Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - PLASTSISTEM: Crestere a pietei de panouri termoizolante, prognozata pentru 2015
PLASTSISTEM: Crestere a pietei de panouri termoizolante, prognozata pentru 2015
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 27 Aug 2014 12:49
Piata locala de panouri termoizolante, evaluata la putin peste 70 milioane de euro in 2013, se va stabiliza la o valoare similara in 2014, dupa ce anul trecut a inregistrat o contractie de 10%, potrivit datelor Plastsistem Romania, unul dintre cei mai importanti producatori specializati din tara noastra. "Deschiderea noilor axe de finantare pentru agricultura in special, dar si in cadrul Programului Operational de Crestere a Competitivitatii Economice (POS-CCE) reprezinta principalele argumente care ne permit sa previzionam pentru anul 2015 o crestere cantitativa a livrarilor de panouri termoizolante. Ca tendinte in domeniu, putem spune ca, in 2014, piata inregistreaza o concentrare fata de anii precedenti. Aceasta stabilizare permite cresterea cotelor de piata ale competitorilor din sector, care vor da dovada de o flexibilitate mai mare in abordarea cererii, in detrimentul furnizorilor ale caror strategii nu vor fi adaptate la contextul actual al pietei. In ansamblu insa, sectorul evolueaza nesemnificativ in a doua jumatate a anului in curs, fata de primele sase luni din 2014", a declarat Alexandru Stanean, directorul general al Plastsistem. In ceea ce priveste comportamentul consumatorului din Romania, managerul companiei a remarcat ca, spre deosebire de anii trecuti, clientii au inceput sa puna accent mai mult pe calitatea produselor, fiind dispusi sa plateasca pretul corect al sistemelor. "Este o evolutie fireasca si de dorit, tinand cont de derapajele cererii din anii precedenti. Calitatea solicitata in Romania incepe sa fie comparabila cu cea aferenta pietelor de export", a mai spus reprezentantul Plastsistem.
In contextul respectiv, compania a incheiat primele sase luni ale acestui an cu un avans de 10% al cifrei de afaceri, comparativ cu intervalul similar din 2013, tebdinta ce se estimeaza a se mentine pana la finele lui 2014. Cele mai importante piete de desfacere pentru produsele societatii sunt, in continuare, in regiunea Bucuresti-Ilfov si in nord-vestul tarii. Totodata, pietele traditionale de export se mentin la o cota de 30% din cifra de afaceri a companiei.
Pentru perioada urmatoare, principalele obiective stabilite la nivelul firmei vizeaza imbunatatirea fluxului de lichiditati si a profitabilitatii.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
RAWLPLUGSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CDS
theda mar
siniat
noark
Acvatot 2019
viarom
ness project
leviatan
quadratum
strabag nivel 1
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
ERBASU CONSTRUCT
concelex
rigips
Ubitech
MAKITA

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
top 500
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander