LINDAB ASTRON: Piata constructiilor de hale va creste in urmatorii trei ani |
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 07 Sep 2017 11:04 |
Piata constructiilor de hale industriale a crescut usor in 2016 si in prima jumatate a acestui an, evolutia fiind, insa, afectata de incertitudinile politice de la finele anului trecut si inceputul lui 2017, care au amanat sau schimbat planurile investitorilor. Conform opiniei lui Valentin Ciubotaru, Key Account Project Manager in cadrul diviziei Lindab Astron, specializata in constructia de hale, cifra de afaceri din domeniu va creste in anii urmatori (2017-2020), insa evolutia va fi sub potentialul real al pietei.
"Desi multi beneficiari si-au exprimat dorinta de a investi si de a-si construi o hala, din cauza incertitudinii politice de la sfarsitul anului 2016 si inceputul lui 2017 o parte dintre posibilii investitori au ales sa mai astepte sau, mai grav, sa-si continue dezvoltarea in tari invecinate, precum Ungaria, Bulgaria sau Republica Moldova. Estimarile pentru urmatorii trei ani indica o crestere a vanzarilor, insa sub asteptarile noastre. In cazul in care Romania ar putea asigura o predictibilitate economica, am putea asista la o relansare a investitilor straine", a declarat Valentin Ciubotaru.
Lindab Astron este divizia grupului Lindab specializata in proiectarea si fabricarea de cladiri metalice cu destinatie industriala, comerciala si de retail, avand sediul in Diekirch, Luxembourg, in cadrul societatii Astron Buildings SA raportandu-se si rezultatele financiare.
In Romania, divizia Lindab Astron deruleaza in special proiecte din industria prelucrarilor mecanice si de retail, in acest an construind hale metalice pentru companii care s-au extins in Ramnicu Valcea, Cluj-Napoca, Brasov, Ploiesti si Oradea. "Cele mai multe comenzi le-am primit din zona Capitalei si din Transilvania, preferintele clientilor indreptandu-se cu preponderenta catre halele metalice cu o singura deschidere si fara mezanin. Rapiditatea uzinarii, executia facila si de mare precizie, precum si faptul ca toate structurile metalice sunt reutilizabile in cazul in care clientul doreste mutarea halei sau modificarea acesteia in functie de noile necesitati ale afacerii reprezinta principalele criterii pe baza carora clientii opteaza pentru acest tip de constructie", a precizat Valentin Ciubotaru.
In acest an, conducerea companiei si-a propus sa investeasca in dezvoltarea unei noi interfete pentru site-ul Astron, luandu-se in considerare o interactiune mai facila cu posibilii investitori care isi doresc o informare cat mai corecta inainte de un contact real cu specialistii (arhitecti, proiectanti etc.). Totodata, planurile companiei includ lansarea unor aplicatii mobile dedicate Astron, printre care si un configurator virtual al cladirilor, pentru cresterea rapiditatii si preciziei de executie.
|