Agenda Constructiilor
Luni, 22 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Softlead: Proiecte IT de peste 7,3 milioane de euro, in primele 6 luni ale anului 2024
Softlead: Proiecte IT de peste 7,3 milioane de euro, in primele 6 luni ale anului 2024
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 18 Iul 2024 13:50
Softlead, singura platforma de tip marketplace din Romania care ajuta companiile sa aleaga solutia software potrivita pe baza ADN-ului Digital, a generat proiecte software cu o valoare cumulata de peste 7.3 milioane de euro in primele 6 luni ale anului 2024. Intr-o piata IT fluctuanta din perspectiva semnarii contractelor de digitalizare, Softlead ramane cel mai important ecosistem cu rol in promovarea aplicatiilor software si in generarea oportunitatilor de business pentru furnizorii IT. 
In acest moment, Softlead este folosit de peste 690 de companii IT care primesc solicitari de oferte software potrivite prin algoritmii platformei.  Ne asteptam, inca de la finalul anului trecut, ca piata IT sa treaca printr-o perioada de fluctuatii, generata atat de intarzierea etapelor de plata prin programul de finantare PNRR, cat si de resimtirea primelor efecte ale scaderii cifrelor de afaceri ale unor jucatori mari din principalele industrii de consum software. Si in acest caz, ca in multe alte sectoare economice, vorbim despre un efect de domino, care pleaca de la beneficiarii digitalizarii si care se reflecta in scaderea cifrelor companiilor IT. Alexandra Roata, Co-Founder Softlead
Spre deosebire de orice platforma similara, Softlead investeste in mentinerea unui flux constant de cereri de oferte software, astfel incat companiile IT din Romania sa poata beneficia nu doar de un plus de promovare, ci si de o crestere a numarului de proiecte de digitalizare semnate. De asemenea, procesul de precalificare asigurat de platforma asigura o eficientizare a bugetelor companiilor IT partenere Softlead, un aspect esential in perioadele dificile. Astfel, companiile IT/software care fac parte din ecosistemul Softlead scad, in medie, cu pana la 80 Euro pentru fiecare cerere de oferta primita. 
Care este profilul companiilor care au prioritizat digitalizarea in primele 6 luni ale anului 2024?
Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, a crescut semnificativ numarul companiilor mari (cu cifra de afaceri de peste 10 milioane de euro) care folosesc Softlead pentru a afla gradul de digitalizare curent si pentru a primi recomandari de solutii software si furnizori potriviti. In continuare, persoanele care initiaza procesele de digitalizare sunt reprezentantii segmentelor de Top si Middle Management (peste 80%), iar industriile cu cel mai mare apetit pentru achizitii software sunt serviciile profesionale, productia si constructiile.  
In 2023, Softlead, a fost inclus in cel mai nou raport dedicat Digitalizarii IMM-urilor din Romania, ca parte a unei serii de recomandari utile in procesul de achizitie software. Raportul Digitalizarea IMM-urilor din Romania. O evaluare a nivelului de digitalizare al IMM-urilor din Romania si recomandari pentru cresterea nivelului de digitalizare a fost intocmit la solicitarea Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene din Romania de catre serviciile de consultanta ale Bancii Europene de Investitii, cu scopul de a intreprinde un studiu ce are ca rol stimularea cresterii gradului de digitalizare al companiilor locale. 
Recomandarile se adreseaza atat mediului de afaceri local, cat si guvernului, fiind incluse referire concrete la beneficiile pe care le ofera o platforma integrata de solutii software enterprise.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
EDIT-Structural
BogArt
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
leviatan
theda mar
viarom
Ubitech
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
Arduro
noark
quadratum
rigips
ness project
Acvatot 2019
siniat
SIGM
concelex
SSAB
CDS
konsent

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
top 500
top 500
AICPS_30
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander