Agenda Constructiilor
Duminica, 22 Decembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - CREADO: Digitalizarea creste atractivitatea constructiilor pentru tineri
CREADO: Digitalizarea creste atractivitatea constructiilor pentru tineri
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Ovidiu Stefanescu 19 Nov 2024 06:20
Compania Creado (CREate And DO it), parte a grupului de firme Erbasu, este specializata in identificarea si automatizarea sarcinilor repetitive, in vederea imbunatatirii eficientei proceselor, a sporirii acuratetei si reducerii costurilor. Solutiile personalizate de automatizare ofera beneficii pe termen lung, permitand companiilor sa-si creasca semnificativ productivitatea, iar serviciile de consultanta asigura excelenta in peisajul dinamic al transformarii digitale. Prioritatea absoluta a firmei este cultivarea unor relatii puternice cu clientii, sustinand intotdeauna interesele acestora si ordonand prioritar tacticile si instrumentele pentru a dezvolta o abordare strategica si atotcuprinzatoare. Pentru a furniza detalii suplimentare despre acest proiect special, a fost invitat sa raspunda unor intrebari Adrian Onciul, CEO Creado.

- Cum va aliniati noilor trenduri din constructii? Care este impactul digitalizarii si al noilor tehnologii in companie?
- Am adoptat o abordare proactiva fata de noile trenduri din constructii, concentrandu-ne pe implementarea tehnologiilor digitale, precum scanarea 3D, automatizarea proceselor si utilizarea solutiilor bazate pe inteligenta artificiala (AI). Aceste tehnologii ne permit sa optimizam procesele de lucru si sa imbunatatim eficienta pe santiere. Digitalizarea nu doar ca eficientizeaza activitatea, dar si recalifica forta de munca, facand sectorul constructiilor mai atractiv pentru tanara generatie. Credem ca digitalizarea si noile tehnologii vor schimba fundamental sectorul in urmatorii ani, permitand o productivitate crescuta si o adaptare mai rapida la cerintele pietei.

- Ce inseamna efortul de digitalizare pentru companie si care sunt dificultatile pe care le intampinati in adoptarea noilor tehnologii si moduri de lucru?
- Digitalizarea reprezinta o prioritate strategica pentru noi. Am investit constant in echipamente si solutii care ne ajuta sa digitalizam procesele, fie ca vorbim de proiectare asistata de computer, scanare 3D sau managementul proiectelor. Una dintre principalele dificultati este adaptarea personalului la noile tehnologii si gasirea fortei de munca specializate, precum si birocratia si intarzierea in accesarea fondurilor pentru digitalizare.

- Ce tehnologii digitale, AI, scanare 3D si sisteme de automatizare utilizati pe santiere?
- Tehnologiile digitale au un rol esential in gestionarea proiectelor de constructie, facilitand o planificare si executie mai eficienta. Automatizarea activitatilor administrative din cadrul proceselor de executie reprezinta primul pas catre aceasta eficientizare. Prin utilizarea platformelor low-code, putem automatiza rapid procese noi sau adapta procesele existente, in functie de feedback-ul din executie. Aditional, folosim roboti software pentru a prelua sarcini repetitive si de rutina, care altfel ar fi realizate manual in diverse aplicatii si sisteme existente.
Folosim inteligenta artificiala pentru a ajuta echipele sa acceseze rapid informatiile necesare si pentru extragerea si clasificarea datelor din proiecte. Avand in vedere diversitatea proiectelor realizate de grupul nostru, am dezvoltat solutii software personalizate pentru monitorizarea eficienta a lucrarilor, adaptate cerintelor specifice ale companiei. Aceste aplicatii sunt concepute pentru a fi usor de utilizat de catre personalul de pe santier. In plus, utilizam si testam diverse platforme BIM (Building Information Modeling), pe care le folosim atat pentru colaborarea in faza de proiectare si modelare 3D, cat si pentru monitorizarea progresului lucrarilor. Activitatile specifice se realizeaza prin integrarea scanarilor si a modelarii 3D, pe baza norilor de puncte generati in urma scanarilor.

- Ce rezultate aveti in urma implementarii noilor procese de lucru ce tin de digitalizare si automatizare a proceselor?
- Efectele implementarii proceselor digitale si automatizarii au fost vizibile prin cresterea productivitatii si a eficientei. Am redus semnificativ timpul necesar pentru anumite procese si am imbunatatit precizia in executia lucrarilor. De asemenea, ne propunem sa recalificam o parte din forta de munca si sa cream un mediu de lucru mai atractiv. Toate aceste elemente contribuie la consolidarea pozitiei noastre competitive pe piata constructiilor.
 
hiltiSISECAMABONARE REVISTETotalEnergiesRAWLPLUGALLBIM
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
VEGO
SIGM
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
Arduro
leviatan
concelex
quadratum
EDIT-Structural
CDS
AED
MAKITA
SSAB
ELECTROGRUP
rigips
konsent
theda mar
noark
EURO BUILD
DRS
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
Ubitech
GEWISS

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<