Agenda Constructiilor
Duminica, 22 Decembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - OVES Enterprise extinde productia de drone cu o noua linie de fabricatie
OVES Enterprise extinde productia de drone cu o noua linie de fabricatie
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 22 Feb 2024 12:25
Oves Enterprise, companie de dezvoltare de software si producator de drone, extinde productia de drone si investeste 100.000 de euro intr-o noua linie, destinata fabricarii dronelor de mici dimensiuni, dotate cu Inteligenta Artificiala, ce pot fi operate in grupuri mai mari (swarms) si coordonate prin sisteme centralizate de control. 
Capabilitatile noilor drone dezvoltate de OvesEnterprise raspund evolutiei dinamicii conflictelor armate moderne care presupun identificarea de solutii cu eficienta foarte ridicata, insa, mai ieftine, si care pot realiza cu usurinta misiuni importante. 
In  prezent, noua linie de productie deserveste un singur model de drona, Ajeet, conceput pentru a fi operat in grup. Ajeet functioneaza, insa, si individual, pentru realizarea diferitelor task-uri, care tin, in principal, de supraveghere si loitering. 
Noua drona produsa de Oves Enterprise este destinata companiilor private din zona de defense, care au in derulare contracte si angajamente asumate fata de organisme guvernamentale implicate in multiple operatiuni, dar si guvernelor / armatelor din diferite zone ale globului. 
"Avansand in toate aceste discutii legate de drone, dar pastrand o stransa legatura cu partenerii nostri din zonele de conflict, ne-am dat seama ca trebuie sa construim un model de drona care sa poata realiza misiuni importante si, totodata, sa folosim tehnologia de <<swarming>>. In viitorul apropiat, in teatrele de operatiuni vom gasi stoluri de drone care vor realiza misiuni complexe. Iar un mod de lupta inteligent este sa folosesti drone de mici dimensiuni, ale caror costuri sunt de ordinul sutelor de dolari, pentru a neutraliza, de exemplu, tancuri care valoreaza mai multe milioane de dolari”, spune Mihai Filip, CEO Oves Enterprise, mentionand ca, desi de mici dimensiuni, dronele Ajeet respecta toate standardele in vigoare, cum ar fi BMS (Battery Management System - obligatoriu din acest an) sau faptul ca fiecare drona trebuie sa detina un transponder pentru ca drona sa poate fi localizata precis, in orice moment. 
Pe langa solutia hardware, OvesEnterprise asigura si partea de software a dronei si a integrat cu succes si partea de AI, care ajuta la conectarea dronelor, la transmiterea informatiilor de la una la alta si la functionarea ca un intreg. 
 
 
Noile drone pot interpreta informatii, pot lua decizii autonom in timpul zborului si pot adapta modul in care zboara. De exemplu, daca, in timpul misiunilor, detecteaza amenintari, pot decide sa zboare toate foarte jos si grupate sau foarte raspandite, in functie de natura amenintarilor.
"Singura noastra limitare, cand vine vorba de AI, este hardware-ul cu care este echipat drona. Chiar daca am realizat acest model de succes, munca noastra nu se opreste aici. In continuare antrenam AI-ul pentru task-uri si mai complexe, cum ar fi sa identifice autonom echipamente militare sau sa realizeze misiuni autonome de la un capat la altul. In acest caz, in care zborul se desfasoara 100% autonom, dronele noastre nu mai pot fi bruiate”, mai spune Mihai Filip. 
Oves Enterprise dezvolta, in prezent, 10 modele de drone, de diferite dimensiuni, atat cu rotoare, cat si cu aripi fixe. Toate produsele sunt finantate din fonduri proprii, Oves Enterprise asigurand si partea de cercetare si dezvoltare, atat pentru zona de hardware, cat si pentru cea de software, cu focus pe inovatie si pe identificare de noi modalitati de utilizare a dronelor.
Pentru anul acesta, compania pastreaza ritmul de investitii si anunta un buget de 2,5 milioane de euro pentru dezvoltarea propriilor produse si pentru continuarea procesului de extindere internationala, cu focus pe zonele de Software as a Service, Space and Defense si Cybersecurity.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTETotalEnergiesSISECAMRAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
konsent
CDS
ELECTROGRUP
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
SSAB
MAKITA
quadratum
DRS
Acvatot 2019
EURO BUILD
concelex
AED
strabag nivel 1
VEGO
BogArt
SIGM
rigips
EDIT-Structural
noark
theda mar
GEWISS

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<