Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - CYPE: Majorari de 20% - 30% ale livrarilor de licente, pe piata locala
CYPE: Majorari de 20% - 30% ale livrarilor de licente, pe piata locala
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Ovidiu Stefanescu 30 Oct 2023 06:20
CYPE este o companie cu activitate pe plan international, specializata in dezvoltarea si comercializarea de programe de proiectare pentru ingineri si profesionisti din domeniul constructiilor. Istoria CYPE a inceput in anul 1983, cand a demarat o activitate intensa in domeniul ingineriei civile si analizei structurale. Aceasta a motivat compania sa dezvolte solutii software asistate de calculator pentru a acoperi nevoile proprii si pe cele ale clientilor sai. Succesul acestor programe de proiectare a determinat o concentrare a activitatii pe dezvoltarea, comercializarea si distributia de software tehnic.
In prezent, CYPE ocupa o pozitie competitiva privilegiata, oferind o varietate mare de programe care se evidentiaza prin gama extinsa de solutii, fiabilitatea rezultatelor si facilitatea cu care acestea pot fi gestionate. In cele ce urmeaza, ing. Ovidiu Florea, director general CYPE Romania, detaliaza o serie de aspecte importante legate de activitatea desfasurata pe plan national.
 
- Care sunt principalele tendinte manifestate pe piata locala de software pentru constructii? Cum influenteaza noile mega-trenduri de digitalizare sectorul de profil si cum sunt primite tehnologiile inovatoare in Romania?
- In acest moment, in tara noastra observam o tendinta de a folosi cat mai mult tehnologia BIM in proiectare. Daca marii jucatori o utilizeaza de mult timp deja, putem spune ca si birourile mici s-au raliat la acest trend, prin schimbul de fisiere in format IFC. Tehnologia pe care noi o dezvoltam de ceva timp in toate aplicatiile noastre este Open BIM, care este de fapt BIM fara restrictii la nivel de producator. In toate aplicatiile CYPE putem sa ne aducem modelul BIM de la alti producatori, fara restrictii. Consider ca suntem pe un drum bun in digitalizarea pietei de profil, insa este nevoie cu adevarat de un ajutor in adoptia la o scara mai mare, cu ajutorul fondurilor de digitalizare mult promise, care se lasa inca asteptate si care vor ajuta multe companii sa se digitalizeze accelerat. 
 
- Care este volumul vanzarilor anuale de licente companiei si cum estimati ca va evolua acest indicator in 2023 si in perspectiva?
- Estimam ca volumul vanzarilor anuale de licente a fost cu 20% mai mare in acest an decat in 2022, avand in vedere ca ne-am diversificat produsele pe care le comercializam si am facut investitii importante in magazinul nostru online. Aceasta crestere poate fi amplificata cu ajutorul obtinerii fondurilor de digitalizare a companiilor care doresc sa achizitioneze de la noi licente pentru proiectare structurala, de instalatii, de drumuri sau CAD. Actualmente, oferim peste 50 de aplicatii CAD si BIM in Romania si acoperim tot domeniul AEC al pietei de constructii. Perspectivele pentru anul viitor sunt de crestere cu 20% - 30% a numarului de licente vandute pentru toate aplicatiile pe care le comercializam. 
In ceea ce priveste rezultatele financiare, vanzarile din primele noua luni ale lui 2023 au fost de 140.000 de euro si estimam incheierea anului in jurul valorii de 200.000 de euro sau mai mult, depinzand, desigur, si de alocarea fondurilor pentru digitalizare. 
 
- Care sunt cele mai importante companii din domeniul constructiilor, ce utilizeaza solutiile pe care le comercializati si pentru ce versiuni au optat?
- Printre companiile cele mai importante care utilizeaza aplicatiile noastre se numara Progis Consulting, F&M Proiect, General Meel Electic, Nova Project & Konstruct Group, Vianet, Expert Proiect, Plan Expert, GG Tehnic Proiect etc.
Cele mai folosite solutii din gama de aplicatii promovate sunt: CYPECAD (pentru proiectarea structurilor din beton armat si zidarie portanta), CYPE 3D (pentru proiectarea structurilor metalice), StruBIM Steel (pentru detalierea structurilor metalice), ZWCAD (pentru desenarea in mediul CAD) si CivilCAD Roads (pentru proiectarea drumurilor). 
 
- Care sunt cele mai noi produse si servicii lansate pe piata? Aveti in plan noi lansari in perioada imediat urmatoare 2023-2024?
- Recent am inregistrat la OSIM (la nivel national) si la EUIPO (pe plan european) marca Licentecad.ro. Pregatim implementari importante in aplicatiile CYPE, unele dintre ele adaptate direct pietei din Romania. Cele mai recent lansate solutii pe plan national sunt reprezentate de CYPE 2024 - noua versiune care include si un modul nou de proiectare a rampelor, ZWCAD 2024 - care are in noua versiune functionalitati noi cum ar fi point cloud, super hatch, flexi blocks si CivilCAD 10.4 - ce are, in noua versiune, posibilitatea de export in IFC si LandXML a suprafetelor. 
 
- Cu ce dificultati va confruntati in activitatea curenta?
- In ceea ce priveste dificultatile, cuvantul care descrie cel mai bine perioada pe care o traversam este impredictibilitatea. Ea exista din cauza contextului actual la nivel geo-politic, a razboaielor. Fenomenul se manifesta, totodata, la nivelul accelerarii procesului de digitalizare, din cauza intarzierilor si a incertitudinii cu privire la fondurile de digitalizare acordate prin PNRR. Si, in plus, constatam o lipsa de incredere la unele companii de a face investitii in tehnologie, in aplicatii software, din cauza scaderii activitatii economice si a consumului in randul populatiei si a lipsei de predictibilitate.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMALLBIMTotalEnergiesABONARE REVISTEhiltiRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
BogArt
ELECTROGRUP
quadratum
Arduro
SSAB
viarom
Acvatot 2019
noark
VEGO
rigips
EDIT-Structural
theda mar
Ubitech
leviatan
concelex
MAKITA
strabag nivel 1
AED
CDS
ness project
ERBASU CONSTRUCT
CONCEPT STRUCTURE
SIGM
DRS
konsent

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<