Agenda Constructiilor
Miercuri, 24 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Digitalizarea in constructii & Industrie - SIEMENS & GRUNDFOS ofera solutii digitale pentru economisirea apei si energiei
SIEMENS & GRUNDFOS ofera solutii digitale pentru economisirea apei si energiei
Digitalizarea in Constructii & Industrie Publicat de AG&F 22 Oct 2019 06:07
Siemens si Grundfos au semnat recent un parteneriat pentru crearea de solutii digitale, necesare in vederea identificarii unor solutii pertinente, ca raspuns la provocarile globale legate de resursele de apa potabila si de economia de energie, informeaza un comunicat al Grundfos. Parteneriatul este conceput pentru a asigura colaborarea strategica dintre cele doua corporatii, cu accent pe aplicatiile de alimentare cu apa si colectare sau epurare a apei uzate, respectiv pe automatizarea industriala si pe tehnologia constructiilor.
La finele lunii septembrie a.c., Siemens si Grundfos au semnat un cadru de parteneriat digital pentru cooperarea strategica intre cele doua companii. Noul parteneriat se concentreaza pe produsele si solutiile complementare oferite de ambele parti intr-o serie de domenii principale: aplicatii de alimentare cu apa si colectare sau epurare a apei uzate, automatizare industriala si tehnologie de constructii.
Combinand expertiza si cunostintele complementare intr-un parteneriat digital de dezvoltare benefica pentru ambele parti, pe termen lung, atat Siemens, cat si Grundfos vor atrage tot mai multi clienti prin crearea de sinergii care se extind dincolo de capacitatile singulare ale unei companii. Ambele parti participa la acest parteneriat cu scopul de a realiza schimbari globale durabile, prin unirea fortelor de care dispun in crearea de solutii digitale.
„Suntem incantati sa extindem in continuare colaborarea cu Grundfos. Siemens si Grundfos combina competentele ambelor companii pentru a sprijini baza noastra comuna de clienti in transformarea lor digitala si in implementarea de solutii inteligente. Solutiile din portofoliul nostru, Digital Enterprise, pot fi utilizate, de exemplu, pentru a creste timpul de functionare a pompelor si motoarelor si pentru a optimiza exploatarea acestora. Sistemul nostru de operare IoT, bazat pe cloud, MindSphere, combinat cu solutiile Grundfos IoT, poate optimiza programul pompelor si al motoarelor pentru a maximiza timpul de functionare si a reduce consumul de energie”, a precizat Klaus Helmrich, membru al consiliului de administratie al Siemens AG si CEO al Digital Industries.
In plus, sistemul MindSphere poate fi utilizat pentru a cumula date si cunostinte, ceea ce va permite operarea cladirilor in exploatare intr-un mod mai usor de utilizat si mai eficient.
„Scopul nostru este sa oferim solutii de pionierat care sa contribuie la rezolvarea provocarilor climatice, existente pe plan mondial. In acest scop, ne-am angajat intr-o calatorie ce presupune transformarea digitala majora, care sa completeze activitatea noastra de solutii de pompare, devenind, de asemenea, un furnizor de solutii si servicii digitale. Parteneriatul cu Siemens este un pas important in aceasta directie”, a subliniat, la randul sau, Mads Nipper, CEO al Grundfos. „Companiile noastre au o pozitie puternica, bazata pe oferte de calitate si dorim sa consolidam aceasta pozitie, adaugand un «strat digital». Zece procente din energia electrica din intreaga lume reprezinta consumul atribuit pompelor si sistemelor de pompare. Prin acest parteneriat, putem oferi solutii inteligente si eficiente pentru reducerea consumului de energie, facand o diferenta substantiala atunci cand vine vorba de combaterea schimbarilor climatice”, a concluzionat Mads Nipper.
Prin acest parteneriat, Siemens si Grundfos se angajeaza sa contribuie decisiv la sustenabilitatea globala si impartasesc obiectivul de a avea un impact pozitiv asupra obiectivelor de dezvoltare durabila 6 (apa curata si canalizare) si 13 (actiune climatica).
Pana in anul 2030, Grundfos aspira sa aiba un impact pozitiv vizavi de mediu, iar compania isi propune sa reduca la jumatate propriul consum de apa pana in 2025. Pana in 2030, Grundfos va contribui la furnizarea apei potabile gestionate in conditii de siguranta catre 300 de milioane de persoane. In plus, prin eficienta in tratarea apei uzate, compania va economisi 50 miliarde metri cubi de apa potabila.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMhiltiABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SIGM
siniat
quadratum
ness project
konsent
theda mar
ERBASU CONSTRUCT
CDS
leviatan
BogArt
noark
Arduro
Acvatot 2019
rigips
MAKITA
EDIT-Structural
viarom
SSAB
strabag nivel 1
concelex
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
top 500
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander