Agenda Constructiilor
Luni, 05 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Razvan Putinica, Microsoft: Astepam 10% in PIB pentru industria IT&C din Romania
Razvan Putinica, Microsoft: Astepam 10% in PIB pentru industria IT&C din Romania
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 30 Mar 2023 09:47
Industria IT&C din Romania ar putea ajunge la 10% din PIB in 2025, de la 7 - 7,5% in acest moment, a declarat, miercuri, managerul general al Microsoft, Bogdan Putinica.
"Industria IT&C din Romania in momentul de fata a trecut de 7 - 7,5% (din PIB - n.r.). Am auzit dimineata o cifra de la unul din reprezentantii guvernului de aproape 8%. Sa speram ca se inchide 8% sau peste 8% in 2023. Este pe traiectorie de crestere, ceea ce este oarecum cunoscut. Toata lumea stie ca IT-ul in Romania este un sector absolut in explozie. Ne asteptam in 2025, daca toate lucrurile raman pe aceasta traiectorie, sa ne uitam la 10% din PIB in industria IT&C-ului din Romania", a spus Bogdan Putinica, la evenimentul "Microsoft Envision Romania 2023".
De asemenea, el a facut referire la colaborarea strategica cu Ministerul Apararii si a mentionat ca aceasta acopera piloni fundamentali pentru Armata Romaniei: educatie, competente digitale si cybersecurity.
Ministerul Apararii Nationale (MApN) a anuntat marti ca a semnat recent Memorandumul de Intelegere cu Microsoft Romania privind colaborarea in domeniul tehnologiei informatiei, securitatii si apararii cibernetice, conform unui comunicat al Ministerului.
MApN si Microsoft Romania precizeaza ca respectivul memorandum nu contine niciun angajament al Ministerului Apararii Nationale de a achizitiona ofertele comerciale ale Microsoft si nu obliga partile la o posibila colaborare comerciala.
Ca urmare a acestei colaborari, Microsoft va furniza atat informatii care vizeaza experienta practica la scara globala, cat si exemple de bune practici si beneficiile aduse de implementarea unor tehnologii sau ecosisteme inovatoare precum cele referitoare la aplicatii ale Inteligentei Artificiale, Data Analytics, Cloud, Big & Open Data, Internet of Things, ZeroTrust, Data Lake si Data Warehouse, arata sursa citata.
Totodata, Microsoft va pune la dispozitia Ministerului Apararii Nationale informatii referitoare la tehnologii privind infrastructuri securizate, servicii si platforme standard pentru colaborare, cu accent pe securitatea si protectia datelor ca piloni principali pentru consolidarea capacitatilor de securitate cibernetica si analiza a amenintarilor din spatiul cibernetic. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
VideoConfAC-iulman and machineALLBIMhiltivailant
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
In curand apare editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
strabag nivel 1
theda mar
BALTIC
Acvatot 2019
viarom
rigips
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
CDS
FRONTALE
grundfos
leviatan
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
econet
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023