Agenda Constructiilor
Sambata, 20 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Hale & Structuri metalice - TRUTZI mizeaza pe un business de 330 milioane lei in 2021 si pe stabilizare in 2022
TRUTZI mizeaza pe un business de 330 milioane lei in 2021 si pe stabilizare in 2022
Hale & Structuri metalice Publicat de Elena Icleanu 21 Dec 2021 06:14
Trutzi Romania, companie specializata in comercializarea profilelor metalice si a accesoriilor din fier forjat si in productia de elemente finite (porti, garduri, balustrade), a realizat o cifra de afaceri de 270 de milioane de lei in primele noua luni din 2021, estimarea pentru intregul an in curs indicand o majorare pana la pragul de 330 de milioane de lei. Pentru 2022, conducerea societatii estimeaza o stabilizare la nivelul din acest an, potrivit datelor companiei. "Pandemia a avut un impact semnificativ in desfasurarea, gestionarea si managerierea activitatilor, insa am reusit sa neutralizam acest impact, in special prin accelerarea vanzarilor si marirea capacitatilor de productie. In prima jumatate a anului 2021, evolutia vanzarilor a fost foarte buna comparativ cu nivelul din 2020, urmand ca in prima parte a semestrului al II-lea sa observam, insa, scaderi semnificative ale cererilor venite din piata, pentru toate categoriile de produse (materie prima, produse consumabile, produse finite, kituri si sisteme de porti). In topul vanzarilor se regasesc, in continuare, produse precum tevi, profile laminate, tabla, materiale si accesorii pentru imprejmuiri (garduri si porti)", a declarat Ciprian Nutu, fondator si director general al Trutzi Romania.
In urmatorii doi ani, 2022-2023, compania va investi in constructia depozitelor proprii in trei dintre punctele de lucru in care isi desfasoara, in prezent, activitatea. De asemenea, este luata in calcul si achizitia unui spatiu industrial pentru a extinde capacitatile de productie, dar si pentru cresterea portofoliului de produse. In contextul in care intreaga piata se confrunta, in acest moment, cu o crestere a costurilor materiilor prime, a celor logistice si de transport, a cotatiei energiei, dar si cu presiuni venite din partea angajatilor pentru a majora salariile, aceste investitii vor constitui un real avantaj pentru companie, pentru a face fata tuturor schimbarilor curente si viitoare. 
"Investitiile in productie ne vor ajuta, in primul rand, sa extindem portofoliul de produse si sa venim cu solutii complete pentru clientii nostri, sa controlam calitatea si termenele de livrare, prin optimizarea fluxurilor si reducerea dependentei de furnizorii actuali care, la randul lor, intampina probleme cu transportul si logistica. Cine va investi in productie si logistica isi va consolida pozitia pe piata in urmatoarea perioada. Preturile materialelor de constructie au avut o crestere semnificativa in ultimele luni, ceea ce va duce la o scaderea semnificativa a puterii de cumparare si, implicit, la o scadere a consumului la utilizatorul final, iar o parte din investitiile private se va amana pana la stabilizarea preturilor. Odata cu presiunea pusa de scaderea volumelor vanzarilor, fiecare companie isi va dori sa isi mentina volumele si cota de piata si, astfel, va fi o competitie acerba care in final va duce la scaderea marjelor. Totodata, faptul ca noi am investit in spatii de depozitare si in cresterea flotei auto va fi un real avantaj pentru companie, deoarece logistica si transportul sunt o reala problema in momentul de fata. Investitiile in segmentul de productie vor reprezenta si ele o noua etapa de dezvoltare a cadrul companiei. Vom avea, totodata, si oportunitati suplimentare datorita investitiilor publice, care vor fi facute si cu finantare prin diverse mecanisme si programe sustinute de catre UE si care vor crea un consum major de materiale de constructii si materii prime. Astfel, noi suntem pregatiti sa sustinem si sa raspundem cererilor venite din piata, chiar si volumelor mari, bazandu-ne pe capacitatile proprii de productie, stocare, logistica si transport, dar si pe echipele de productie si vanzari, care sunt in continua expansiune", a subliniat Ciprian Nutu.
***
Compania Trutzi si-a inceput activitatea in domeniul comercializarii elementelor din fier forjat in anul 2007 si detine, in prezent, mai multe sectii de productie cu suprafata totala de 5.600 mp, dar si noua depozite, insumand peste 50.000 mp, de unde livreaza, in toata tara, mai mult de 6.500 de sortimente de produse. Portofoliul include profile laminate, elemente si profile din fier forjat, accesorii, automatizari, lucrari din fier forjat, organe de asamblare si utilaje pentru prelucrarea fierului.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMRAWLPLUGABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
theda mar
CDS
viarom
strabag nivel 1
ness project
noark
Acvatot 2019
concelex
CONCEPT STRUCTURE
ERBASU CONSTRUCT
siniat
Ubitech
MAKITA
EDIT-Structural
leviatan
quadratum

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
econet
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander