Agenda Constructiilor
Marti, 07 Iulie 2020
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - SAS va folosi inteligenta artificiala pentru combaterea defrisarilor
SAS va folosi inteligenta artificiala pentru combaterea defrisarilor
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 22 Apr 2020 16:49
SAS s-a angajat in crearea unei comunitati globale de inovatori care folosesc tehnologia pentru a declansa schimbari pozitive pentru oameni si planeta. In acest sens, SAS si IIASA implementeaza modele noi de Inteligenta Artificiala (AI) bazate pe inteligenta comunitatii pentru a intelege mai bine Pamantul.
IIASA este un institut de cercetare independent, cunoscut pentru expertiza sa in analiza sistemelor si furnizarea de solutii si informatii valoroase pentru rezolvarea celor mai stringente probleme cu care se confrunta umanitatea. Institutul pune un accent deosebit pe taierile de paduri si aplicabilitatea Inteligentei Artificiale in intelegerea tuturor ecosistemelor planetei. In prezent, acestea trec prin transformari rapide, depasind nivelul de intelegere a cercetatorilor, ceea ce face din ce in ce mai dificil pentru oameni sa intervina eficient si in timp util pentru salvarea mediului inconjurator.
“Urgenta necesara pentru a face fata acestor transformari necesita aplicarea celor mai bune solutii tehnologice. Din acest motiv am apelat la SAS. Combinand puterea platformelor noastre de cercetare stiintifica, tehnologiile SAS de computer vision si AI si inteligenta voluntarilor preocupati de protectia mediului, vom dezvolta modele de Inteligenta Artificiala care vor creste exponential valoarea informatiilor umane si vor oferi aproape in timp real evaluari privind schimbarile mediului inconjurator, oriunde s-ar petrece in lume”, a declarat Albert van Jaarsveld, CEO IIASA.
Dezvoltarea unui model AI incepe cu inteligenta umana. Pentru acest proiect, SAS si IIASA lanseaza impreuna o aplicatie online crowdsource, pentru a aduna informatiile colective ale comunitatii. Cele doua organizatii solicita voluntarilor pasionati de stiinta (elevi, studenti, artisti, cercetatori) sa sprijine demararea acestui efort prin examinarea si evaluarea imaginilor din padurea tropicala. Aceste imagini arata terenuri neatinse si terenuri care ar putea fi afectate de dezvoltarea umana.
„Intrucat analizarea imaginilor este un prim pas important pentru evaluarea si proiectia exacta a defrisarilor, le cerem oamenilor sa vada ce tehnologia nu poate vedea, examinand si raportand imagini cu incursiuni graduale in teritoriul forestier din toata lumea. Prin utilizarea metodei de crowdsourcing, reusim sa imbunatatim algoritmii de Inteligenta Artificiala, accelerand un proces care ar fi durat ani de zile, contribuind astfel la adoptarea mai rapida a masurilor legislative necesare pentru protejarea padurilor”, a adaugat van Jaarsveld.
Atunci cand oamenii marcheaza regiuni in care au identificat semne ale interventiei umane asupra mediului, acestia ajuta modelele AI sa devina mai inteligente. De exemplu, este usor pentru un om sa distinga intre un drum (care semnaleaza interventie umana) si un rau, dar un model AI nu va cunoaste diferenta pana cand nu va obtine o pregatire suficienta prin invatarea din observatiile umane. In plus, rezultatele modelului asigura o distribuire eficienta a resurselor aplicatiei crowdsourcing in zonele unde nevoia de expertiza umana este mai stringenta. Modelul va permite cresterea eficientei comunitatii de voluntari care isi folosesc atentia si informatiile pentru o gama larga de proiecte care urmaresc monitorizarea si masurarea problemelor importante privind schimbarile globale.
Combinand puterea comunitatii de voluntarii si a celor mai noi tehnologii, SAS si IIASA vor crea o platforma robusta si extinsa, care va permite pasionatilor de stiinta sa ajute in cercetarea avansata, ajutand umanitatea sa inteleaga, sa prezica si sa se dezvolte mai bine pe Pamant. In timp ce prima faza a acestui parteneriat se concentreaza pe defrisari, exista planuri de extindere a acestei platforme la alte probleme de mediu, in cadrul carora modelul de crowdsourcing poate servi binelui comun.
Toata lumea poate ajuta la imbunatatirea capacitatii Inteligentei Artificiale de a proteja padurile. De la elevi care invata in prezent de acasa, pana la specialisti AI, aceasta activitate permite fiecaruia dintre locuitorii acestei planete sa faca diferenta doar uitandu-se la cateva imagini. Cei interesati pot accesa linkul sas.com/rainforest pentru a clasifica imaginile care prezinta semne de defrisare si ajuta modelele de AI sa invete si sa se imbunatateasca la fiecare iteratie.
Acest parteneriat cu IIASA este alimentat de angajamentul SAS pentru dezvoltarea competentelor in domeniul datelor si sprijinirea miscarii Data for Good, care incurajeaza utilizarea datelor pentru a produce schimbari pozitive la nivel global.
 
VideoConfAC-iulCOVID-19ACADTeraSteelbluebeam
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
elmas 2017
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
CELCO 2020
rigips
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
hilti
C4E FORUM
FPSC_2019
econet
AHK 2018
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere