Agenda Constructiilor
Luni, 27 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - Schneider Electric, Danfoss si Somfy aduc conectivitatea in cladirile inteligente
Schneider Electric, Danfoss si Somfy aduc conectivitatea in cladirile inteligente
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de Stelian DINCA 20 Aug 2018 09:58
Schneider Electric, Danfoss si Somfy au incheiat un parteneriat pentru dezvoltarea unui Ecosistem Conectat, care isi propune sa accelereze adoptarea conectivitatii in cladirile rezidentiale, de dimensiuni medii si in hoteluri. Cele trei companii au impreuna 300 de ani de inovatie si experienta, precum si cea mai extinsa retea mondiala de specialisti din industrie.
Parteneriatul va aduce conectivitatea in locuintele si cladirile inteligente, oferind solutii eficiente, usor de integrat, care functioneaza impecabil impreuna si care au sprijinul unei intregi retele de specialisti.
Piata globala a conectivitatii creste rapid, estimandu-se ca pana in 2020 vor fi aproximativ 8,4 miliarde de dispozitive conectate. In 2016, mai putin de 17% dintre casele americane si sub 4% dintre casele din Europa aveau un sistem inteligent. Cele mai multe dintre acestea sunt dispozitive cu aplicatie unica.
Conectivitatea este, insa, perceputa in continuare ca problematica in materie de simplitate, fiabilitate, interoperabilitate si suport post-vanzare. Calitatea instalarii este, de asemenea, o problema, mai ales atunci cand procesul de instalare este lasat in mainile utilizatorilor finali sau instalatorilor necalificati.
Schneider Electric, Danfoss si Somfy considera ca este timpul ca marii jucatori industriali sa se uneasca pentru a accelera conectivitatea si pentru a oferi solutii eficiente care sa functioneze impreuna. Prin intermediul acestui parteneriat, cei trei lideri mondiali isi aduc, fiecare, cunostintele si resursele privind iluminatul, incalzirea si controlul jaluzelelor, precum si o retea profesionala de instalatori.
Un angajament pentru deschidere si interoperabilitate
„Am construit deja platforme de conectivitate bazate pe aplicatiile noastre principale si am inregistrat un succes semnificativ cu Wiser, KNX, C-Bus, LinkTM de la Danfoss si TaHoma de la Somfy. Credem in deschidere si interoperabilitate”, spune Philippe Delorme, Executive Vice President, Buildings & IT Business, Schneider Electric. „Protocoalele de conectare si platformele sunt inca foarte diverse. Am construit o baza tehnologica ce incorporeaza toate protocoalele majore de comunicare si este compatibila cu toate noile interfete pentru utilizatori si cu dispozitivele de control vocale. Ne-am luat un angajament serios in ceea ce priveste compatibilitatea pe termen lung cu platformele noastre.”
In cadrul parteneriatului, Schneider Electric, Danfoss si Somfy isi vor alinia strategiile de conectivitate si tehnologie pentru a dezvolta un ecosistem deschis, facand produsele lor interoperabile la nivel de controlor sau la nivel de cloud prin interfetele API (Application Programming Interface).
Beneficii reale pentru clienti
In acest scop, cele trei companii s-au consultat cu clienti si parteneri de pe mai multe piete, pentru a revizui si a crea solutii personalizate destinate dezvoltarii cazurilor de utilizare cu integrarea simpla si functionala a diferitelor aplicatii. Aceste cazuri de utilizare aduc o valoare adaugata reala instalatorilor si integratorilor de sistem, precum si beneficii cheie utilizatorilor finali privind eficienta energetica, confortul si sanatatea, securitatea si usurinta in utilizare.
Cele trei companii si-au luat angajamentul de a-si pregati reteaua de instalatori pentru a promova conectivitatea in activitatile lor zilnice, ajutand clientii si utilizatorii finali sa implementeze solutii care sa raspunda cerintelor acestora.
Primele trei cazuri de utilizare a ecosistemului prezentate la evenimentul Light+Building 2018 din Germania vizeaza:
- Un hotel cu management complet integrat al camerelor de oaspeti
- Segmentul rezidential premium cu cele mai eficiente mecanisme de control de felul lor, integrate intr-un sistem fara cusur
- Case noi, sau complet renovate sau reconditionate, care folosesc un panou electric perfect adaptat pentru locuintele inteligente
Un hotel cu management complet integrat al camerelor de oaspeti
Operatorii hotelieri se bucura de beneficii precum integrarea fara probleme a sistemelor care ofera o experienta excelenta pentru oaspeti, optimizand, in acelasi timp, utilizarea energiei fara a afecta negativ sanatatea si confortul clientilor. De asemenea, solutia le permite managerilor facilitatilor hoteliere sa controleze totul printr-un singur sistem integrat.
Pentru integratorii de sisteme, instalarea solutiei Schneider Electric pentru camerele de oaspeti, alaturi de solutiile Somfy and Danfoss, este mai simpla ca niciodata, multumita gradului ridicat de compatibilitate cu alte solutii “out of the box” care au fost testate si validate.
O experienta de utilizare de neegalat
„Credem ca pentru companiile noastre acum este momentul potrivit ca, in calitate de jucatori industriali majori, sa incheiem un parteneriat care are ca scop accelerarea conectivitatii la scara globala si crearea de valoare pentru clienti”, completeaza Philippe Delorme.
Astfel, vom colabora pentru a dezvolta solutii care lucreaza fara probleme impreuna. Speram ca vom atrage noi parteneri in cadrul Ecosistemului Conectat, care ne impartasesc viziunea si alaturi de care vom putea duce mai departe eforturile noastre.
Prin intermediul suportului profesionist si prompt, atat pre cat si post vanzari, ne-am luat angajamentul de a depasi asteptarile clientilor privind experienta de utilizare, optimizand, in acelasi timp, solutiile dedicate pietelor si zonelor geografice specifice. Pe scurt, solutiile noastre trebuie sa lucreze impreuna fara cusur.”
Despre Schneider Electric
Schneider Electric este promotorul transformarii digitale a managementului energiei si al automatizarii in locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii. Cu o prezenta globala in peste 100 de tari, Schneider este liderul incontestabil in managementul energiei - voltaj mediu, ridicat si energie sigura, precum si in sisteme de automatizare. Furnizam solutii integrate de eficientizare, imbinand energia, automatizarea si software-ul.
In cadrul sistemului nostru global, colaboram cu cea mai mare comunitate de parteneri, integratori si dezvoltatori, pe platforma noastra deschisa, pentru a livra eficienta operationala si control in timp real. Consideram ca angajatii si partenerii exceptionali fac din Schneider o companie exceptionala si ca angajamentul nostru pentru inovatie, diversitate si sustenabilitate asigura prezenta vietii oriunde si oricand, pentru oricine - sau, asa cum spunem noi, Life is On.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulman and machineALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
CELCO 2020
Ubitech
strabag nivel 1
MAKITA
leviatan
theda mar
FRONTALE
CDS
BMI_Icopal
viarom
BALTIC
Acvatot 2019
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023