Agenda Constructiilor
Vineri, 18 Septembrie 2020
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - UPT: Oferta salariala in IT&C este plafonata, iar firmele lucreaza cu cei competenti
UPT: Oferta salariala in IT&C este plafonata, iar firmele lucreaza cu cei competenti
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 10 Aug 2020 12:26
La cinci luni de la declansarea pandemiei de Covid-19, piata de IT&C este dominata de precautie si stabilitate, spune Florin Dragan, rectorul Universitatii Politehnica Timisoara (UPT), intr-o analiza care arata ca angajatii cu experienta nu mai cauta sa isi schimbe asa usor jobul, iar angajatii entry-level isi gasesc mai greu un loc de munca. Pe de alta parte, companiile mici au fost cele mai expuse crizei provocate de noul tip de coronavirus.
"Toata lumea este grijulie din toate punctele de vedere. Companiile sunt precaute la bugete, la decizii, la mariri de salariu. De exemplu, in general, toamna sunt prevazute mariri de salariu pentru angajatii foarte buni. Acum se mai amana aceste mariri: acestea fie vor avea loc in totalitate la primavara, fie managerii au luat decizia ca o mica parte din marire sa fie acum, in toamna, iar restul peste sase luni. Initial, asteptarile erau ca zona de automotive sa aiba de suferit, insa piata da semne ca isi revine, la fel, cu precautie. Firmele angajeaza in continuare, dar prefera experienta, tinerii entry-level isi gasesc mai greu un loc de munca", a declarat Florin Dragan.
In prezent, aproximativ 90% din angajatii din domeniul IT&C lucreaza de acasa. Contextul epidemiologic prelungeste perioada in care se va lucra preponderent de acasa pana spre sfarsitul anului, ceea ce se reflecta in strategia de recrutare a fiecarei companii. Din discutiile cu reprezentantii companiilor, rectorul Universitatii Politehnica Timisoara sustine ca este dificila partea de formare a noilor angajati, cu putina experienta. Din acest motiv, companiile mari recruteaza doar sa isi acopere pozitiile libere si prefera oameni cu experienta.
"Oferta salariala este plafonata, iar companiile nu mai accepta mofturile celor care nu au ce oferi. De altfel, si in randul angajatilor se observa ca daca firma la care lucreaza este stabila, nu vor sa riste pana cand nu se clarifica situatia. Sunt putine firme noi care intra pe piata sau care vor sa se extinda. De exemplu, in trecut, cand o companie avea astfel de planuri, venea spre noi sa ne intrebe daca le putem oferi tineri pe care sa ii angajeze. In ultimele luni nu s-a mai intamplat acest lucru", subliniaza Florin Dragan.
In acest context, UPT va pune la dispozitie studentilor angajati mai multe laboratoare, pe care le pot folosi in regim de spatiu co-work. Masura vine in sprijinul celor care locuiesc in camine sau au mai multi colegi de apartament, iar compania la care lucreaza le recomanda lucrul de acasa.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Elmas 375allbimVideoConfAC-iulAUTODESKCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
CELCO 2020
rigips
strabag nivel 1
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere