentreaza jumatate din valoarea adaugata a Romaniei, angajand, totodata, doua treimi din forta de munca romaneasca.
La finalul analizei, Consiliul Concurentei va emite recomandari privind eficientizarea procesului de digitalizare a IMM-urilor pentru a contribui atat la dezvoltarea afacerilor, cat si la diminuarea riscului eliminarii de pe piata a acelora care nu se adapteaza la conditiile digitale din prezent, avand in vedere ca IMM-urile din Romania se plaseaza sub media celor europene la acest capitol.
De asemenea, autoritatea poate propune masuri in vederea remedierii, atenuarii si prevenirii oricaror efecte negative asupra concurentei si, implicit, asupra consumatorilor, iar in cazul in care descopera incalcari ale legii, initiaza procedurile necesare pentru a le sanctiona.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
rigips
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
CDS
top 500
viarom
Ubitech
quadratum
noark
top 500
concelex
FRONTALE
leviatan
top 500
MAKITA
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu