Agenda Constructiilor
Luni, 18 Noiembrie 2019
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - ROMANIA Tech Nation: Initiativa pentru transformarea tarii prin tehnologie
ROMANIA Tech Nation: Initiativa pentru transformarea tarii prin tehnologie
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Elena Icleanu 09 Oct 2019 10:12
Romania Tech Nation, proiect multi-anual cu evenimente policentrice, al carui obiectiv principal este impulsionarea transformarii Romaniei prin tehnologie, a fost lansat ieri, 8 octombrie 2019, in Aula Universitatii Politehnica Bucuresti. Initiativa a a Consiliului National al IMM-urilor din Romania (CNIPMMR), impreuna cu Banca Comerciala Romana, evenimentul s-a desfasurat sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis.
Noul program a fost prezentat de Florin Jianu, presedintele CNIPMMR, are ca obiective impulsionarea ecosistemului de tehnologie si antreprenoriat pentru dezvoltarea Romaniei, prezentarea proiectelor transformationale derulate de catre reprezentantii ecosistemului local de tehnologie si furnizarea de know-how pentru studenti si viitori antreprenori.
Instrumentele suport pentru economia digitala inglobate de program includ edicatia digitala pentru antreprenori, in scoli si IMMuri, implementarea programelor Romania Digitala (parte a programului Europa Digitala in urmatoarea perioada financiara) si Destination Romania (o initiativa care isi propune transformarea Romaniei intr-un hub de atragere de talente din regiune), dar si adoptarea la scara larga a retelelor de inovare digitala, Digital Kit, crearea unei retele de incubatoare si acceleratoare de afaceri etc.
"In urmatoarea perioada financiara (2021-2027), Romania va beneficia de finantare dedicata digitalizarii prin initiativa Romania Digitala/ Europa Digitala. Programul Europa Digitala va asigura finantare pentru proiecte din cinci domenii cheie: supercalculul, inteligenta artificiala, securitatea cibernetica, competentele digitale avansate, precum si asigurarea unei utilizari pe scara larga a tehnologiilor digitale la toate nivelurile economiei si societatii. Programul Europa Digitala se afla in consultare publica pana la data de 25 octombrie 2019", a declarat Florin Jianu.
Programul Romania Tech Nation isi propune sa contribuie la atingerea, pana in 2025, a urmatoarelor tinte: educatia digitala a unui milion de elevi, 30% smart jobs in Romania, infiintarea a 5.000 de afaceri digitale/ an, transformare digitala in 6 din 10 IMM-uri.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Licente bimghid_proiectareACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere