Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - FIEC: Companiile furnizoare de software controleaza utilizatorii din constructii
FIEC: Companiile furnizoare de software controleaza utilizatorii din constructii
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 27 Feb 2020 06:42
"Contractele nefavorabile oferite de cateva companii de software dominante catre utilizatorii din constructii trebuie sa inceteze!", avertizeaza José-Michaël Chenu, vicepresedintele Federatiei Industriei Europene de Constructii (FIEC), intr-o pozitie oficiala a organizatiei cu privire la parteneriatele dintre utilizatori si furnizorii de software.
"Contractorii nu prea au de ales cu privire la gamele de produse si servicii de pe piata; si termenii contractuali care sunt oferiti avantajeaza nedrept furnizorii de software, blocand compania de constructii in lungi si inflexibile aranjamente, ale caror conditii se schimba continuu, in timp ce costurile cresc", arata reprezentantul FIEC. José-Michaël Chenu este presedintele Comisiei Tehnice din cadrul FIEC.
Serviciile de software si suport sunt tot mai importante in sectorul constructiilor, o industrie care traverseaza un proces rapid de transformare digitala. Antreprenorii au nevoie de acces constant la date critice in BIM, care ofera un model de lucru in timp real, esential pentru procesele de executie, dar si pentru alte etape ale ciclului de constructie si administrare a unui proiect. Totusi, accesul la aceste date este dependent de solutii deschise si interoperabile, iar solutiile trebuie sa tina cont de circumstantele specifice ale industriei. Aceasta situatie a creat o dependenta de anumite aplicatii software utilizate la lucrarile de constructii, dar si noi oportunitati pentru furnizorii de sisteme, care exploateaza aceasta dependenta. In plus, furnizorii au sediile in afara UE si stocheaza datele pe servere localizate in afara jurisdictiei Uniunii Europene, mai arata reprezentantii FIEC, care mai considera ca institutiile europene trebuie sa abordeze de urgenta aceasta problema.
"Ca utilizatori, antreprenorii ar trebui sa poata decide unde sa fie stocate datele lor, si noi vrem ca acestea sa fie gazduite de servere aflate pe teritoriul UE, aflate sub legislatia UE. Pentru a preveni eventuale viitoare pierderi ale controlului asupra datelor, avem nevoie, de asemenea, de un sistem cloud european cat de curand posibil. De asemenea, solicitam ca standardele UE de interoperabilitate si acces deschis sa fie aplicate si la nivelul serviciilor software non-UE. Daca nu actionam rapid, industria europeana a constructiilor din UE isi va pierde permanent controlul asupra activitatii sale de baza. Sunt binevenite orice masuri care vor proteja competitivitatea europeana, cum este Actul european privind datele, dar trebuie sa mergem mai departe pentru a ne asigura ca industria noastra nu doar opereaza in circumstante corecte de piata, ci isi mentine, de asemenea, potentialul de a crea valoare adaugata datelor pe care le generam in timpul procesului de constructie", a concluzionat José-Michaël Chenu.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMTotalEnergieshiltiRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
AED
CDS
BogArt
ness project
concelex
leviatan
quadratum
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
noark
viarom
konsent
MAKITA
SIGM
Arduro
VEGO
rigips
EDIT-Structural
Acvatot 2019
theda mar
DRS
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
ELECTROGRUP
SSAB

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<