Agenda Constructiilor
Luni, 29 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - eDEVIZE: Forumul Constructiilor 2023 reprezinta un catalizator al progresului bransei
eDEVIZE: Forumul Constructiilor 2023 reprezinta un catalizator al progresului bransei
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Ovidiu Stefanescu 21 Dec 2023 06:15
La inceputul lunii noiembrie a.c., compania eDevize a organizat, la centrul de evenimente Pentagon Events, din cadrul complexului expozitional Romexpo, conferinta nationala "Forumul constructiilor", aflata la cea de-a doua sa editie. Intr-o lume a constructiilor marcata de un dinamism prounutat, schimbarea a devenit o constanta omniprezenta, acesta fiind principalul resort care i-a determinat pe cei peste 300 de specialisti din industrie sa se alature acestui eveniment, cu speranta ca informatiile culese cu ocazia respectiva vor fi utile pentru configurarea ulterioara a afacerilor, intr-o conjunctura in care digitalizarea nu mai reprezinta demult o optiune, ci o obligativitate. Organizata sub forma unei platforme de inovatie, manifestarea din Bucuresti a reunit importanti lideri din domeniu, precum si o serie de promotori ai noilor concepte ce au in centrul lor inteligenta artificiala - un instrument care, folosit cu atentie, are sanse mari de a revolutiona un domeniu economic considerat pana de curand clasic, de majoritatea analistilor. 
 
"Conferinta, un instrument crucial pentru companiile ce aspira la digitalizare"
Conducerea eDevize, reprezentata prin CEO-ul Andrei Ciuca, a subliniat in cuvantul de deschidere a lucrarilor ca "in peisajul actual, evenimentul nostru se distinge ca unul dintre putinele de acest fel care raspune in mod direct nevoilor companiilor de executie si care ofera informatii, precum si exemple de practici eficiente, ce sunt esentiale pentru orice companie din domeniu. Prin prezentarea de strategii inovatoare si modele de succes, conferinta a devenit un instrument crucial pentru companiile ce aspira la digitalizare, dezvoltare si imbunatatirea productivitatii afacerilor lor. Am adus alaturi de noi, pe scena de la Forumul Constructiilor 2023, reprezentanti din sectorul IT si cele conexe, cu o vasta experienta in domeniu. Inainte sa vina sa vorbeasca in fata publicului, ei au realizat schimbari majore prin care au adus dezvoltare in compania sau organizatia proprie".
 
 
Digitalizarea, mai mult decat o moda: o necesitate obiectiva
Cei 300 de participanti, de la mai mult de 250 de companii din industrie, care au asistat la dezbaterile cu continut relevant si o valoare adaugata reala au plecat dupa cele doua zile ale conferintei cu un pachet consistent de informatii si date utile in procesele ulterioare de transformare digitala. Pe scena s-au succedat 32 de speakeri, fiecare aducandu-si aportul la conturarea unei imagini complexe a stadiului in care procesul de digitalizare se afla la momentul actual. In deschiderea Forumului Constructiilor 2023, scena a gazduit prezente importante, cum ar fi Tudor Prisecaru - Secretar de Stat la Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii; Adriana Iftime - Director General al Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC), Ionel Scriosteanu - Secretar de Stat la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii; Catalin Visan - Director Executiv, Concelex; Razvan Parvulescu - Head of Business Development, BTDConstruct & Ambient; Claudiu Bisnel - Managing Partner, Brisk Group si Florin Manoloiu - COO, eDevize. Primul panel al evenimentului, intitulat "Sectorul constructiilor in economia Romaniei", a oferit audientei perspective noi si aprofundate in legatura cu situatia economica in care se afla actualmente sectorul constructiilor din Romania, permitand o intelegere amanuntita si realista a contextului in care vor avea loc viitoarele implementari tehnologice. In cuvantul sau, Adriana Iftime s-a referit, printre altele, la anularea unor facilitati fiscale si a afirmat ca "Guvernul este intr-o situatie foarte delicata. Cresterea deficitului bugetar nu e o chestiune care vine peste noapte si te surprinde. Orice prim-ministru trebuie sa aiba tot timpul in vedere tinerea acestui deficit bugetar sub control. Pe noi, dimpotriva, ne-a luat prin surprindere, asa cum se intampla de multe ori". 
 
