LIBERTY a investit 5,5 milioane euro in productia laminorului de benzi la cald |
Hale & Structuri metalice Publicat de Stelian DINCA 20 Dec 2021 13:25 |
LIBERTY Steel Group a alocat 5,5 milioane de euro pentru consolidarea operatiunilor de productie si o mai buna automatizare a Laminorului de Benzi la Cald de la Galati, care sarbatoreste anul acesta o jumatate de secol de activitate neintrerupta.
In luna noiembrie, LIBERTY Galati a realizat lucrari ample de imbunatatire a liniei de productie si de implementare a unor proiecte de automatizare, cu un cost de aproximativ 5,5 milioane de euro. Lucrarile de automatizare a trenului degrosisor si cuptoarelor cu propulsie vor creste productivitatea liniei, iar inlocuirea transformatoarelor uzate cu echipamente moderne va imbunatati amprenta de mediu a laminorului. Aceste proiecte au rolul de a crea o mai buna integrare a deciziilor tehnice si operationale, de a imbunatati calitatea rulourilor si de a consolida procesele de securitate a muncii.
Prasanta Mishra, Directorul Executiv al LIBERTY Galati, a spus : “2021 este primul an in care vedem cu adevarat impactul procesului de modernizare si eficientizare operationala. Rezultatele obtinute de Laminorul de Benzi la Cald dovedesc dedicarea echipei noastre de a livra atat calitatea, cat si volumele cerute de clienti. Suntem mandri ca sarbatorim jumatate de secol de activitate continua a laminorului cu astfel de rezultate. Mai departe, LIBERTY Galati isi propune sa investeasca in sustenabilitate si digitalizare si - mai ales - in perfectionarea echipei noastre, deoarece oamenii sunt cei care au construit compania in ultimii 50 de ani si ei sunt cei care vor contribui la transformarea ei intr-o companie a viitorului”.
Din iulie 2019, LIBERTY Steel Group a lansat un amplu program de transformare pentru ca LIBERTY Galati sa devina un campion regional GREENSTEEL, colaborand indeaproape cu angajatii, sindicatele, contractorii, clientii si partenerii sai, precum si cu autoritatile. LIBERTY a lansat recent Academia GREENSTEEL, care ajuta la dezvoltarea competentelor necesare pentru a sustine industria pe termen lung si pentru a-si indeplini obiectivele sale strategice de a deveni neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon pana in 2030. Misiunea Academiei este de a implica, inspira si dezvolta forta de munca de astazi si de maine prin programe inovatoare, create de echipele proprii in colaborare cu institutii regionale de invatamant si tehnice si cu sprijinul autoritatilor regionale.
|