Agenda Constructiilor
Duminica, 24 Noiembrie 2024
Home - Stiri - Expozitii & Conferinte - CADWARE si BIM GIS Concept, proiect-pilot de digitalizare a Muzeului Nicolae Minovici
CADWARE si BIM GIS Concept, proiect-pilot de digitalizare a Muzeului Nicolae Minovici
Expozitii & Conferinte Publicat de Elena Icleanu 07 Oct 2024 13:25
Companiile CADWARE Engineering si BIM GIS Concept vor prezenta proiectul-pilot de digitalizare a cladirii Muzeului de Arta Populara "Nicolae Minovici", printr-un eveniment dedicat ce va avea loc la data de 8 octombrie 2024, in intervalul orar 9.15 - 14.30, la sediul muzeului de la adresa Str. Doctor Nicolae Minovici nr. 1, Sector 1, Bucuresti.
Proiectul este realizat cu sprijinul Muzeului Municipiului Bucuresti si al Cluster TEC, sub patronajul Institutului National al Patrimoniului, si presupune utilizarea de tehnologii precum scanare 3D, fotogrammetrie, generare nori de puncte, modelare 3D BIM, si vizualizare cu ajutorul realitatii augmentate.
"Prin prezentari teoretice si demonstratii practice, ne propunem sa oferim un punct de plecare in explorarea modului in care tehnologia sprijina valorile culturale de ieri, in lumea de azi si de maine", au transmis organizatorii, reprezentantii companiei Cadware.
Potrivit specialistilor in digitalizare, un model 3D BIM poate servi drept instrument esential in procesul de planificare si proiectare a spatiilor muzeului, inclusiv arhitectura cladirii, distributia expozitiilor, amenajarea interioarelor si fluxul vizitatorilor. De asemenea, acesta permite vizualizarea interactiva si detaliata a muzeului inainte de constructie sau renovare, facilitand comunicarea intre echipele de proiectare, clienti si alte parti interesate, si poate fi utilizat pentru prezentari publice sau pentru a atrage finantari si sponsori. In plus, modelul 3D BIM permite simularea diferitelor scenarii si conditii in interiorul muzeului, cum ar fi distributia luminii, fluxul de vizitatori sau amplasarea exponatelor, pentru a asigura o experienta optima pentru public. Imaginile si animatiile generate din modelul 3D pot fi utilizate in materialele de marketing si publicitate pentru a atrage vizitatori.
Prima etapa a proiectului a fost realizata de catre echipa BIM GIS Concept si a constat in crearea unui nor de puncte si a unui model 3D fotogrammetric. Provocarea a fost combinarea a 2.510 fotografii DSLR, 1.457 fotografii realizate cu drona si 94 de statii de scanare laser 3D. Toate aceste date au fost imbinate intr-un flux de lucru personalizat, realizandu-se un model cat mai apropiat de cladirea reala.
Apoi, echipa Cadware Engineering a preluat norul de puncte si modelul fotogrammetric si a realizat un model 3D, folosind programul de proiectare arhitecturala Archicad. Au fost incluse elemente de Modelarea Informatiei Constructiei, inclusiv clasificari dedicate cladirilor de patrimoniu (Heritage BIM). De asemenea, au fost create randari, cu ajutorul programului de vizualizare Twinmotion.
Pentru vizualizarea modelului 3D BIM, s-a folosit aplicatia BIMx de la Graphisoft. In final, cu ajutorul echipei CONJOIN, modelul a fost prelucrat pentru a putea fi experimentat si cu echipamente de realitate augmentata (AR).
Toate tehnologiile si fluxurile de lucru utilizate vor fi prezentate detaliat la evenimentul din 8 octombrie 2024, chiar in incinta cladirii digitalizate. Pentru informatii suplimentare si inscrierea la eveniment, click aici.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGTotalEnergiesSISECAMABONARE REVISTEALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 186 (Octombrie 2024)
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 185 (Septembrie 2024)
 
romania fara hospice
GHID de INSTALARE
quadratum
Acvatot 2019
CDS
viarom
SIGM
AED
Arduro
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
Ubitech
DRS
konsent
ELECTROGRUP
concelex
ness project
CONCEPT STRUCTURE
rigips
MAKITA
BogArt
SSAB
noark
EDIT-Structural
strabag nivel 1
VEGO
theda mar

Parteneri

HABITAT
top 500
FPSC_2019
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander
urmarirea comportarii in timp a constructiilor<