Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - SAS extinde parteneriatul cu Microsoft si abordeaza piata AI-ulu generative
SAS extinde parteneriatul cu Microsoft si abordeaza piata AI-ulu generative
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 19 Sep 2023 10:34
Un nou capitol incepe in istoria tehnologiei, odata cu entuziasmul crescut al intregii lumi cu privire la posibilitatile nelimitate reprezentate de catre inteligenta artificiala generativa. Un studiu McKinsey & Company estimeaza ca AI-ul generativ va aduce cresteri de miliarde de dolari ale veniturilor in industrii precum sectorul bancar, high-tech, retail si chiar in spectrul larg al stiintelor vietii. SAS se afla in centrul acestor industrii critice, iar ca parte din investitia de 1 miliard de dolari in solutii pentru aceste sfere de lucru, SAS va livra ultima veriga lipsa din promisiunile oferite de AI-ul generativ.
”SAS are intentii serioase in abordarea sa fata de AI-ul generativ, date sintetice, simulari de gemeni digitali si modele lingvistice mari, iar asta pe buna dreptate”, arata Dan Vesset, Group Vice President, Analytics and Information Management in cadrul IDC. ”Toate acestea sunt capacitati critice care permit o viteza mai mare de luare a deciziilor – scopul principal al directorilor care aloca fonduri pentru investitii in cele mai noi initiative de inteligenta artificiala, analytics si initiative privind datele. Reputatia SAS in privinta promovarii unei inteligente artificiale etice inseamna ca va putea oferi clientilor sustinere solida pentru aceste tehnologii transformationale, un aspect foarte important atunci cand mizele sunt foarte mari pentru clienti din industrii ce gestioneaza date sensibile, precum sectorul bancar sau cel medical.”
SAS continua sa lucreze alaturi de clientii sai pentru a construi simulari de gemeni digitali in manufactura si logistica. Pentru generarea de date sintetice, SAS colaboreaza cu clientii din industriile bancare si medicale. Totodata, SAS cerceteaza indeaproape si aplicarea de LLM-uri (modele lingvistice mari) problemelor din industrie, cu accent pe livrarea unor rezultate sigure si de incredere pentru clienti.
”Realizarea de plusvaloare prin intermediul AI-ului generativ necesita o expertiza profunda a industriei, capacitati AI de ultima generatie si guvernanta de tip end-to-end. SAS are capacitatea unica de livra toate aceste elemente necesare”, a explicat Bryan Harris, Executive Vice President si Chief Technology Officer in cadrul SAS. ”Investitia noastra de 1 miliard de dolari in solutii pentru industrie include integrarea de capacitati fiabile de AI generativ, care sunt precise, explicabile si valabile. Software-ul SAS este de cele mai multe ori critic in afacerile clientilor nostri si nu ne permitem sa avem dreptate doar uneori.”
In cadrul evenimentului SAS Explore, liderii SAS au prezentat progresele inovative ale companiei in privinta AI-ului generativ, astfel:
Generare de date sintetice. SAS este pionier in oferirea unei extensii brevetate pentru retelele generative adversare pentru a crea date tabulare statistice congruente, ce reflecta complexitatea conditiilor din lumea reala. Aceasta capabilitate garanteaza siguranta confidentialitatii, atenuarea biasurilor si reprezinta fundatia gemenilor digitali. Inovatiile SAS in acest domeniu sporesc masiv modelele predictive in timp ce reduc costurile necesare obtinerii de insight-uri in industrii precum stiintele vietii, medicale, bancare, de asigurari, retail si manufactura.
Gemeni digitali. Pentru a combate perturbarile si a imbunatati rezilienta, organizatiile trebuie sa stimuleze si sa optimizeze sisteme complexe precum lanturile de aprovizionare si spatiile de manufactura. Crearea unui geaman digital pentru un sistem fizic ajuta o organizatie sa-si puna intrebari precum ”cum ar fi daca?” si sa afle rezultate viitoare mult mai rapid. Astfel, pot fi luate decizii strategice de anvergura, care aduc mai multa plusvaloare, in timp ce riscurile si pierderile sunt minimizate.
Modele lingvistice mari. Acestea reprezinta un element cheie al miscarii AI-ului generativ. Iar pentru a oferi plusvaloare reala companiilor, aceste modele trebuie sa fie atent calibrate ca s raspunda nevoilor specifice ale fiecarui industrii, in timp ce asigura confidentialitatea datelor. Expertiza SAS in cadrul retelelor neurale, invatarii profunde si a procesarii naturale a limbajelor accelereaza procesul prin care este oferita plusvaloare clientilor. De exemplu, clientii SAS pot folosi deja capacitatile modelelor generative AI cu ajutorul integrarii SAS Customer Intelligence 360. Aceasta ajuta oamenii de marketing sa imbunatateasca planificarile, crearea de continut si trasarea unor linii clare de activitate.
 
SAS si partenerul strategic Microsoft se concentreaza pe productivitatea AI-ului generativ
SAS si Microsoft si-au luat angajamentul de a oferi imbunatatiri ale productivitatii pentru clienti, totodata oferind si un mediu sigur si de incredere pentru dezvoltarea inteligentei artificiale.
”Stim ca SAS exceleaza in oferirea de solutii pentru industrii diverse datorita expertizei extinse si suntem bucurosi sa ne extindem parteneriatul prin aceasta tehnologie emergenta”, a declarat Brad Carlstedt, Global Director of Partner Development la Microsoft. ”Bazand-ne pe tehnologia Azure OpenAI, avem posibilitatea de a ajuta companii globale sa-si sporeasca productivitatea si increderea echipelor de dezvoltatori.”
Punctul forte al LLM-urilor este abilitatea lor de a crea experiente conversationale pornind de la seturi masive de date; cu toate acestea, nu sunt orientate catre integrarea de calcule cantitative obtinute din sisteme enterprise. Acesta este ultimul pas pe care SAS si Microsoft doresc sa il acopere prin parteneriatul dintre cele doua companii.
SAS si Microsoft lucreaza la o integrare cu AI-ul generativ care combina scalabilitatea Azure OpenAI cu capacitatile SAS de a organiza sarcini de nivel enterprise si analize existente folosite de companii pentru a lua decizii operationale. Integrarea cu AI-ul generativ va fi disponibila in cadrul unui preview privat, in ultimul trimestru din 2023.
Totodata, SAS lucreaza alaturi de clientii sai pentru a dezvolta fluxuri de lucru bazate pe AI-ul generativ pentru a raspunde unor probleme specifice diverselor industrii in domenii cheie: bancar, asigurari, manufactura, retail si in sectorul public.
In spiritul sustinerii dezvoltarii unor sisteme de inteligenta artificiala de incredere, SAS a publicat un document ce ilustreaza politicile companiei in privinta folosirii AI-ului generativ.
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGTotalEnergieshiltiSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
ELECTROGRUP
ness project
SIGM
noark
theda mar
VEGO
MAKITA
SSAB
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
concelex
CDS
quadratum
BogArt
DRS
Acvatot 2019
AED
viarom
EDIT-Structural
rigips
Arduro
konsent
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<