Agenda Constructiilor
Vineri, 27 Decembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Urmatoarea versiune SAS Viya introduce o noua categorie de analytics pentru cloud
Urmatoarea versiune SAS Viya introduce o noua categorie de analytics pentru cloud
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 30 Iun 2020 14:17
SAS Viya 4, versiune ce va fi disponibila la finele lui 2020, este conceputa special pentru a profita de cele mai noi tehnologii cloud. Dezvoltata pentru a putea fi livrata si actualizata in mod continuu, noua arhitectura permite utilizarea solutiilor de analytics de catre oricine, in orice context, potrivit companiei de tehnologie, SAS Romania.
Platforma SAS Viya integreaza procesele decizionale cu tehnologii emergente precum Inteligenta Artificiala (AI) si Analytics, astfel incat companiile sa poata lua decizii mai bune intr-un timp mult mai scurt. Inovatia inglobata in aceasta versiune subliniaza promisiunea SAS de a ajuta companiile sa transforme datele in informatii si este parte a angajamentului companiei de a investi 1 miliard de dolari in AI.
"Aceasta versiune marcheaza o miscare puternica si inovativa pentru platforma SAS si pentru clientii nostri. Companiile isi doresc o transformare digitala agila, automatizata, inteligenta si continua. Acestea sunt atributele SAS Viya 4 - analiza avansata de date si Inteligenta Artificiala cloud-native, destinate tuturor utilizatorilor, indiferent de abilitatile tehnice, transformand strategiile de business intelligence in intelligent business in cloud", a declarat Oliver Schabenberger, COO si CTO SAS.
Anuntul a fost facut in cadrul SAS Global Forum 2020, prima conferinta globala dedicata tehnologiei analytics, organizata online in acest an, datorita pandemiei de Covid-19.
"Companiile implementeaza modificari majore asupra propriilor tehnologii de date si analytics, schimbari alimentate de arhitecturi cloud-native. SAS Viya permite o modalitate flexibila si eficienta de a executa sarcini de date si analytics in cadrul arhitecturilor tip container si microservicii. Organizatiile pot decupla solutiile de analytics de mediile in care ruleaza pentru a-si scala rapid serviciile si a raspunde nevoilor decizionale intr-o maniera mult mai agila", a precizat Dan Vesset, Group Vice President, Analytics and Information Management in cadrul firmei de consultanta IDC.
 
Democratizarea Analytics
SAS simplifica modul in care Inteligenta Artificiala si machine learning sunt incorporate in procesele decizionale. Gratie unei artitecturi cloud-native re-imaginata si a disponibilitatii interfetelor interactive sau programabile, clientii SAS nu vor mai depinde de limbajul de programare, data silos sau abilitatile tehnice. 
Tehnologiile de pregatire automata a datelor, machine learning (AutoML) si implementare a modelelor analitice imbunatatesc productivitatea resurselor limitate de data science si extind capabilitatile AI pentru cei care dispun de seturi mai ample de abilitati tehnice. Rezultatele sunt explicate in termeni usor de inteles, astfel incat toti utilizatorii sa poata actiona in timp real, cu incredere.
Cu o reorientare catre API-uri, SAS Viya 4 faciliteaza colaborarea dintre dezvoltatorii de aplicatii si echipele de data scientists si raspunde rapid la nevoile de business aflate in schimbare. Aceste capabilitati permit clientilor sa utilizeze tehnologia analytics in cel mai eficient mod, consumand doar serviciile de Inteligenta Artificiala de care au nevoie.
SAS Viya 4 utilizeaza un proces de integrare si livrare continua (CI / CD), care permite clientilor sa-si aleaga intervalele de actualizare, astfel incat sa poata avea acces la cele mai recente inovatii ale produsului in momentul in care sunt disponibile sau pot incorpora actualizarile in functie de propriul program. Arhitectura bazata pe containere, orchestrata de Kubernetes, ofera portabilitate in diferite medii cloud, inclusiv Azure, Google, AWS si OpenShift.
Analytics face diferenta
Orice companie are la dispozitie date, insa utilizarea lor este ceea ce conteaza. Companiile cu istoric in utilizarea analytics stiu ca fiecare decizie obtinuta din modele analitice poate avea un impact in rezultatele de business. SAS Viya 4 simplifica implementarea modelelor - ajutand companiile sa treaca de „ultima suta de metri de analytis”, un moment critic pentru organizatii - si ofera un dashboard central pentru monitorizarea si gestionarea performantelor tuturor modelelor analitice.
Organizatiile se straduiesc, de asemenea, sa explice deciziile si sa incurajeze adoptarea etica a Inteligentei Artificiale. Pe masura ce Inteligenta Artificiala si machine learning sunt utilizate pe o scara tot mai mare, SAS Viya 4 centralizeaza gestionarea tuturor modelelor analitice SAS si open source, originea datelor si template-urile, oferind vizibilitate deplina si control asupra tuturor activitatilor de modelare analitica.
Tehnologiile cloud evolueaza, iar arhitectura SAS Viya 4 este conceputa in aceeasi directie. Acest lucru permite clientilor sa profite la maximum de investitiile lor in analytics prin intermediul platformei Software as a Service (SaaS) din SAS Cloud, furnizor public sau privat de cloud.
 
ALLBIMRAWLPLUGSISECAMTotalEnergieshiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 187 (Noiembrie-Decembrie 2024)
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
leviatan
Acvatot 2019
EDIT-Structural
EURO BUILD
CDS
BogArt
rigips
SSAB
Arduro
ELECTROGRUP
konsent
AED
MAKITA
noark
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
DRS
VEGO
theda mar
CONCEPT STRUCTURE
concelex
Ubitech
GEWISS
quadratum

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<