Agenda Constructiilor
Duminica, 27 Noiembrie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - ANALIZA: Piata panourilor termoizolante se mentine la cota de 200 milioane euro
ANALIZA: Piata panourilor termoizolante se mentine la cota de 200 milioane euro
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 30 Sep 2022 06:20
Potrivit estimarilor producatorilor de panouri termoizolante din Romania, piata nationala a depasit pragul de 200 de milioane de euro in 2021. Dupa o evolutie buna in prima parte a acestui an, producatorii estimeaza o reducere a cererii in ultimele luni din 2022, pe fondul unei prudente mai mari a investitorilor de a lansa proiecte de dimensiuni mici si mijlocii. In acest context, pentru 2022 se estimeaza o scadere a pietei din punct de vedere cantitativ, care va fi compensata, insa, valoric, datorita cresterilor de preturi. Potentialul sectorului ramane, insa, foarte mare, avand in vedere estimarile de dezvoltare de hale logistice si industriale, potrivit carora, pana la finalul anului 2030 ar urma sa se construiasca circa 4 milioane mp de spatii noi, moderne. La acestea se adauga proiecte majore de modernizare, avand in vedere noile cerinte de eficienta energetica, care devin imperative in contextul majorarilor costurilor cu energia. Producatorii de panouri au inceput deja sa livreze solutii adaptate acestei tendinte, un exemplu fiind PowerPanel, un panou de acoperis cu celule fotovoltaice preinstalate, unic pe piata din Romania, ce va fi lansat de Kingspan.
In continuare, consumul cel mai mare ramane cel de panouri cu miez de spuma rigida poliuretanica de tip PUR, dar de doi-trei ani pe piata se observa o crestere a preferintei pentru panourile cu miez de spuma poliizocianurata de tip PIR, care ofera rezistenta si o reactie superioara la foc. Pentru proiectele de anvergura se prefera materiale ce asigura cladiri sustenabile, eficiente energetic, chiar daca preturile de constructie sunt mai mari. Estimari pentru 2023 sunt foarte dificil de realizat, preturile materialelor si energiei si situatia economica urmand a influenta domeniul constructiilor extrem de puternic, mai spun producatorii.
In continuare, cresterea preturilor la materiile prime este cea mai mare problema cu care se confrunta piata. 
O analiza pe larg a pietei de constructii metalice si panouri termoizolante este inclusa in editia Septembrie 2022 a revistei Agenda Constructiilor. Pentru a citi gratuit revista, click aici!
 
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulTERAPLASTAUTODESKALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
OCTOMBRIE
2022!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 170 (Octombrie 2022)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
viarom
strabag nivel 1
leviatan
BMI_Icopal
leviatan
FRONTALE
MAKITA
Ubitech
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
rigips
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
hilti

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere tamplarie aluminiu