Agenda Constructiilor
Luni, 06 Iulie 2020
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - PwC: Strategia de securitate cibernetica este esentiala pentru transformare digitala
PwC: Strategia de securitate cibernetica este esentiala pentru transformare digitala
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 24 Oct 2019 15:54
Aproape 80% dintre companiile care au implementat o strategie de securitate cibernetica aliniata la obiectivele de business au anticipat si gestionat mai eficient noile riscuri asociate proiectelor de digitalizare a activitatii, potrivit sondajului global PwC Digital Trust Insights. De asemenea, 60% dintre companiile care au implementat o astfel de strategie de securitate cibernetica sunt mai optimiste in privinta rezultatelor financiare si estimeaza o crestere cu 5% a veniturilor si a ratei de profit in urmatorii trei ani. O treime dintre acestea activeaza in domeniul serviciilor financiare si 30% in domeniul tehnologie, media si telecomunicatii. Alte sectoare, precum industria, retailul, sanatatea, farma, energia, mineritul si utilitatile reprezinta un sfert din respondenti.
”Companiile au nevoie de o strategie de securitate cibernetica in cadrul proceselor de transformare digitala pentru a evita riscul unor pierderi financiare si de date. Cei care au inteles rolul strategic al echipelor de cyber si au adoptat aceasta abordare au rezultate peste asteptari si pot fi considerati avansati in domeniu. De exemplu, mai mult de 80% dintre aceste companii au anticipat noi riscuri cibernetice pe care le-au gestionat inainte de a-i afecta pe parteneri sau clienti, comparativ cu 60% in cazul celorlalte companii”, a declarat Mircea Bozga, Partener Servicii de audit al riscului, PwC Romania.
Ce fac diferit aceste echipe de cyber?
- Sunt conectate la strategia de business. De exemplu, in contextul dezvoltarii de produse, profesionistii in securitate cibernetica ajuta activ la proiectarea securitatii produselor. 65% dintre companiile avansate afirma ca echipa lor de securitate cibernetica este integrata in business si are o strategie care sprijina obiectivele afacerii (versus 15% in cazul celorlalte companii).
- Se coordoneaza in executie. 77% dintre companiile avansate spun ca echipa lor de securitate cibernetica interactioneaza direct cu echipa de management pentru a intelege exact apetitul pentru risc al companiei (versus 22% dintre ceilalti).
- Au o abordare bazata pe riscuri. 89% dintre avansati spun ca echipele lor de securitate cibernetica sunt implicate constant in gestionarea riscurilor asociate transformarii digitale. (fata de 41% dintre celelalte companii).
Ce cred companiile avansate despre echipele lor de securitate cibernetica?
- 86% considera ca echipele lor de securitate cibernetica aduc o valoare semnificativa organizatiilor lor, fata de 50% in alte companii.
- 58% spun ca echipele lor de cyber sunt foarte eficiente in gestionarea celui mai acut risc generat de transformarea digitala, fata de 21% dintre ceilalti.
- Companiile avansate sunt mult mai optimiste cu privire la potentialul de crestere a veniturilor si a marjei de profit, 57% asteptandu-se ca veniturile sa creasca in medie cu 5% sau mai mult in urmatorii trei ani, fata de 31% din ceilalti.
- 53% se asteapta ca marja de profit sa creasca cu 5% sau mai mult, fata de 28% ceilalti.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
bluebeamACADTeraSteelCOVID-19VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
elmas 2017
Acvatot 2019
rigips
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1

Parteneri

hilti
HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
econet
AICPS_30
AHK 2018
ROGBC 2016
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere