Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ORACLE: Capitala obtine progrese notabile in integrarea de tehnologii inteligente
ORACLE: Capitala obtine progrese notabile in integrarea de tehnologii inteligente
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 02 Dec 2019 15:13
Studiul privind Construirea unui oras hiperconectat, lansat pe 20 noiembrie 2019 la Smart Cities Expo World din Barcelona, a evidentiat beneficiile IoT (Internet of Things) pentru orasele lumii. Sondajul realizat pe 100 de orase din Statele Unite, APAC, EMEA si America Latina, a demonstrat ca pana in 2020 vor exista peste 30 de miliarde de dispozitive conectate care vor genera date pentru ca orasele sa devina cu adevarat „inteligente”. Astfel, acestea trebuie sa aiba o infrastructura cloud care in loc sa extraga, sa integreze si sa analizeze aceste date pentru a obtine informatiile necesare cu scopul de a imbunatati orice, de la serviciile cetatenilor pana la proiecte de constructie.
Bucurestiul se afla pe locul 61 din cele 100 de orase si a fost plasat in categoria „Avansati”. Orasele din aceastaa categorie inregistreaza progrese in ceea ce priveste interconectarea ecosistemului urban si au beneficii din proiecte inteligente. Conform cercetarii, capitala tarii noastre inregistreaza cele mai bune progrese pentru operatiuni inteligente in domeniile mobilitatii si transportului ( informatii despre transport in timp real si gestionarea traficului, statii de incarcare electrica, sisteme inteligente pentru depozitarea coletelor etc.), in energie si apa (contoare inteligente de electricitate si apa, iluminat inteligent, intretinere predictiva) si in zona de guvernare si finante (plati digitale si depunere de taxe, portal de date ciy si aplicatii mobile).
Insa, cele mai inalte provocari identificate pentru Bucuresti sunt capacitatea de a atrage si de a mentine intreprinderile, constrangerile bugetare si financiare, schimbarea demografiei si a diversitatii, lipsa unei locuinte si accesibilitatea locuintelor, riscuri ridicate de securitate (fizice/digitale).
Conform studiului, randamentul mediu al investitiilor in initiative hiperconectate variaza intre trei si patru procente. Pe masura ce orasele devin si mai interconectate, RI-ul acestora creste: orasele abia incep sa realizeze un randament de 1,8% pentru cei care pun in aplicare si de 2,6 % pentru avansati, in timp ce liderii hiperconectati inregistreaza o crestere de 5,0%. Acest lucru se poate traduce in randamente enorme, de la 19,6 milioane USD pentru cei care pun in aplicare la 40,0 milioane USD pentru avansati si 83 milioane USD pentru liderii hiperconectati.
Constatari importante ale studiului includ urmatoarele aspecte:
- AI, Blockchain si biometria sunt din ce in ce mai raspandite: Orasele folosesc aceste tehnologii in zonele urbane importante, cum ar fi infrastructura IT si telecomunicatiile, mobilitatea si transportul, sistemele de plati si financiare si securitatea fizica si digitala. Liderii oraselor au nevoie de platforme si aplicatii tehnologice corespunzatoare, pentru a implementa si a folosi aceste instrumente si capacitati.
- Securitatea cibernetica necesita o planificare atenta si este costisitoare atunci cand nu este pusa in aplicare in mod corespunzator: Studiul a dezvaluit ca jumatate din cei 100 de lideri ai orasului chestionati nu se simt pregatiti corespunzator pentru atacurile cibernetice.
- Initiativele inteligente sustin satisfactia populatiei: In timp ce securitatea fizica si digitala se afla in topul listei de prioritati, implicarea si satisfactia cetatenilor au ajuns in primele cinci obiective. 33% dintre liderii inovatori din America de Nord au numit ofiteri sefi pentru experienta cetatenilor.
„Sectorul public, in special la nivel local, se ocupa de modificarile tehnologice, demografice si de mediul seismic. Datele reprezinta combustibilul rachetelor pentru aceasta transformare, iar orasele progresive se orienteaza catre cloud, platforme de date, aplicatii mobile si IoT, ca o modalitate de a scala si a se pregati pentru viitor. In schimb, a nu profita de tehnologiile emergente, cum ar fi AI, Blockchain sau realitatea virtuala si augmentata, costa. Orasele viitorului au nevoie de investitii strategice pe termen lung in arhitectura de date cloud, impreuna cu expertiza potrivita pentru a le ghida,” a declarat Susan O’Connor, Director Global pentru Smart Cities, Oracle.
- Aplicatiile Cloud ale Oracle pentru planificarea financiara si salarizare sunt o parte integranta a strategiei digitale, creand un mod modern de a lucra si de a se angaja fata de comunitatile sale. Acestea sunt un facilitator esential pentru a sprijini inovatia, a imbunatati siguranta publica si a realiza viziunea de a face din compania Lambeth, Londra, un loc conectat.
- Aproximativ 50% din trotuarele din Buenos Aires sunt in stare deplorabila, prin urmare, s-au facut calcule pentru a planifica rutele, pentru ca echipajele sa le remedieze. Seful personalului de planificare a subsecretariatului de drumuri pietonale, din orasul Buenos Aires a spus ca in prezent, cu Oracle CX Field Service Cloud, pot identifica si repara trotuarele exponential mai rapid, deoarece primesc imagini si informatii in timp real. Astfel, trotuarele devin mai sigure, muncitorii sunt mai productivi, iar autoritatile si-au recuperat investitia in tehnologia Oracle, in 18 luni.
- La baza inovatiei guvernamentale inteligente se afla Oracle Analytics Cloud. Este vorba atat de motorul de actiune, cat si de centrul de schimb de informatii care permite oferirea de servicii cetatenesti si implicare bazate pe date cu impact maxim. Chris Cruz, Administrator si Director Tehnologia Informatiei in comitatul San Joaquin a spus ca entitatile din Comitatul San Joaquin, cum ar fi spitale, forte de ordine, transporturi si lucrari publice, sunt acum partenere mai eficiente si mai bine echipate pentru a raspunde nevoilor cu privire la sanatate, sociale, de securitate si economice ale elementelor constitutive.
Astfel, solutiile Oracle Smart City transforma modul in care orasele pot valorifica si prelucra puterea datelor prin integrarea tehnologiilor si a canalelor digitale moderne. Platforma integreaza tehnologii care acopera solutiile cloud, de asistenta digitala, serviciile omni-channel, gestionarea cazurilor, mobilitate, IoT, Blockchain si inteligenta artificiala, contribuind in acelasi timp la asigurarea securitatii complete si a confidentialitatii informatiilor.
 
TotalEnergiesABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
DRS
Acvatot 2019
strabag nivel 1
SIGM
ELECTROGRUP
viarom
leviatan
konsent
SSAB
AED
EDIT-Structural
ness project
MAKITA
rigips
CDS
Ubitech
noark
ERBASU CONSTRUCT
BogArt
quadratum
Arduro
theda mar
concelex
CONCEPT STRUCTURE
VEGO

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<