Agenda Constructiilor
Joi, 28 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - OVES Enterprise se extinde in afara tarii si isi dubleaza numarul de angajati in 2022
OVES Enterprise se extinde in afara tarii si isi dubleaza numarul de angajati in 2022
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 21 Ian 2022 12:07
OVES Enterprise, companie de dezvoltare de software din Cluj, deschide la Munchen, Germania, primul birou in afara tarii, ca parte a strategiei de extindere la nivel international ce vizeaza prezenta in 5 tari pana la finalul anului: Germania, SUA, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie si Spania. Extinderea in Germania vine pe fondul necesitatii de consolidare a relatiilor cu clientii existenti si a promovarii serviciilor OVES Enterprise in pietele vorbitoare de limba germana din regiunea DACH (Germania, Austria, Elvetia).
"In prezent, avem 20 de clienti in afara Romaniei, 10 dintre acestia fiind in Germania. De aici si dorinta de infiintare a unui birou OVES Enterprise in Munchen. De asemenea, 80% din cifra de afaceri de anul trecut a fost generata de business din afara tarii, iar odata cu extinderea la nivel international estimam ca ponderea va fi majorata spre 95%", spune Mihai Filip, CEO OVES Enterprise.
Anul trecut, cifra de afaceri OVES Enterprise a crescut de 4 ori, ajungand la aproximativ 14 milioane de lei. In 2022, compania din Cluj isi propune cel putin dublarea veniturilor, tinta asumata fiind de 30 de milioane de lei.
"Observam o crestere exponentiala a cererii globale de produse digitale. Credem ca eforturile depuse in anii anteriori, precum si investitiile in cresterea echipei - doar anul trecut am alocat un milion de euro in resurse si cresterea echipei, concomitent cu nivelul ridicat de incredere din partea clientilor existenti ne-au permis sa profitam de cererea globala uriasa de servicii si produse digitale si sa acceleram, astfel, businessul peste estimarile initiale", a precizat Mihai Filip.
Planurile de dezvoltare ale OVES Enterprise pentru acest an vizeaza inclusiv dublarea numarului de angajati, pentru a sustine extinderea pe piata internationala a companiei si angrenarea in proiecte cu complexitate tot mai ridicata. Astfel, de la 68 de membri, in 2021, echipa urmeaza sa ajunga la 130 la finalul lui 2022. Majoritatea angajatilor OVES Enterprise sunt dezvoltatori de software cu experienta de peste 10 ani, au expertiza tehnologica foarte diversa si o acoperire de amploare a industriilor in care au lucrat.
In prezent, cea mai mare parte din businessul OVES Enterprise este generat de serviciile de team/staff augmentation, in conditiile in care compania are o echipa de consultanti specializati pe cele mai importante tehnologii enterprise: Java, .net, Python, Big Data si Front End (Angular, React etc.).
"In ultimii doi ani, portofoliul nostru de clienti a crescut si s-a diversificat cu companii mai mari, din industrii precum automotive si fintech, iar proiectele pe care le livram pentru acestea sunt mai sofisticate, integrand tehnologii noi din sfera inteligentei artificiale si big data. Pentru anul in curs, planul nostru este sa consolidam capacitatile interne de vanzare si de executie ale proiectelor, si sa beneficiem cu atat mai mult de certificarile ISO9001 si IS027001, atragand clienti cu nevoi si mai sofisticate si proiecte de dezvoltare mai complexe, care sa ne puna in valoare echipa", mai spune Mihai Filip.
***
OVES Enterprise este o companie romaneasca de dezvoltare de software, infiintata in 2015 la Cluj-Napoca. Incepand cu anul 2019, strategia OVES a inclus oferirea de servicii mai complexe de software development pentru proiecte din zona automotive, eCommerce, fintech, telecom, institutii guvernamentale internationale etc., compania devenind partener tehnologic pentru proiecte complexe si sofisticate din punct de vedere tehnologic. In prezent, 80% din cifra de afaceri a  companiei este generata de proiecte din afara Romaniei, ce integreaza tehnologii noi din sfera inteligentei artificiale si big data. OVES Enterprise are, in prezent, 71 de angajati si birouri in Romania si Germania.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGhilti
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
Ubitech
quadratum
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
CDS
concelex
ness project
noark
rigips
viarom
MAKITA
theda mar
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
econet

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander