Agenda Constructiilor
Joi, 21 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - GRAITEC: Crestere pe piata aplicatiilor CAD/DAE, dedicate proiectarii
GRAITEC: Crestere pe piata aplicatiilor CAD/DAE, dedicate proiectarii
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 08 Nov 2016 14:27
Vanzarile de aplicatii software dedicate proiectarii CAD/CAE din Romania s-au inscris pe un trend crescator in acest an, atat din punct de vedere al cifrelor de afaceri ale companiilor care utilizeaza astfel de programe, cat si necesitatea de a adopta solutii software tot mai performante, ce inglobeaza noi tehnologii, precum tehnologia BIM, dar si exigentele utilizatorilor din domeniu, de a putea gestiona cat mai usor si fara pierderi proiectele in derulare, potrivit datelor Graitec Roumanie. Compania este subsidiara locala a grupului international Graitec, ce a incheiat anul 2015 cu o cifra de afaceri de 68,7 milioane de euro, in crestere cu 46% fata de nivelul anului anterior. In Romania, compania a raportat vanzari totale de circa 11 milioane de lei anul trecut, avand 70 de angajati.
Interviu cu Catalina Tilea, directorul de vanzari al Graitec Roumanie, manager cu o experienta de 16 ani pe piata locala de aplicatii software dedicate proiectarii.
 
- Cum a evoluat piata aplicatiilor software pentru constructii, in acest an?
- Daca am face o analiza atenta si amanuntita a situatiei pe piata de constructii in 2016, am putea concluziona usor faptul ca si in Romania vanzarile de solutii software pentru proiectare in constructii si arhitectura a inregistrat o crestere. Evolutia a fost constatata atat in ceea ce priveste cresterea cifrei de afaceri a companiilor care utilizeaza astfel de programe, cat si necesitatea de adopta solutii software tot mai performante, ce inglobeaza noi tehnologii (precum BIM), dar si exigentele utilizatorilor din domeniu, de a putea gestiona usor si fara pierderi proiectele in derulare.
 
- Ce perspective sunt in acest domeniu, pe termen scurt si mediu?
- Si domeniul solutiilor software dedicate proiectarii in constructii este intr-o permanenta transformare, privind lucrurile din perspectiva generala a dezvoltarii si inovatiei galopante din ultimii ani din domeniului IT. Discutia despre adoptia de tehnologii disruptive se pune si in acest sector de activitate. In Romania, nu suntem departe de a adopta si a pune in practica curenta de proiectare concepte si tehnologii inovatoare precum: automatizarea procesului de proiectare si de proiectare colaborativa BIM, stocarea in cloud, utilizarea aplicatiilor de coordonare a proiectelor (ce pot fi utilizate direct de pe tableta sau telefon mobil), pentru o mai buna gestionare si coordonare in timp real a informatiilor primite de pe santier cu cele din birourile de proiectare. O crestere a interesului si a cererii a fost inregistrata pentru utilizarea solutiilor colaborative in sistem BIM si din partea inginerilor, arhitectilor, dar si a dezvoltatorilor imobiliari si investitorilor. BIM a fost mai usor de asimilat in randul arhitectilor intr-o prima faza. Printre numeroasele avantajele aduse de acest concept se afla gestionarea, coordonarea interdisciplinara, evitarea erorilor de proiectare, reducerea drastica a timpului alocat proiectarii si, implicit, costuri reduse de proiectare.
 
- Ce proiecte aveti in derulare, in acest context?
- Tinand cont de tot acest context si de tendintele actuale, Graitec a luat initiativa de a promova, inca de acum doi ani, prin intermediul expo-conferintelor anuale organizate atat in Europa, cat si in Romania, conceptul de proiectare colaborativa in sistem BIM prin Graitec BIM European Tour. Tot din aceasta perspectiva, Graitec Romania are in derulare un proiect de popularizare a conceptului BIM si in universitatile de profil. Denumit BIM University, acesta este un proiect de succes ce s-a adresat studentilor de la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (UTCB) si celor de la Facultatea de Arhitectura Ion Mincu. Acest proiect a fost extins si in anul universitar 2016-2017, cand studentii vor putea invata sa lucreze colaborativ pe platforma Autodesk Revit. Cursurile dedicate exclusiv mediului academic si universitar se desfasoara in toate facultatile de profil din tara.
 
- Care sunt planurile Graitec pentru perioada urmatoare?
- Strategia Graitec este de a deveni lider la nivel global in furnizarea de solutii si servicii integrate BIM, combinand tehnologiile Graitec si Autodesk. Grupul francez a continuat investitiile in cercetare si dezvoltare, venind pe piata cu noi aplicatii, ce se adreseaza utilizatorilor platformei BIM Revit, dar si-a concentrat atentia si in domeniul proiectarii structurale. PowerPack for Revit, pachet de aplicatii software dezvoltat pentru utilizatorii programului Autodesk Revit, include un set de comenzi dedicate modelarii diferitor tipuri de elemente, precum si alte instrumente practice, necesare pentru a accelera modelarea, dar si posibilitatea de gestionare rapida a familiilor, crearea si utilizarea adnotatiilor predefinite si a documentatiei. Avem o strategie clara de extindere a portofoliului de clienti, pusa in practica printr-un program de fidelizare a clientilor. Spre exemplu, aplicatiile PowerPack sunt livrate gratuit clientilor cu plan de mentenanta activ, ceea ce va diferentia net oferta Graitec de cea a competitorilor.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMTotalEnergiesABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
SSAB
leviatan
quadratum
DRS
concelex
noark
ERBASU CONSTRUCT
SIGM
Arduro
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
rigips
viarom
ELECTROGRUP
VEGO
theda mar
EDIT-Structural
MAKITA
konsent
CDS
BogArt
Ubitech
ness project

Parteneri

top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<