SOFTONE: Solutiile ERP sunt tot mai cautate de catre companiile din constructii |
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 10 Ian 2020 06:45 |
Solutiile de business de tip ERP castiga teren in tot mai multe industrii, iar domeniul constructiilor se afla printre sectoarele in care s-au inregistrat cele mai multe beneficii ca urmare a implementarii acestora. Noile tehnologii faciliteaza o crestere a productivitatii, permit un project management mai eficient, un mai bun control al costurilor, avand foarte multe beneficii, potrivit Alexandrei Lucescu, Directorul Comercial al companiei SoftOne Open Enterprise Solutions. Compania face parte din grupul elen SoftOne Technologies, unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii software ERP, CRM si aplicatii web & mobile din Europa de Sud-Est, si asigura optiuni de gazduire a solutiilor de business atat pe serverul clientului, cat si in Cloud/ Software as a Service (SaaS) pentru companii. SoftOne are, in prezent, peste 100 de angajati, o sucursala in Salonic si trei subsidiare in Romania, Cipru si Bulgaria, fiind "Microsoft Gold Certified Partner". De asemenea, SoftOne este membra a Grupului de companii Olympia, lider in dezvoltarea si furnizarea de produse si servicii software de business.
Interviu cu Alexandra Lucescu (30 de ani), Director Comercial al SoftOne Romania. Cu o experienta de peste 10 ani in zona de comunicare, marketing si vanzari, in special in industria de IT software, Alexandra jongleaza cu departamentul Comercial al companiei de mai bine de doi ani, de unde a reusit sa aduca antreprenorilor si companiilor din Romania o perspectiva revolutionara in ceea ce priveste automatizarea proceselor de business.
- Care sunt principalele tendinte pe piata solutiilor digitale utilizate in constructii?
- In industria constructiilor se remarca o nevoie tot mai mare pentru solutii flexibile, customizabile, care sa se poata adapta la specificul activitatii fiecarui dezvoltator. Una dintre cele mai frecvente cerinte este cea referitoare la accesul la informatii oricand, de oriunde si de pe orice device. In constructii sunt implicate foarte multe echipe - unele lucreaza pe santier, altele la sediul central -, motiv pentru care accesul la sistemul ERP si, implicit, la datele pe care acesta le contine, este esential. Companiile din constructii prefera, de obicei, solutii in Cloud, optand pentru o varianta full SaaS si eliminand costurile de mentenanta, echipamente hardware, back-up-uri si licentiere.
Posibilitatea de a monitoriza exact costurile per unitate sau per apartament construit si de a analiza informatii exacte referitor la cine ce materiale a comandat si unde le-a consumat permite constructorului sa realizeze estimari mult mai precise cu privire la necesarul de materiale.
Conectivitatea nelimitata este o alta cerinta pe care solutiile de tip ERP alese de dezvoltatorii imobiliari trebuie sa o indeplineasca. Acestia au nevoie de un soft care permite colaborarea intre sistemul ERP si orice utilaje sau echipamente hardware implicate in procesul de productie sau in dezvoltarea proiectelor.
De asemenea, avand in vedere cresterea numarului de utilizatori de smartphone si tablete, solutiile web & mobile incorporate au devenit obligatorii in mediul de afaceri, prin rapoartele de Business Intelligence dedicate managementului - care ofera rapoarte in timp real despre stadiul proiectelor, costuri, productivitatea, profitabilitate si pierdere si multe altele.
- Cum influenteaza noile mega-trenduri de digitalizare piata de constructii?
- Scaderea costurilor, a pierderilor si automatizarea sunt cuvintele-cheie care definesc impactul pe care noile tehnologii il au asupra pietei constructiilor. Acestea ofera posibilitatea dezvoltatorilor si project managerilor sa monitorizeze evolutia lucrarilor in timp real, fara a fi nevoiti sa paraseasca biroul si sa mearga pe santier, economisind astfel timp valoros, care poate fi alocat altor task-uri. Angajatii pot, de asemenea, sa isi foloseasca smartphone-ul pentru update-uri in sistem cu privire la stadiul constructiei sau al oricarui alt proiect, pentru pontaj, raportare, vanzare, avand si posibilitatea de a transmite imagini digitale pentru verificare. Solutiile digitale de ultima generatie permit monitorizarea programului de lucru, inregistrarea orelor lucrate, sporind astfel productivitatea angajatilor. Solutiile ERP asigura o transparenta sporita in toate etapele unui proiect si ajuta constructorii sa monitorizeze progresul lucrarilor, precum si performanta angajatilor.
- Ce evolutie inregistreaza vanzarile SoftOne in Romania?
- De la intrarea pe piata din Romania si pana in prezent, SoftOne s-a mentinut pe un trend ascendent. In fiecare an am inregistrat o crestere sustinuta, atat a numarului de parteneri autorizati, cat si a celui de clienti noi. Rezultate foarte bune am inregistrat si in privinta numarului de licente comercializate, atat de noi, in mod direct, cat si prin intermediul retelei nationale de parteneri care, anul acesta a ajuns la 50 de companii autorizate sa comercializeze solutia noastra Soft1 ERP pe piata din Romania. Aceasta crestere a variat, intre +35% si +52% pe an, si suntem increzatori ca incheierea anului 2019 va confirma mentinerea acestui ritm de dezvoltare.
- Care sunt cele mai importante companii din domeniul constructiilor, ce utilizeaza solutiile SoftOne?
- Reprezentative pentru domeniul constructiilor ar fi, in acest moment, companiile Urban Invest, Kasper Development, Coresi, Kaon Development, Willbrook Management, Avangarden, Algorithm Residential si HBI Sviluppo. Spre exemplu, dezvoltatorul imobiliar Urban Invest are peste 12 ani de experienta, un portofoliu de 10 proiecte rezidentiale si peste 4.000 de apartamente, in timp ce Kasper Development este o companie care a dezvoltat patru proiecte rezidentiale de anvergura in Brasov, cu 3.000 de apartamente. Ambele au optat pentru acelasi program informatic, respectiv Soft1 Cloud ERP Series 5. In urma implementarii, ambii dezvoltatori au inregistrat reduceri semnificative ale costurilor si cresteri remarcabile la nivel de eficienta si rentabilitate.
- Ce solutii aveti in portofoliu care pot ajuta la digitalizarea companiilor din domeniul constructiilor?
- Soft1 Cloud ERP Series 5 este solutia ce permite o adevarata transformare a oricarui business si ofera organizatiilor o serie de beneficii unice: automatizarea proceselor pentru adaptare rapida la schimbarile din piata, posibilitatea exploatarii resurselor fara restrictii geografice sau temporale, un flux de informatii automat cu furnizorii, clientii si partenerii. Intrucat foloseste cele mai avansate servicii si solutii in Cloud, solutia dezvoltata de SoftOne beneficiaza de avantajele tehnologice oferite de platforma Windows Azure, care asigura maximum de disponibilitate si securitate. Solutia este disponibila in regim de abonament si nu necesita investitii suplimentare in software, licente de baze de date sau hardware.
Soft1 Cloud ERP Series 5 poate face diferenta in piata, prin multiplele avantaje pe care le incorporeaza: flexibilitate in operare, 100% customizabila, adaptata la noile nevoi de afaceri, fara sa necesite instalari complexe.
- Ce obiective aveti in vedere in 2020?
- In Romania, compania si-a propus o crestere de 30% a cifrei de afaceri pentru anul 2020 si de 50% la nivel de extindere a retelei de parteneri. Obiectivul SoftOne pe termen mediu si lung este sa devina brandul numarul 1 in Romania pe piata de ERP. Suntem in era in care tehnologia de ultima generatie ne permite sa folosim aplicatii de gestiune si raportare la un nivel impresionant de avansat, cu investitii minime, acesta fiind, inca din primele zile de existenta, scopul principal al SoftOne pe toate pietele pe care activeaza: transformarea aplicatiilor de business intr-un instrument accesibil tuturor companiilor, indiferent de marime, industrie sau locatie.
Mai mult decat atat, SoftOne va continua, si in 2020, actiunile de dezvoltare a retelei nationale de parteneri autorizati, pozitionandu-se ca unul dintre principalele "incubatoare" de business din Romania din zona de solutii software pentru afaceri. Initiativa este sustinuta si validata de cifre, respectiv de rezultatele financiare ale celor peste 40 de parteneri autorizati SoftOne din Romania, care au generat, de la infiintarea filialei din tara noastra si pana acum, o cifra totala de afaceri de peste 10 milioane de euro, exclusiv din vanzarea si implementarea solutiilor SoftOne.
Si anul viitor ne pastram un focus deosebit pe extinderea retelei de parteneri din afara Bucurestiului. Eforturile SoftOne in acest sens au inceput deja sa dea rezultate, fiind un indicator clar al potentialului existent.
- Care sunt cele mai noi versiuni si servicii lansate pe piata?
- In 2019 am lansat un nou modul, Touch Screen Retail, care vine in intampinarea tuturor IMM-urilor (si nu numai) din industrie. Creat pentru nevoile extrem de exigente ale comertului cu amanuntul, modulul Soft1 Retail Pro sustine pe deplin cerintele oricarei afaceri din zona de retail, indiferent de specificul acesteia. Cu abilitati puternice si o interfata moderna bazata pe tehnologia touch screen, Soft1 Retail Pro ofera o operare automatizata a casei de marcat. In plus, noul modul asigura utilizatorilor o viteza mare de operare si un nivel de siguranta de neegalat in tranzactii, fiind, in acelasi timp, un aliat puternic in managementul relatiilor cu clientii.
Pentru 2020 departamentul de Research & Development al SoftOne lucreaza la un set de noi module si solutii inovatoare, menite sa eficientizeze activitatea IMM-urilor. Noile lansari vor respecta ADN-ul brandului, se vor baza pe tehnologia Cloud de ultima generatie si vor avea drept obiectiv principal transformarea digitala a fiecarui business, o transformare menita sa sustina un model operational mai rapid, mai inteligent si mai eficient din punct de vedere al costurilor.
|