 
Gama diversa de instrumente, aflate la dispozitia antreprenorilor romani
Toti vorbitorii prezenti pe scena au cazut de acord asupra faptului ca digitalizarea este mai mult decat un trend, este o necesitate. Ei au evidentiat, pe rand, importanta tehnologiei in optimizarea proceselor de constructie, fapt care a fost intarit de cei prezenti in al doilea panel, intitulat "Digitalizare la Altitudine". Discutiile s-au concentrat pe posibilitatile de a creste productivitatea cu pana la 60% fata de nivelurile standard actuale, observate in companiile din industrie. "Acest potential de crestere nu este un vis indepartat, ci o realitate accesibila chiar acum, datorita gamei diverse de instrumente digitale disponibile in Romania, care pot fi integrate treptat in operatiunile cotidiene ale companiilor. Pentru a atinge aceasta crestere de eficienta, este vitala o abordare organizata si o ordonare prioritara eficienta a timpului dedicat dezvoltarii. Acesta este un pas esential care, momentan, este aplicat de un numar restrans de companii din sectorul constructiilor", au subliniat vorbitorii. De reamintit ca speakerii care au sustinut prezentari in cadrul acestei sectiuni au fost Romina Posea - Head of Planning & Continuous Improvement Office, Leviatan Design; Eugen Ursu - Co-Fondator, Graphein; Dan Pana - Director General, Performa; Catalina Miu - Commercial Director, eDevize; Claudiu Rada - Business Architect, SAP Romania.
 
 
Rezultate net superioare, intr-un regim de eficienta maxima
Continuand explorarea tematicii axate pe tehnologie, ziua a doua a evenimentului a demarat cu un panel distinctiv intitulat "Inteligenta Artificiala aplicata in constructii". Sesiunea respectiva a adus in prim-plan informatii inedite si extrem de valoroase, starnind curiozitatea celor prezenti in legatura cu impactul instrumentelor bazate pe Inteligenta Artificiala (AI) asupra afacerilor din industrie. Totodata, conferentiarii au explorat nivelurile de eficienta si productivitate pe care le pot atinge companiile prin implementarea acestor tehnologii avansate. Sintetizand in mod plastic cele prezentate, Adrian Dragomir, fondator termene.ro, a concluzionat ca "daca in trecut operatiunile noastre erau derulate prin intermediul a 100 de angajati, iar cifra de afaceri era de trei ori mai mica, in prezent cu 35 de angajati si procese automatizate cu produse dezvoltate, reusim sa generam rezultate net superioare, intr-un regim de eficienta maxima". 
 
 
Riscurile nealinierii la trendul digitalizarii sunt maxime
La discutii au mai participat, oferind exemple edificatoare din activitatea proprie, Catalin Podaru - CEO, Leviatan Design; Virgil Profeanu - CEO, Vego Holdings; Andrei Ciuca - fondator si CEO, eDevize si Marius Antonie - Associate Partner, EY. Cu totii au incercat sa explice cat mai convingator avantajele digitalizarii si utilizarii inteligentelor artificiale, precum si riscurile nealinierii companiilor la acest trend generalizat. Printr-o gestionare atenta a acestei resurse extrem de valoroase, ce poate avea o contributie esentiala la dezvoltarea afacerilor in viitor si, in final, la cresterea prosperitatii sociale, companiile ce activeaza actualmente in domeniul constructiilor vor avea sanse sporite de consolidare a competitivitatii. Editia 2023 a Forumului Constructiilor s-a incheiat intr-o nota optimsta, evenimentul din acest an urmand sa se constituie intr-un veritabil reper pentru cele viitoare, care, confom promisiunii oficialilor eDevize, vor fi organizate in mod regulat, cu o frecventa anuala.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTESISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
theda mar
noark
MAKITA
rigips
strabag nivel 1
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
viarom
siniat
concelex
ERBASU CONSTRUCT
quadratum
Ubitech
ness project
CDS
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
INNOCONSTRUCT2024
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander