Softlead: Economii mari pentru firmele de constructii, in procesul de digitalizare |
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 05 Apr 2023 10:35 |
Digitalizarea companiilor de constructii reprezinta o etapa esentiala in procesul de crestere si dezvoltare, prin beneficiile aduse de automatizare, eficientizare si crestere a productivitatii angajatilor din birouri sau de pe santiere.
Prin granturile de digitalizare accesate prin Programul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), companiile de constructii pot beneficia rapid de achizitii si implementari ale solutiilor software potrivite, in functie de ADN-ul fiecarei companii.
Companiile care aleg sa utilizeze Softlead ca instrument de identificare a aplicatiilor software potrivite si a furnizorilor IT pot economisi pana la 3.000 de euro, bugete regasite in procesul de:
- Identificarea solutiei software potrivite, precum si a serviciilor complementare (consultanta primara, analiza nevoii de digitalizare)
- Realizare a caietului de sarcini
- Identificare a furnizorilor software/IT potriviti, conform cerintei
- Solicitarii demo-urilor si ofertelor de pret personalizate
Conform unui studiu Roland Berger, 93% dintre cei mai importanti jucatori ai pietei de constructii din Germania, considera ca digitalizarea este un proces necesar oricarei activitati din companiile lor. In acelasi timp, 100% dintre respondentii aceluiasi sondaj, aplicat, insa, pietei de materiale de constructii, au recunoscut faptul ca nu au atins potentialul maxim al utilizarii aplicatiilor software.
Digitalizarea companiilor de constructii, precum si a industriilor conexe, implica 4 puncte-cheie, esentiale pentru ca business-ul sa devina mai performant: colectarea datelor digitale, automatizarea, conectivitatea si accesarea digitala. Fara oricare dintre aceste patru aspecte, procesul de achizitie si implementare software nu poate da rezultate. Alexandra Roata, Co-Founder Softlead.
Stabilirea aplicatiei software si a caietului de sarcini
- In acest punct, Softlead sustine companiile din Romania, oferind acces la un ecosistem integrat, precum si la servicii de consiliere in alegerea solutiei software potrivite, a bugetelor, a caietului de sarcini si a punerii in contact cu furnizorii ideali. Platforma Softlead.ro gazduieste peste 500 de companii IT si peste 1000 de aplicatii software.
- De asemenea, in cazul in care compania de constructii are nevoie de o solutie software personalizata, dezvoltata de la zero, conform cerintelor clientului, Softlead faciliteaza tot procesul specific de ofertare si de alegere a furnizorului.
Cheltuieli eligibile pentru companiile de constructii
- Cheltuieli dedicate serviciilor de consultanta/analiza pentru identificarea solutiilor tehnice de care are nevoie IMM-ul din domeniul constructiilor. Conditia principala este ca acestea sa fie descrise in documentatia tehnica realizata si sa faca obiectul investitiilor din cadrul proiectului aferent cererii de finantare.
- Cheltuieli dedicate achizitionarii aplicatiilor software (de tipul: software HR/Resurse Umane, software gestiune, software managementul depozitelor, software logistica, Software RPA – Robotic Process Automation, software pentru managementul documentelor, software pentru managementul flotelor auto, aplicatii software de tip ERP, aplicatii software CRM, solutii software e-commerce, software contabilitate, semnatura electronica etc).
- Cheltuieli pentru dezvoltarea aplicatiilor software personalizate santierelor sau intregii companii de constructii
- Cheltuieli pentru auditare tehnica IT
- Cheltuieli pentru training si instruire a personalului care va utiliza echipamentele TIC (buget de maxim 10% din valoarea finantata).
Ce granturi pot accesa companiile de constructii din fondurile PNRR?
In functie de marimea companiei (raportata la cifra de afaceri inregistrata), firmele de constructii pot accesa intre 20.000 si 100.000 de euro astfel:
- 20.000 – 30.000 – daca sunt microintreprinderi (sub 9 angajati)
- 20.000 – 50.000 – daca sunt intreprinderi mici (intre 10 – 49 angajati)
- 20.000 – 100.000 – daca sunt intreprinderi mijlocii (intre 50 – 249 angajati).
Care este valoarea co-finantarii?
Valoarea asistentei financiare nerambursabile reprezinta 90% din totalul cheltuielilor eligibile pentru toate tipurile de beneficiari. Restul de 10% reprezinta cofinantare ce trebuie asigurata din surse proprii, de catre beneficiari.
Companiile de constructii care au in plan digitalizarea cu ajutorul fondurilor PNRR pot solicita o oferta personalizata sau un demo la adresa
Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
|