Agenda Constructiilor
Duminica, 24 Ianuarie 2021
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - SAP: Solutie gratuita in sprijinul companiilor, pentru lucrul de acasa
SAP: Solutie gratuita in sprijinul companiilor, pentru lucrul de acasa
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 23 Iun 2020 10:56
Conform datelor Eurostat, unul din cinci angajati din Romania a lucrat de acasa in starea de urgenta declansata de pandemia Covid-19, o situatie fara precedent care a generat numeroase provocari in randul acestora, dar si pentru angajatori. In astfel de momente, a devenit tot mai important pentru companii sa mentina o legatura stransa cu angajatii, sa se asigure ca acestia au la dispozitie instrumentele necesare pentru a ramane concentrati si implicati in sarcinile zilnice. 
Pentru a veni in intampinarea acestora, SAP a oferit gratuit companiilor din Romania aplicatia Qualtrics Remote Work Pulse, o solutie predefinita care actioneaza ca un barometru live in intelegerea nevoilor, provocarilor si starilor de sanatate psihica si fizica ale angajatilor. Printre companiile din Romania care au implementat solutia se numara Banca Transilvania, McDonald’s Romania, Rinf Tech si HAI Extrusion.
 
"In aceasta perioada plina de provocari pentru toate organizatiile si mai ales pentru profesionistii de HR, principalul obiectiv pe care l-am avut a fost sa stam aproape de companiile din Romania pentru a le sprijini. Deschiderea si rapiditatea cu care un numar mare de companii au ales implementarea solutiei noastre este impresionanta. Solutiile Qualtrics au fost recent adaugate portofoliului SAP, dar adoptia si interesul pentru acestea este extrem de crescut, avand in vedere ca organizatiile se focuseaza din ce in ce mai mult pe ascultarea continua a angajatilor, astfel incat sa poata livra o experienta superioara la locul de munca", a declarat Irina Tache, HXM Solution Sales Executive, SAP Romania.
 
Banca Transilvania avea nevoie de o solutie agila, usor de implementat,  prin care sa inteleaga perceptia angajatilor privind actiunile intreprinse de banca in perioada starii de urgenta, astfel incat sa poata implementa cele mai potrivite solutii pentru perioada urmatoare. 
"Chestionarul aplicat prin intermediul aplicatiei SAP Remote Work Pulse ne-a ajutat sa intelegem perceptia colegilor nostri privind actiunile intreprinse de Banca Transilvania in perioada starii de urgenta. Analizand raspunsurile colectate, am primit confirmari privind o serie de aspecte importante: informatii despre starea emotionala a colegilor, cum au fost percepute masurile de protectie si modul in care Banca Transilvania a comunicat in toata aceasta perioada. Toate informatiile obtinute ne-au ajutat sa intelegem eventualele dificultati cu care s-au confruntat colegii nostri, astfel incat sa ne calibram deciziile si sa implementam cele mai potrive solutii pentru perioada urmatoare", a subliniat Nevenca Doca, People Experience Senior Executive Director, Banca Transilvania.  
 
Nevoiti sa lucreze de acasa aproape peste noapte, specialistii HR din cadrul HAI Extrusion, producator de profile extrudate  de aluminiu, aveau nevoie de o solutie care sa “ia pulsul” si sa centralizeze feedbackul colegilor, pentru a intelege nevoile si provocarile acestora.
"SAP Remote Work Pulse ne-a ajutat sa intelegem in timp real nevoile colegilor nostri, pentru a se simti in siguranta. Implementasem o multime de actiuni menite sa asigure tot ceea ce este necesar pentru o buna desfasurare a activitatii, atat din punct de vedere al sigurantei, comunicarii, dar si al suportului tehnic, insa nu aveam un feedback centralizat in timp real al eficientei acestor masuri. Dupa ce am implementat solutia SAP, am avut intr-un timp foarte scurt o imagine clara a ceea ce am facut bine si unde e nevoie sa imbunatatim. Este foarte important intr-o organizatie sa asculti ce iti transmit angajatii, ce simt ei, iar noi asta am incercat sa facem, sa ascultam digitalizat", a declarat Dana Berar Peter, HR Manager, HAI Extrusion.
 
In urma sondajului realizat prin SAP Remote Work Pulse, lantul de restaurante McDonald’s Romania a implementat solutii personalizate pentru sustinerea angajatilor.
"Mai mult ca oricand, in aceasta perioada dificila generata de pandemia Covid-19, am fost aproape de colegii nostri si am avut o comunicare frecventa cu ei, fiind extrem de important pentru noi sa intelegem in timp real cum se simt, ce sugestii au, cum s-au adaptat la munca de acasa si la noile masuri de siguranta luate in restaurante. Aplicatia SAP Remote Work Plus ne-a convins prin usurinta design-ului si functionalitatile numeroase, easy to use, din zona de analiza si raportare. In plus, sondajul a fost usor de adaptat pentru echipa noastra. Feedback-ul obtinut in urma acestui survey a fost integrat in planuri de actiune pentru a ne sustine in continuare colegii cu solutii personalizate", a explicat Monica Zdrancota, HR Manager, McDonald’s Romania.
 
Rinf Tech, companie de IT, a reusit sa dezvolte strategii eficiente de work-from-home si return-to-office cu ajutorul raspunsurilor colectate de la angajati prin intermediul aplicatiei SAP Remote Work Pulse.
"Am putut lua pulsul organizatiei intr-un mod profesionist, obiectiv, iar modulele de Data & Analysis si Reports au fost extrem de folositoare. SAP Remote Work Pulse a raspuns si s-a pliat perfect pe nevoile noastre din perioada de pandemie. Intrebarile predefinite, optiunea de a insera orice topic si gestionarea intuitiva a aplicatiei ne-au oferit un cadru eficient de implementare. Elementul diferentiator fata de alte instrumente de survey a fost zona de raportare, care este foarte usor de personalizat si user friendly", a mentionat Mihnea Pirvulescu, HRBP Manager, Rinf Tech.
 
SAP Return to Work Pulse - noua solutie gratuita pentru companii
Indeplinirea cerintelor autoritatilor publice in privinta redeschiderii spatiilor de lucru este doar inceputul. Revenirea la viata de birou necesita o abordare centrata pe nevoile si preocuparile angajatilor, care trebuie indeplinite fara intarziere sau compromisuri din partea angajatorilor. Noua solutie gratuita SAP Return to Work Pulse reprezinta o modalitate rapida prin care companiile pot lua cele mai potrivite decizii asupra momentului si actiunilor necesare redeschiderii spatiilor de lucru si reintegrarea angajatilor in noul normal.
SAP este lider de piata pe segmentul solutiilor software pentru afaceri. In prezent, compania are peste 437.000 de clienti in 180 de tari, pe care ii sustine in gestionarea cu succes a tuturor factorilor disruptivi adusi de economia digitala, contribuind la simplificarea proceselor de business si oferind platforma necesara pentru dezvoltarea unei strategii digitale sustenabile. 77% dintre toate tranzactiile la nivel global trec printr-un sistem SAP. 
SAP Romania, subsidiara locala a SAP SE, si-a inceput activitatea in 2002, numarandu-se printre primii furnizorii IT locali de top. In ultimii 17 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local si la transformarea digitala a organizatiilor. Astazi, circa 600 de companii din Romania utilizeaza solutiile SAP, din industrii precum utilitati, transporturi, banci, asigurari, retail sau productie. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienti SAP.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ALLPLANAUTODESKelmas_1octVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2020!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Acvatot 2019
hilti
rigips
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
hidroplasto
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
econet
ef-de-n
AHK 2018
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere