Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - PlanRadar: Depozitele de ultima generatie mizeaza pe tehnologiile digitale
PlanRadar: Depozitele de ultima generatie mizeaza pe tehnologiile digitale
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 01 Nov 2023 12:09
Depozitele si logistica au cunoscut o importanta  expansiune in industria constructiilor. Pandemia COVID-19 a accelerat cresterea comertului online, ceea ce a dus la o cerere sporita de constructii de depozite. 
Depozitele joaca un rol esential in operatiunile logistice, facilitand stationarea la cote optime si distributia bunurilor in diferite etape ale ciclului lor de viata. Ele au un scop unic ca spatii de depozitare pentru diverse companii, intre etapele de productie, transport si comercializare.
Pe langa cresterea generala a cererii de depozite, diverse tipuri de depozitare, cum ar fi depozitele frigorifice sau cu temperatura controlata, inregistreaza o crestere substantiala. Se preconizeaza ca vanzarile online de produse alimentare si livrarea de alimente vor crea o cerere de aproximativ 100 de milioane de metri patrati suplimentari de spatiu de depozitare la rece in urmatorii cinci ani. Depozitele devin din ce in ce mai dependente de tehnologie datorita importantei crescute a principiilor ESG. Pentru a raspunde considerentelor de mediu, multe companii opteaza pentru optiuni mai "verzi" – solutii digitale utilizate in constructia depozitelor si in mentenanta depozitelor, utilizarea materialelor inovatoare, utilizarea energiei solar si eliminarea responsabila a deseurilor. Cel mai comun material de constructie pentru constructia depozitelor este otelul, care formeaza un cadru robust ce sustine invelisul exterior si acoperisul. Utilizarea otelului este preferata datorita rezistentei si capacitatii sale de a sustine sarcini grele.  Fibra de sticla este adesea folosita pentru acoperisuri, permitand intrarea luminii naturale in cladire si fiind usor de inlocuit in cazul in care este deteriorata. Lemnul este o alta resursa importanta utilizata pentru construirea rafturilor si a spatiilor de depozitare din interiorul depozitului. Depozitele sunt de obicei structuri vaste, multe dintre ele depasind un kilometru in lungime si avand capacitatea de a depozita peste 500.000 de containere si unitati diferite. Depozitele mai mari sunt mai rentabile din punct de vedere al spatiului de depozitare si al costurilor operationale.
Adesea situate in zone industriale, ele trebuie sa aiba conexiuni excelente la infrastructura. Cu toate acestea, cererea din ce in ce mai mare de livrare in ziua urmatoare impinge dezvoltatorii sa construiasca centre de distributie mai aproape de zonele urbane pentru a raspunde prompt nevoilor consumatorilor (dark stores).
 
 
Proiectarea si structura depozitelor
Proiectarea depozitelor se concentreaza pe maximizarea utilizarii spatiului, pe un acces sigur si pe sisteme operationale eficiente. 
Depozitele trebuie sa dispuna de benzi de decelerare pentru a asigura accesul sigur al camioanelor. Designul interior trebuie sa ia in calcul fluxul eficient de marfuri, incluzand spatiu pentru echipamentele de incarcare si iesiri de urgenta accesibile. Masurile de siguranta in caz de incendiu, inclusiv sistemele de stropitori, sunt esentiale, in special pentru depozitele mai mari.
Depozitele construite cu ajutorul  PlanRadar: Instrumentele digitale precum PlanRadar ofera un sistem centralizat de comunicare si raportare, permitand utilizarea planurilor digitale si a modelelor BIM pentru inspectii, identificarea erorilor si alocarea sarcinilor. Astfel, se asigura respectarea standardelor de constructie si se reduce riscul unor intarzieri costisitoare. Membrii echipei extinse de proiect pot accesa informatii relevante folosind conturi gratuite PlanRadar si pot fi la curent cu cele mai recente planuri prin intermediul sistemului.
PlanRadar digitalizeaza toate procesele si ajuta la cresterea productivitatii, respectarea termenelor limita, scaderea costurilor. Sarcinile pot fi atribuite din mers, eliminand intarzierile cauzate de asteptarea documentelor. Astfel, depozitele pot fi construite rapid, iar calitatea nu este compromisa.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMABONARE REVISTEhiltiSISECAMTotalEnergiesRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
quadratum
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
viarom
strabag nivel 1
BogArt
konsent
VEGO
DRS
rigips
noark
MAKITA
ness project
ELECTROGRUP
theda mar
EDIT-Structural
CDS
AED
Acvatot 2019
concelex
Arduro
SSAB

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<