Agenda Constructiilor
Duminica, 08 Septembrie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Horvath: Digitalizarea devine prioritatea companiilor, odata cu avansul AI
Horvath: Digitalizarea devine prioritatea companiilor, odata cu avansul AI
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 26 Aug 2024 11:17
Transformarea digitala si-a recastigat pozitia de prioritate strategica principala pentru companiile din intreaga lume, iar revirimentul initiativelor digitale este impulsionat in mare parte de progresele in inteligenta artificiala (AI), care remodeleaza atat operatiunile interne, cat si procesele orientate catre clienti. Aceasta este una dintre concluziile cheie a celei de-a cincea editii a studiului „CxO Priorities 2024”, realizat de Horvath, firma globala de consultanta in management, cu 40 de ani de experienta si prezenta in Romania din 2005. 
Intitulata „Rebalance your Organization towards a Digital, Deglobalized and Dynamic World” (Reechilibrati-va organizatia pentru o lume digitala, deglobalizata si dinamica), editia din acest an a implicat interviuri cu peste 770 de executivi din circa 30 de tari, relevand cateva nevoi critice ale companiilor. 
Intre acestea, se numara, in primul rand, nevoia de a stabili modele operationale structurate si de a dezvolta competente esentiale in cadrul organizatiilor lor. Rezultatele studiului arata ca, desi adoptarea AI se accelereaza peste tot in lume, aproape jumatate dintre companii sunt inca in stadiile incipiente ale calatoriei lor in lumea AI, semnaland o oportunitate semnificativa pentru crestere si inovare.
Nu mai putin de 59% dintre executivii chestionati de Horvath se asteapta sa atinga pragul de rentabilitate in privinta investitiilor in AI in anul 2026, desi circa 50% dintre ei considera companiile lor ca fiind de-abia in fazele initiale ale adoptarii inteligentei artificiale.
In al doilea rand, pentru a face fata provocarilor actualului climat economic mondial, business-urile au nevoie de promovarea unor structuri organizationale agile, definirea unor noi abordari de leadership, incurajarea unei culturi a inovatiei rapide si a adaptabilitatii continue, implementarea unei infrastructuri IT extrem de securizate si stabilirea unor lanturi de aprovizionare robuste.
In al treilea rand, companiile isi dezvolta structuri transnationale, ceea ce inseamna ca generarea de valoare, inclusiv dezvoltarea de noi produse, se deplaseaza catre pietele aflate in crestere. Factorii cheie care influenteaza aceasta tendinta includ lanturile de aprovizionare optimizate, conditiile favorabile de localizare si eficienta costurilor. Transformarile de succes necesita redefinirea modelelor de guvernanta si colaborare intre sediul central si organizatiile regionale, precum si dezvoltarea de noi competente.
In ceea ce priveste riscurile asociate tranzitiei spre o economie digitala, numarul de atacuri cibernetice a sporit in ultimele 12 luni, fata de editia anterioara a studiului Horvath, cu cresteri semnificative in industrii precum cea a apararii (64%), retail (37%) si prelucrarea metalelor si minerit (36%). Cu toate acestea, gradul de constientizare a acestor riscuri a crescut in toate industriile, ceea ce dus la respingerea cu succes a majoritatii acestor atacuri.
"Transformarea digitala, sustinuta de AI, este acum mai importanta ca niciodata pentru companiile din intreaga lume, care doresc sa-si imbunatateasca eficienta operationala, sa imbogateasca experientele clientilor si sa creeze noi modele de business. Organizatiile care imbratiseaza aceste schimbari si investesc in capacitati AI vor fi mai bine pozitionate sa prospere intr-un peisaj digital in continua evolutie, iar echipa Horvath este pregatita sa sustina companiile si executivii de top cu o competenta vasta in modele de business, structuri organizationale, procese si sisteme, pentru a-si alinia cu succes organizatiile pentru viitor”, a declarat Maria Boldor, Managing Director, Horvath Romania.
Studiul „CxO Priorities 2024”, a fost realizat de echipa Horvath in urma a opt saptamani de discutii fata in fata cu executivi (dintre care peste 40% la nivel de CEO), din 29 tari de pe toate continentele, reprezentand un total de 14 industrii, manufacturiere (aparare, productie auto, constructii, energie, FMCG, minerit si altele) sau din sfera serviciilor (asigurari si servicii financiare, banci, telecomunicatii, transport si logistica etc).
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
hiltiALLBIMSISECAMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
AUGUST 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 184 (August 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
SSAB
ERBASU CONSTRUCT
concelex
siniat
EDIT-Structural
strabag nivel 1
MAKITA
konsent
leviatan
theda mar
Acvatot 2019
quadratum
CDS
noark
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
ELECTROGRUP
ness project
BogArt
Arduro
SIGM
rigips

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
top 500
top 500
ROGBC 2016

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander