Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - COMPANIILE de software domina topul Deloitte Technology Fast 50, editia 2019
COMPANIILE de software domina topul Deloitte Technology Fast 50, editia 2019
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 18 Oct 2019 14:41
Companiile specializate in solutii de software domina editia 2019 a topului Deloitte Technology Fast 50 din Europa Centrala, cu 31 de reprezentanti din opt tari. Domeniul media si divertisment este al doilea cel mai bine reprezentat in top, cu zece companii, iar cele de hardware si fintech insumeaza noua participanti. In acest an, compania lituaniana de software Voltas IT conduce topul, cu o rata de crestere a veniturilor de 5.734% in perioada 2015-2018.
Cu noua tari reprezentate in topul principal, companiile incluse in editia 2019 a Deloitte CE Technology Fast 50 au inregistrat o crestere medie a veniturilor de 1.129% in perioada 2015-2018. Acesta este al patrulea an consecutiv in care rata de crestere a trecut de pragul de 1.000%, un rezultat care subliniaza sustenabilitatea industriei de tehnologie in Europa Centrala.
Castigatorul de anul acesta, Voltas IT, o companie de software din Lituania fondata in 2014, a dezvoltat un sistem de diagnostic accesibil si usor de folosit pe care utilizatorii din industria de automobile il pot utiliza zilnic. Urmatoarele doua locuri ale topului Technology Fast 50 sunt ocupate de doua businessuri cehe, Prusa Research, castigatorul de anul trecut si una dintre cele inovatoare companii din industria globala a imprimantelor 3D, cu o crestere de 4.527%, urmata de BLINDSPOT, un dezvoltator de solutii personalizate care foloseste inteligenta artificiala (AI) si care a inregistrat o crestere de 4.445%.
„Aceasta editie a programului Technology Fast 50 ne ofera o imagine de ansamblu valoroasa asupra evolutiei ecosistemului de tehnologie din Europa Centrala, precum si cateva indicii despre cum s-ar putea dezvolta piata in urmatorii ani. O reprezentarea puternica in top este data de businessurile specializate in solutii de software care provin, in primul rand, din tari ancorate puternic in domeniul tehnologiei - Republica Ceha, Ungaria, Polonia. Pe langa acest nucleu, se remarca unele tari de talie mica din regiune - Estonia, Bosnia si Hertegovina sau Slovacia -, fapt care ar putea sugera cristalizarea unor noi centre tehnologice in Europa Centrala”, a declarat Dinu Bumbacea, Partener coordonator Consultanta, Deloitte Romania.
Categorii speciale
Categoria „Rising Stars” recunoaste businessurile aflate la inceput de drum care inregistreaza o crestere puternica, cu potential mare de a fi incluse in topul Fast 50 din anii urmatori. Din cele 18 tari finaliste, companiile din sectorul fintech ocupa primele doua locuri. Castigatorul de anul acesta este FF Trader din Republica Ceha, cu o rata de crestere de 1.465%. Compania a dezvoltat si a lansat o platforma educationala unica pentru comerciantii de pe piata financiara.
Categoria „Big 5” este dedicata companiilor mari care inregistreaza cresteri accelerate si a caror talie nu le permite sa concureze cu cresterea veniturilor businessurilor mai mici in topul Fast 50. Castigatorul din acest an este Prusa Research, compania care ocupa, de asemenea, locul doi in clasamentul principal.
Premiul pentru „Most Most Disruptive Innovation”, introdus de Deloitte in 2016, recunoaste companiile a caror inventivitate le permite dezvoltarea de solutii care pot schimba in mod dramatic piete mature si retele de valori. Castigatorul acestui an este Rimac Autmobili, din Croatia. Aceasta companie produce hypercars (un concept car cu o constructie aerodinamica, realizat din materiale foarte usoare) si ofera solutii tehnologice complete producatorilor auto la nivel mondial.
Categoria „Social Impact Award”, inclusa pentru al doilea an in clasament, recunoaste companiile care contribuie in mod eficient prin produsele si serviciile pe care le ofera la atingerea a cel putin un obiectiv al Natiunilor Unite privind dezvoltare sustenabila pentru 2030. Castigatorul din acest an este Warsaw Genomics, o companie poloneza de testare genetica in vederea identificarii erorilor responsabile de multe boli.
Pentru a fi considerate eligibile in topul Fast 50 Europa Centrala, companiile trebuie sa indeplineasca mai multe criterii financiare. Astfel, trebuie sa inregistreze venituri operationale anuale de minimum 50.000 de euro in primii trei ani (2015-2017), si de cel putin 100.000 de euro in 2018, sa aiba sediul central in Europa Centrala si sa dezvolte sau sa produca tehnologii patentate sau sa detina drepturile de proprietate intelectuala asupra acestora.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ERBASU CONSTRUCT
noark
viarom
Ubitech
leviatan
concelex
siniat
MAKITA
EDIT-Structural
theda mar
CDS
Acvatot 2019
rigips
CONCEPT STRUCTURE
ness project
quadratum
strabag nivel 1

Parteneri

top 500
AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
top 500
top 500
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander